С какво масло карате дизелите си?
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Re: С какво масло карате дизелите си?
По книга някой знае ли какво му дават на този мотор?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
miro_hack написа:По книга някой знае ли какво му дават на този мотор?
505.00

-
- Автомобил:
- Двигател:
driver написа:Мой приятел си купи скоро Венто 1.9 GTD и всякави майстори му препоръчват какви ли не масла. Последно са му наляли някво 10В40 и той се оплаква че му се губи доста маслото. Сериозни течове няма /освен на капака на клапаните/.
Не е ли нормално да кара с минерално 15 В 40 ??? Клата е на 204 000 км.
Препоръчайте някаква добра марка масло за турбо дизел.
Мерси!
10 в 40 елф и съм много доволен карам голф4 1,9 тди
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
hooligan_sk написа:radi_nrj написа:miro_hack написа:10х40 кастрол магнатек на 1.9 тди ahu ,какво ще кажете?
Твърдо НЕ!!! Ако ще е кастрол минимум 5W-40 EDGE Turbo Diesel. Аз Аудито като го взех беше с Magnatec 10W40 и докато не вдигнеше 60 градуса тракаше като за световно. Като му сипах 5W40 хем по-лесно пали хем по тихо работи докато загрее.
Екстра си е маслото, перфектно за AHU
Всеки има право да си чупи колата както намери за добре, но не е добре да се дават съвети на другите как да си ги чупят. При тия над 30 градуса става ама зимата може много лошо да го изненада и гарантирам че още като паднат температурите под 10 градуса сутрин ще работи като ярмомелка!
Последна промяна от radi_nrj на Вто 26 юни 2012 9:34, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:hooligan_sk написа:radi_nrj написа:miro_hack написа:10х40 кастрол магнатек на 1.9 тди ahu ,какво ще кажете?
Твърдо НЕ!!! Ако ще е кастрол минимум 5W-40 EDGE Turbo Diesel. Аз Аудито като го взех беше с Magnatec 10W40 и докато не вдигнеше 60 градуса тракаше като за световно. Като му сипах 5W40 хем по-лесно пали хем по тихо работи докато загрее.
Екстра си е маслото, перфектно за AHU
Всеки има право да си чупи колата както намери за добре, но е добре да се дават съвети на другите как да си ги чупят. При тия над 30 градуса става ама зимата може много лошо да го изненада и гарантирам че още като паднат температурите под 10 градуса сутрин ще работи като ярмомелка!
колкото и съвети да даваш си е глас в пустиня. хората доброволно си чупят колите за 5 лв. разлика. всеки сам си избира как да се потроши

- hooligan_sk
- Модератор
10/40 е перфектен вискозитет за роторните помпи и за нашия климат(проверете си до колко под нулата става 10/40). От над 3 години си карам AHF-a с такова (за 100лв, такаче надали ме бъркат парите) и при -20 си работи перфектно след палене. Чукане на клапани, груба работа... еми съжалявам, но това не трябва да се случва нито с 10/40 нито с 5/40 ако е в добро състояние един мотор.
Ради, пропуснал си една сричка в предишния ти пост, която го лишава от смисъл
Ради, пропуснал си една сричка в предишния ти пост, която го лишава от смисъл

- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Зимата изкарах с Елф 10W40 , преди 3000 км го смених с Кастрол magnatec 10w40 и колата е по-тиха и съм доволен става дума за ASV 

- radi_nrj
hooligan_sk написа:10/40 е перфектен вискозитет за роторните помпи и за нашия климат(проверете си до колко под нулата става 10/40). От над 3 години си карам AHF-a с такова (за 100лв, такаче надали ме бъркат парите) и при -20 си работи перфектно след палене. Чукане на клапани, груба работа... еми съжалявам, но това не трябва да се случва нито с 10/40 нито с 5/40 ако е в добро състояние един мотор.
Онзи ден изсипах точно Магнатек 10W40 от кола с роторна помпа и сипах 5W40, е глух да си щеше чуеш разликата. Може с други полусинтетики да става ама точно с магнатека хич не ми хареса как работи колата (естествено не се знае колко е бил оргиналдЪ).
Отделно разгледай малко конфигуратори, като влезеш на сайта на Кастрол за тоя мотор ти дават първи избор Edge 5W40. В конфигуратора на Yacco e VX 1000 5W40.
Пък и като се вземе в предвид, че пълната синтетика се кара 15'000km, а полусинтетиката 10'000km разликата в цената се топи и няма смисъл да си тормозите колите заради кокошкарски истории.
hooligan_sk написа:Ради, пропуснал си една сричка в предишния ти пост, която го лишава от смисъл
Мерси, грешката поправена.
- hooligan_sk
- Модератор
Немога да кажа за 2,5 ТДИ до колко има значение дали се кара с 10/40 или с 5/40, но при AHU и подобните му, това е малко като спора от коя бензиностанция е най-хубава нафтата... този мотор просто не прави разлика. Смятам за доста пресилено твърдението, че ако се кара с единия вискозитет, а не с другия ще настъпи някаква съществено по-голяма амортизация и ще си "чупиш колата". Иначе да - основен проблем при Кастрол е че е най-имитираната марка на нашия пазар и ментетата са масови 

