Сменяли ли сте демферния маховик?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

Сменяли ли сте демферния маховик?

Да, сменял съм.
114
30%
Да, но сложих "обикновен" маховик от по-стар модел.
52
14%
Не, нямам проблеми и не съм сменял.
219
57%

Общо гласове: 385
ant1ni
Автомобил: Passat
Двигател: AVF

Re: Сменяли ли сте демферния маховик?

Мнениеот ant1ni » Сря 04 ное 2015 19:31

kossis написа:Проблема в притрисането може да идва и от маховика. Но проблема с твърдият педал е само и единствено от притискателят ! Него натискаме когато задействаме педал. Аз заради твърдият педал го смених. Притрисането не ми беше проблем толкова, защото е рядко-при смяна на сезона. Да не говориме че и на феродният има демпферни пружини и може и те да помагат за притрисането.
Понеже съм сложил рециклиран с презакалени пружини и пластини.

Колега къде го рециклира...и само съединителя ли рециклира? Маховика подлежи ли на такава процедура?
Благодаря

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 04 ное 2015 19:39

Втори път същият въпрос !!!

Демпфера на боклука, а останалото в завода !

Тоест тия дето купуват нов и връщат стария в оторизираните сервизи за да им е по "евтино" уж, прецакват нас дето си купуваме от магазина уж нов !

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Сря 04 ное 2015 20:55

В тази тема стана пълно мазало, или аз съм много пиян и не мога да разбера нищо. Кой какво сменил, какво рециклирал, уж само съединител, пък сега рециклиран маховик, обърках се тотално...

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 23 ное 2015 19:39

Колеги,имам един въпрос относно тия демпфери,щото нещо не ми е много ясно.Колата ми е 110 ТДИ,АSV ,на 294к километра.Та от 2-3дни(горе-долу с падането на температурите) скоростите започнаха да влизат доста по-трудно.Съединителя че е пътник е ясно.Има притрисания,"туптене" на педала ,но не буксува и лоста не вибрира .Но въпроса ми е защо педала отделя ниско долу,особенно като е студена колата-горе-долу на 1.5-2.5см. от пода отделя.Като позагрее като че ли почва да отделя по средата на хода си.Но скоростите пак влизат трудно,особенно 1-ва,2-ра и 3-та и обратно. Не би ли трябвало износен съединител да отделя най-горе и да буксува?Маслото на кутията е сменено преди около 5к км.
п.с. Педала си е мек ,както като купих колата.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пон 23 ное 2015 22:59

Марка, вискозитет и ниво на новото масло?

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 23 ное 2015 23:15

Vitol,75W 90,около 1.5лтр.
п.с.И на мен ми намирисва повече на кутия и масло отколкото на съединител ама...Щото да се влияе от пад на температурите...н.з. :rolleyes

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пон 23 ное 2015 23:29

Аз бих проверил нивото на маслото още веднъж. Ако всичко е наред с нивото, то бих сменил пак маслото, но с друга марка.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 23 ное 2015 23:36

chef_ss написа:Аз бих проверил нивото на маслото още веднъж. Ако всичко е наред с нивото, то бих сменил пак маслото, но с друга марка.

:th_up

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 23 ное 2015 23:40

Той като смени маслото още веднъж по добре да си смени съединителя.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 24 ное 2015 9:34

gergeto написа:Колеги,имам един въпрос относно тия демпфери,щото нещо не ми е много ясно.Колата ми е 110 ТДИ,АSV ,на 294к километра.Та от 2-3дни(горе-долу с падането на температурите) скоростите започнаха да влизат доста по-трудно.Съединителя че е пътник е ясно.Има притрисания,"туптене" на педала ,но не буксува и лоста не вибрира .Но въпроса ми е защо педала отделя ниско долу,особенно като е студена колата-горе-долу на 1.5-2.5см. от пода отделя.Като позагрее като че ли почва да отделя по средата на хода си.Но скоростите пак влизат трудно,особенно 1-ва,2-ра и 3-та и обратно. Не би ли трябвало износен съединител да отделя най-горе и да буксува?Маслото на кутията е сменено преди около 5к км.
п.с. Педала си е мек ,както като купих колата.

Колега, той че и съединителят ти е за смяна е ясно, ама и маслото ти е полу-синтетика, което е по гъсто. И естествено че всяко масло се влияе от температурата. Колкото по студено толкова по гъсто става маслото. От там ти влизат по трудно скоростите.
Принципно при мене мисля че маслото ми е пълна синтетика, която е по устойчива на ниски температури.
Ти казваш че и когато загрее кутията пак ти влизат трудно скоростите. Това говори за износени синхронизатори. Но и притискателният диск може да не отделя добре-скапани ламели (презакалени-нееластични). Тогава естествено няма да ти влизат лесно скоростите. Просто все едно ги сменяш на полусъединител.

За да боксува съединителят трябва феродният да е износен. Друга бира демек.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 26 ное 2015 19:59

Колеги,може да ми се смеете ,но ми се случи нещо странно и необяснимо за мен.
Скоростите се оправиха от само себе си.От 3 дни проблема с трудното влизане изчезна.Дори времето е още по-студено от онзи ден когато скоростите започнаха да "заяждат",но нямам проблем последните 2-3 дни.Влизат си меко скоростите,както когато купих колата.Е съединитела няма как да се оправи без смяна,но интересното е че и той си отделя на едно и също положение (горе-долу по средата на хода си),без да се влияе от температурите.Незнам кво става,колата ли се "аклиматизира"..? :mhihi

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 27 ное 2015 10:42

Съединителите ни са саморегулируеми и винаги отделят в средата. Може да се каже че се аклиматизира.
И моят става по твърд при преходното време. После става по нормален.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пет 27 ное 2015 12:42

Благодарско колега kossis,дано да избута зимата ,че хич не ми се почват едни такива по-сериозни ремонти.

Върни се в “Дизелови агрегати”