От коя бензиностанция зареждате нафта?
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?
Според мен на Марешки нафтата му е ОК. От как е отворил още първата си бензиностанция във Варна - винаги само при него сипвам. Имам доста пълнения при него и съм доволен.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
В неделя му пробвах и автомивката - 4лв външно, 4лв вътрешно. Момчето на колонката ме прати, щото била много мръсна колата от дърветата, само дето ми каза, че външното е 5лв, а то е 4лв :) Хубаво ги пращат, ама поне цените да знаят.
Е айде Марешки и в София де ! За сега се задоволявам с тази в Павликени като се разхождам на там. Там дилемата ми е дали да сипя на Лукойла на 1,70 или да сипя на Марешки на 1,70.
А тука ще се сипва за сега на Адмирала. Да видиме зимната им нафта каква ще е през зимата.
А тука ще се сипва за сега на Адмирала. Да видиме зимната им нафта каква ще е през зимата.
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
В събота сипах в пасата (5.5 PD 1.9TDI AVF 131 к.с.) 62 литра нафта на Еко на околовръстното в София по 1.91 лв. с отстъпката. Толкова събра до преливане през капачката с изчакване и обезвъздушаване. Вътре сигурно имаше още 5 литра, като преди да започна да зареждам сипах и 100 гр. Bardahl BDC.
На следващата сутрин брат ми замина за Прага. След 1023 км е заредил в Словакия 57.5 литра гориво отново до капачката, което прави среден разход от 5.6/100 (5.4 по борд). Доволен съм си от Еко и продължавам да зареждам само там.
На следващата сутрин брат ми замина за Прага. След 1023 км е заредил в Словакия 57.5 литра гориво отново до капачката, което прави среден разход от 5.6/100 (5.4 по борд). Доволен съм си от Еко и продължавам да зареждам само там.
Евала за разхода. Само едно не мога да си го обясня, как го постигате. С 90 ли карате или други магии правите незнам. Но аз по нисък разход от 8,9 не съм виждал на тая кола. Е вярно по магистралите я жуля със 150-170. Като с 170 си е 10ка.
Само знам едно кулерните проводи за Ф 62- кажи-речи 2 1/2 Цола и се помпат на 2 атм. Като се разкачи някъде връзка под налягане гърми като автомобилна гума. Та с тоя дебит и толкова много въздух под налягане как успява да харчи 5/100 нафта аз немога да си го обясня научно и изобщо. Явно се кара до 90 и не се вдигат повече от 2000 оборота за да не се помпа това огромно налягане. Друго обяснение нямам.
Говоря за ПД-131 мотора.
Само знам едно кулерните проводи за Ф 62- кажи-речи 2 1/2 Цола и се помпат на 2 атм. Като се разкачи някъде връзка под налягане гърми като автомобилна гума. Та с тоя дебит и толкова много въздух под налягане как успява да харчи 5/100 нафта аз немога да си го обясня научно и изобщо. Явно се кара до 90 и не се вдигат повече от 2000 оборота за да не се помпа това огромно налягане. Друго обяснение нямам.
Говоря за ПД-131 мотора.
- Vlad777
- King of the Road

- Контакти:
Карано е без да се бърза, с ограниченията +10 км/ч. Средна скорост за цялото пътуване по борд е 92 км/ч, включително висенето по границите. От 1020 км около 320 са междуградски пътища с 90-100 км/ч и 700 са магистрали 120-130 км/ч.
За тоя разход от 5/100 трябва да се спази едно единствено условие- само до 2000 об. и скорост не повече от 100-110.
При 130 вече си отива към 2500 оборота че и повече. 150 са 3000, а 170 - 3400.
И изобщо не трябва да се употребява спирачката и да се сменят скорости и тнт.
Сигурно е постижимо, но не и от мене !
При 130 вече си отива към 2500 оборота че и повече. 150 са 3000, а 170 - 3400.
И изобщо не трябва да се употребява спирачката и да се сменят скорости и тнт.
Сигурно е постижимо, но не и от мене !

