1.9 TDI 110 к.с. ASV - мнение за log
1.9 TDI 110 к.с. ASV - мнение за log
Колеги преди известно време сложих нов картидж на турбото и днес реших да му направя един лог да видя какво се случва. Лог-а съм го правил на 3-ти, 10-ти и 11-ти канал на 4-та. Обаче се случи нещо необичайно по време на лог-а и малко ме притесни. На 4-та и всичката газ от 1300 оборота някъде, колата набира и стигна до 3400-3600 някъде и нещо присецна 2 пъти. Присецването беше все едно караш бензинова кола, която работи на три цилиндъра на ниски обороти, а ти и даваш газ на висока предавка или по скоро като все едно свършва горивото на колата. Обяснението не ми е най-доброто ама...... След това спрях колата си работеше нормално, за момент си внуших че има някакъв странен шум по двигателя, но нямаше нищо според мен. На връщане от теста реших пак да я пробвам на по-високи обороти какво се случва, този път нямаше присецване, но ме беше малко шубе да и подавам всичката газ. Та въпроса ми е това прекъсване ( присецване) от какво може да бъде и какво ви е мнението за лога?
- Прикачени файлове
-
- LOG-01-003-010-011 333.xls
- (41.5 KиБ) Свален 222 пъти
Re: 1.9 TDI 110 к.с. ASV - мнение за log
Е хайде де колеги не се срамувайте да се изкажете този лог дали е добър или не. 

- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Има проблем с управлението на турбото вижда се как не може да разтовари и стига максимума на МАП сенсора. Може да пробваш с отхлабване на болчето на актуатора.
Колега, ако правилно съм те разбрал искаш да кажеш, че трябва да удължа лоста на актуатора?
- blade84
Да според мен това е проблема, но нека и другите да кажат. Все пак пробай да видиш дали на ръка се движи геометрията чисто, не трябва да има ни най малко задържане.
Геометрията се движи свободно на ръка, на 500 км. след монтаж е.
- blade84
Тъй като скоро се разглабали турбото най вероятно не е настроен актуатора, това ти е проблема. проббай врътни болчето малко за да направиш турбото малко по лагаво и прави логове да видим.
Ако те съмнява настройката на актуатора, направи друг лог само 11 канал, на този лог все едно си давал газ до 3444 оборота и според него исканото и постигнатото налягане(в този диапазон) са с близки стойности тоест нормално.
Пробвай да направиш лог до 4000 оборота и виж колко % е duty cycle трябва да е към 80-70%, ако е 90% например на 4000 оборота тогава има смисъл да го удължиш.
Пробвай да направиш лог до 4000 оборота и виж колко % е duty cycle трябва да е към 80-70%, ако е 90% например на 4000 оборота тогава има смисъл да го удължиш.
Върни се в “Дизелови агрегати”