Здравейте колеги искам да попитам понеже не намерих такава тема:
Нормално ли е при работещ двигател , като отвориш капачката от която се налива маслото да духа.
Предварително благодаря.
Г3 1.9 TDI - 1z - Въздух от капачката на маслото ?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
И на мен ми духа от капачката.Споко.Не е болка за умиране.
Ако става въпрос и от Астрата ми GSI духаше даже и от щеката и пак си ги правеше 210км/ч и не гореше ама грам масло на 8000км.Също така си духа и от едно Голфче 4 1,9 TDI 150 к.с. ARL/подчертавам че всичките са си читави и си вървят,е ARL-чето не колкото трябва но му трябва нова турбина и ще литне пак/,затова че колкото повече се сблъсквам лично с това толкова се убеждавам че някои неща на теория значат уж едно а на практика не е точно така.
Ако става въпрос и от Астрата ми GSI духаше даже и от щеката и пак си ги правеше 210км/ч и не гореше ама грам масло на 8000км.Също така си духа и от едно Голфче 4 1,9 TDI 150 к.с. ARL/подчертавам че всичките са си читави и си вървят,е ARL-чето не колкото трябва но му трябва нова турбина и ще литне пак/,затова че колкото повече се сблъсквам лично с това толкова се убеждавам че някои неща на теория значат уж едно а на практика не е точно така.
Значи аз проверявах при студен мотор - така ми бяха казали! Не зная духа ли и колко, когато загрее
Но все си мисля че и на нов двигател пак ще духа(за капачката на маслото става дума), защото може да има нещо общо с факта, че ТДИ вкарва част от изгорелите газове обратно в цилиндрите! Не съм спец не твърдя нищо - просто изказвам предположние 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Колега мисля че е по добре да духа и да не гори масло от колкото да няма никакъв пушек а да гори 1л.на 1000км.Както е при мен.При мен не духа нито от капачка за доливане на масло нито от щеката нито от ауспуха излиза пушек а гори масло ама как само го гори не е истина направо.Сипал съм му лики моли и карам така па ще видим.
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
А сигурен ли си че го ''гори'',колега.От това което обясняваш наистина е удна работа.Проверявал ли си в казанчето за антифриза дали няма мазни ''парцали'' от масло.Ама то и цял литър да изгубиш,щеше да си личи.Виж и около масления филтър,на не избива откъм някой датчик и на канал погледни отдолу да неби пробката за маслото да ти се е разхлабила ил нещо от сорта.
Върни се в “Дизелови агрегати”