-
gancho
- Автомобил:
- Двигател:
Постижимо е . С Б5, 110к.с. първото ми по-дълго пътуване като взех колата-София(Ботевградсо шосе)-св.К.и Елена, 4ч30мин без спиране,2човека ср.скорост по борд същата( затова пиша
)-92км/Ч. Разход по борд,-5.2 , реално-5,6.
След доста време правих София-Прага, Също заредих малко след Братислава, но не помня разхода тогава. Но е бил под 6л, но 4часа престой на климатик на кпп.+ 4 човека, натоварена кола, каране в ограниченията+ понякога 20 отгоре.
)-92км/Ч. Разход по борд,-5.2 , реално-5,6.След доста време правих София-Прага, Също заредих малко след Братислава, но не помня разхода тогава. Но е бил под 6л, но 4часа престой на климатик на кпп.+ 4 човека, натоварена кола, каране в ограниченията+ понякога 20 отгоре.
Ходих до къщата на Тъста в Гръцко. Та Пасата се представи отлично и понеже стана на въпрос за разхода тук с нафтата налята от Адмирал в Надежда ще споделя впечаленията си за разхода и горивото.
450 км до Ситония-Никити. Общо към 900 км с каране до местните магазини- Лидл, Масутис и обикаляне по плажовете там.
Минах през Кулата/Промахон. С трима човека и малкият разбойник -12 кг
. Нормално количество багаж. Пътя е шарен и на моменти в Гърция по тяхната магистрала карах и на 5та. И тогава разхода падаше до 7,5. Общият разход беше км 8,5. Та ако се кара до към 2000 об. с до 90-100 км е възможен и по нисък разход от 7,5. Но за 131 к ПД по равен път с 90 можеби ще падне до 6/100.
Доливах на Сандански 10 литра само на отиване с обезвъздушаване. Та около 80 литра нафта да е било общото количество. Ако приемеме че резервоара който така и не разбрах колко събира с обезвъздушаването е около 65-70 литра.
Адмиралската нафта е добра според това какъв разход ми даде и как вървеше колата.
Гръцката нафта е малко по скъпа и не ми се наложи да я тествам.
450 км до Ситония-Никити. Общо към 900 км с каране до местните магазини- Лидл, Масутис и обикаляне по плажовете там.
Минах през Кулата/Промахон. С трима човека и малкият разбойник -12 кг
. Нормално количество багаж. Пътя е шарен и на моменти в Гърция по тяхната магистрала карах и на 5та. И тогава разхода падаше до 7,5. Общият разход беше км 8,5. Та ако се кара до към 2000 об. с до 90-100 км е възможен и по нисък разход от 7,5. Но за 131 к ПД по равен път с 90 можеби ще падне до 6/100.Доливах на Сандански 10 литра само на отиване с обезвъздушаване. Та около 80 литра нафта да е било общото количество. Ако приемеме че резервоара който така и не разбрах колко събира с обезвъздушаването е около 65-70 литра.
Адмиралската нафта е добра според това какъв разход ми даде и как вървеше колата.

Гръцката нафта е малко по скъпа и не ми се наложи да я тествам.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Учудва ме малко този разход. Може и да е нрмален па знам ли...За сведение аз с А6 с АФН и ремарке закачено ( празно е към 400кг ) с несвалени шпригли и брезент и трима с багаж , разход около 7 на сто при каране до 110-115 по ГПС. Единствено при изпреварване си позволявах до 130 ( на моменти и при необходимост ) Средна скорост 84 км/ч по ГПС . Пълно с около 1100-1200кг - под 8 на сто, при същите условия. Това с обикновена нафта .
- Vlad777
- King of the Road

- Контакти:
Специално направих клип като се върна брат ми на показанията на борда след изминати 3667 км. Писал съм и в другата тема за разхода, но ще цитирам и тук:
Средната скорост по борд е паднала от 92 км/ч. до 71 км/ч., защото това включва и доста извънградско (немагистрала), както и градското вътрене в Прага, където той беше 1 седмица, както Братислава и Будапеща.