- radi_nrj
Самият двигател наистина не прави разлика поне не краткосрочен план, там най-вероятно следващия собствени ще те псува. Виж обаче турбото може да много неприятно да бръкне в твоя джоб.
Не мога да разбра защо народа като е решил да мине тънко си намира всякакви оправдания и вади от десет кладенеца вода. Мислете в перспектива бе хора.
Не мога да разбра защо народа като е решил да мине тънко си намира всякакви оправдания и вади от десет кладенеца вода. Мислете в перспектива бе хора.
- hooligan_sk
- Модератор
radi_nrj написа:Самият двигател наистина не прави разлика поне не краткосрочен план, там най-вероятно следващия собствени ще те псува. Виж обаче турбото може да много неприятно да бръкне в твоя джоб.

Ради... в колата ми съм инвестирал поне едни 10 000лв след покупката й, повечето за ненужни неща и лиготии. Дори за секунда не ми е минала мисълта да спестя и 1 стотинка от каквото и да било за поддръжката й. Преди да реша с какво масло да карам съм изчел всичко по темата до което съм се докопал. Такаче това ти заключение няма как да е по-грешно.
Преигравате яко с тоя вискозитет когато става дума за първото поколение ТДИ. Колкото до турбината, за нея е по-важно с какво масло работи като се върти с 300 000 оборота на магистралата в продължение на няколко часа.

- radi_nrj
hooligan_sk написа:Ради... в колата ми съм инвестирал поне едни 10 000лв след покупката й, повечето за ненужни неща и лиготии. Дори за секунда не ми е минала мисълта да спестя и 1 стотинка от каквото и да било за поддръжката й. Преди да реша с какво масло да карам съм изчел всичко по темата до което съм се докопал. Такаче това ти заключение няма как да е по-грешно.
Точно за това хич не те разбирам. Специално Магнатека (понеже зачекнахме Кастрол) дори и оригинален 10W40 е мешавица от минерално и хидрокрак - нИ ста'а. Edge е друга бира и не само като вискозитет, а като детедгентни и диспергираши свойства.
- hooligan_sk
- Модератор
radi_nrj написа:hooligan_sk написа:Ради... в колата ми съм инвестирал поне едни 10 000лв след покупката й, повечето за ненужни неща и лиготии. Дори за секунда не ми е минала мисълта да спестя и 1 стотинка от каквото и да било за поддръжката й. Преди да реша с какво масло да карам съм изчел всичко по темата до което съм се докопал. Такаче това ти заключение няма как да е по-грешно.
Точно за това хич не те разбирам. Специално Магнатека дори и оригинален 10W40 е мешавица от минерално и хидрокрак - нИ ста'а. Edge е друга бира и не само като вискозитет, а като детедгентни и диспергираши свойства.
Ами тя повечето полу-синтетика е така. Аз не твърдя че такива масла са добри колкото пълна синтетика, ясно е че не са. Мисълта ми е че за мотори които изискват масла 505.00, не е толкова драматично да се карат с 10/40. Вие скачате все едно че след 20 000км ще трябва да си хвърли колата човека ако кара с такова.

ПП: някой да ми каже марка и модел пълна синтетика различна от Яко и да не е хидрокрак плс

-
- Автомобил:
- Двигател:
е мобил1, другите са дефицит 

- radi_nrj
Jivko7777 написа:е мобил1, другите са дефицит
На тях и полусинтетиката им е добра

Върни се в “Дизелови агрегати”