Същият пасат с 4 човека и багаж плътно до тавана на комбито, със сравнително висока скорост, само по магистрали (140-150) даде среден разход 6.85/100 за близо 4500 км. (отчетено по резервоар за цялото пътуване). По борд беше 6.6. Ето тук съм описал подробно пътуването до Брюксел и обратно.
Конкретно за пасата на баща ми разликата между колонката и борда е между 0.2 до 0.3 литра на 100 км. - многократно проверено по метода пълно-пълно до капачката с обезвъздушаване. В България зареждам само на ЕКО, а когато се сетя добавям и BDC.
След доста хиляди километри с този пасат, смея да твърдя, че при нормално каране разход от 8.5 е прекалено висок. Както е описал колегата пътуването по-горе, нормалният разход е до 7/100, което е с 1.5 литра по-малко. Аз разход над 8 получавам, когато карам постоянно с над 170 км/ч. С 200 разходът е около 9-9.5 литра на 100 км.
Vlad777 написа:Брат ми се върна вчера от 10 дневен трип до Чехия и обратно. Ето какво показва борда:
Реалният разход е около 5.6
Passat Variant B5.5 1.9 TDI AVF 131 к.с. 6 скорости
Средната скорост по борд е паднала от 92 км/ч. до 71 км/ч., защото това включва и доста извънградско (немагистрала), както и градското вътрене в Прага, където той беше 1 седмица, както Братислава и Будапеща.
Същият пасат с 4 човека и багаж плътно до тавана на комбито, със сравнително висока скорост, само по магистрали (140-150) даде среден разход 6.85/100 за близо 4500 км. (отчетено по резервоар за цялото пътуване). По борд беше 6.6. Ето тук съм описал подробно пътуването до Брюксел и обратно.
Конкретно за пасата на баща ми разликата между колонката и борда е между 0.2 до 0.3 литра на 100 км. - многократно проверено по метода пълно-пълно до капачката с обезвъздушаване. В България зареждам само на ЕКО, а когато се сетя добавям и BDC.
След доста хиляди километри с този пасат, смея да твърдя, че при нормално каране разход от 8.5 е прекалено висок. Както е описал колегата пътуването по-горе, нормалният разход е до 7/100, което е с 1.5 литра по-малко. Аз разход над 8 получавам, когато карам постоянно с над 170 км/ч. С 200 разходът е около 9-9.5 литра на 100 км.
Е, явно моят Пасат е 15 годишен и си харчи, а вие карате нови Пасати, макар и 5,5
. Явно въпросният Пасат е гаражен, каран от баба само през уикендите и е на 10 хил. км. На моят е правена вече турбина, сменяна е гарнитура глава и тнт. Стара кочина и не си знае километрите........
А и тук се говори за скорост от 200, която аз никога не съм развъртал с моят Пасат. Повече от 180 не съм го ръчкал.
Та щом при 200, което вероятно е на предела на възможностите на този мотор разхода е под 10/100, то нещата са съвсем други и коментираме различни неща.
===========
Бащата на Жена ми и взе Audi - A4 (B8) - 1.8 TFSI (160Hp). 2010г. Тука ще видиме вече дали тая бензинка покрива реално заводски дадените разходи от -
градско 9.9 л./100 км.
извънградско 5.5 л./100 км.
комбиниран 7.1 л./100 км.
А и ще я кара Жената.
Аз мисля да ставам Пасажер..........
. Е ще я понастъпя и аз да видя дали има разлика с тази на Брато ми дето е 150 коня 99г. Ама Куатро.
. Явно въпросният Пасат е гаражен, каран от баба само през уикендите и е на 10 хил. км. На моят е правена вече турбина, сменяна е гарнитура глава и тнт. Стара кочина и не си знае километрите........А и тук се говори за скорост от 200, която аз никога не съм развъртал с моят Пасат. Повече от 180 не съм го ръчкал.
Та щом при 200, което вероятно е на предела на възможностите на този мотор разхода е под 10/100, то нещата са съвсем други и коментираме различни неща.
===========
Бащата на Жена ми и взе Audi - A4 (B8) - 1.8 TFSI (160Hp). 2010г. Тука ще видиме вече дали тая бензинка покрива реално заводски дадените разходи от -
градско 9.9 л./100 км.
извънградско 5.5 л./100 км.
комбиниран 7.1 л./100 км.
А и ще я кара Жената.
Аз мисля да ставам Пасажер..........
. Е ще я понастъпя и аз да видя дали има разлика с тази на Брато ми дето е 150 коня 99г. Ама Куатро.- Vlad777
- King of the Road

- Контакти:
Пасатът го купих точно преди 4 години на 30 август 2012 г. от частно лице в Германия. Беше на 10 години и 150 000 км. Получих го заедно с всички фактури и протоколи от всяко посещение в сервиз и TUV, като сервизната история след това се потвърди и от Порше БГ.
Цената беше 4250 евро, а с докарване и регистрация стигна почти 10000 лв. А иначе имаше "същите", дори Highline на Горубляне за 6500 лв. Не съжалявам за по-скъпата покупка, защото от тогава, да чукна на дърво, освен консумативи нищо не е правено по него. За тези 4 години е навъртял 65'000 км., като сигурно 3/4 от тях са извънградско - основно на дълги пътувания - когато някой от семейството пътува, ползваме пасата като по-комфортен, икономичен и сигурен автомобил. Предполагам, че за тези 65К км. вече дори си е избил разликата от 3000 лв в цената при покупката с по-ниския разходи и липсата на сериозни ремонти.
Относно вървенето - границата му е около 220 км/ч по километраж. 200 може да ги поддържа, стига да позволява пътя. Комфортното пътуване е около 170-180 км/ч. по немските аутобани, стига да не ти пука за разхода от 8 и нагоре.
Колегата IvanMan има Ауди А4 Avant със същата моторизация, а брат му naskogolf пък има Пасат пак със същия двигател, но 4 motion. Разходът и на двамата е почти идентичен на моя, като Пасатът е с малко повече, заради 4x4.
Цената беше 4250 евро, а с докарване и регистрация стигна почти 10000 лв. А иначе имаше "същите", дори Highline на Горубляне за 6500 лв. Не съжалявам за по-скъпата покупка, защото от тогава, да чукна на дърво, освен консумативи нищо не е правено по него. За тези 4 години е навъртял 65'000 км., като сигурно 3/4 от тях са извънградско - основно на дълги пътувания - когато някой от семейството пътува, ползваме пасата като по-комфортен, икономичен и сигурен автомобил. Предполагам, че за тези 65К км. вече дори си е избил разликата от 3000 лв в цената при покупката с по-ниския разходи и липсата на сериозни ремонти.
Относно вървенето - границата му е около 220 км/ч по километраж. 200 може да ги поддържа, стига да позволява пътя. Комфортното пътуване е около 170-180 км/ч. по немските аутобани, стига да не ти пука за разхода от 8 и нагоре.
Колегата IvanMan има Ауди А4 Avant със същата моторизация, а брат му naskogolf пък има Пасат пак със същия двигател, но 4 motion. Разходът и на двамата е почти идентичен на моя, като Пасатът е с малко повече, заради 4x4.
Извода е- Купувайте си колите от Немско от собственика ! С документите.
От тука само кочини или нови коли на максимум 5 години пак с документи.
Аз съм доволен от моята бангия за незнайните си километри. Дала вече стандартните дефекти за мотора.
По скъпото в случая е и по добро.
От тука само кочини или нови коли на максимум 5 години пак с документи.
Аз съм доволен от моята бангия за незнайните си километри. Дала вече стандартните дефекти за мотора.

По скъпото в случая е и по добро.
Последна промяна от kossis на Вто 30 авг 2016 10:03, променено общо 2 пъти.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Еми това аз отдавна съм го разбрал. Въпреки, че и тук ( в немско ) има замаскирани таралясници
Върни се в “Дизелови агрегати”