резервоара е заплануван...
ще го отварям!
след малко ще го минем на кардиограма
а утре разглабям...
Заби и не пали...
- goderzi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
разглабяме в момента и до тук:
1. обтяжна ролка на ангренажния
пружинката излязла(скъсана част от пластинката),
прехвърлила зъб на нафтовата помпа
и ремака на косъм да изплюе... снимки:
http://www.goderzi.snimka.bg/album.php?album_id=317508
2.Сменихме филтъра в него имаше бистро гориво
но,като зглобихме и запалихме видяхме,как лети по
шлаувката въздух,към помпата...
Та затова,като ми наближи стрелката минимума
започват забивките...
Заредих и въздуха изчезна
Ще се поровиме и в резервоара....
1. обтяжна ролка на ангренажния
пружинката излязла(скъсана част от пластинката),
прехвърлила зъб на нафтовата помпа
и ремака на косъм да изплюе... снимки:
http://www.goderzi.snimka.bg/album.php?album_id=317508
2.Сменихме филтъра в него имаше бистро гориво
но,като зглобихме и запалихме видяхме,как лети по
шлаувката въздух,към помпата...
Та затова,като ми наближи стрелката минимума
започват забивките...
Заредих и въздуха изчезна

Ще се поровиме и в резервоара....
Последна промяна от goderzi на Чет 11 дек 2008 16:12, променено общо 2 пъти.
- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно това предположение бях написал, но реших да не се обаждам и не го постнах. Преди има няма седмица смених ПОРЕДНАТА счупена обтяжна ролка на 20 000км (на бял сеат ибиза), ако не съм я изхвърлил ще пусна снимки. Мотора беше AGR.Можеби няква некачествена стока като "рувил" завладява пазара.
До сега с тези с който работя съм нямал рекламаций.
- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Zinoto написа:Ходих да видя колата. Няма центровка. Мисля, че се е разбила шпонката на коляновия вал, компютъра се опитва да компенсира и затова работи странно мотора. Даже се чува долу от страната на ремъците едно чукане. На ТДИ граф не показва нищо. Утре ще видим какво ще излезе.
Когато едно TDI е загаснало в движение, никога не се опитвам да го запаля и е супер вредно собственика му да се опита да го дърпа.
Центровка може да няма поради поне 3 причини.
Може да работи тракащо като на клапани пак поради поне 3 причини.
Първите стъпки винаги са две ако не знаеш какво се случва.
Проверка ангренаж, проверка колянов вал спрямо разпределителен и помпата.
Успех на всички майстори и през следващата година

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ventoman написа:Точно това предположение бях написал, но реших да не се обаждам и не го постнах. Преди има няма седмица смених ПОРЕДНАТА счупена обтяжна ролка на 20 000км (на бял сеат ибиза), ако не съм я изхвърлил ще пусна снимки. Мотора беше AGR.Можеби няква некачествена стока като "рувил" завладява пазара.
А дали не се чупят и от грешно натягане - в неправилната посока???
- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Andonov написа:Ventoman написа:Точно това предположение бях написал, но реших да не се обаждам и не го постнах. Преди има няма седмица смених ПОРЕДНАТА счупена обтяжна ролка на 20 000км (на бял сеат ибиза), ако не съм я изхвърлил ще пусна снимки. Мотора беше AGR.Можеби няква некачествена стока като "рувил" завладява пазара.
На този въпрос не мога да ти отговоря защото както казах, до сега рекламаций не съм имал, сменял съм счупени роки който са поставяни в рдуги сервизи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ventoman написа:Zinoto написа:Ходих да видя колата. Няма центровка. Мисля, че се е разбила шпонката на коляновия вал, компютъра се опитва да компенсира и затова работи странно мотора. Даже се чува долу от страната на ремъците едно чукане. На ТДИ граф не показва нищо. Утре ще видим какво ще излезе.
Когато едно TDI е загаснало в движение, никога не се опитвам да го запаля и е супер вредно собственика му да се опита да го дърпа.
Центровка може да няма поради поне 3 причини.
Може да работи тракащо като на клапани пак поради поне 3 причини.
Първите стъпки винаги са две ако не знаеш какво се случва.
Проверка ангренаж, проверка колянов вал спрямо разпределителен и помпата.
Успех на всички майстори и през следващата година
Колегата я беше палил няколко пъти преди да отида.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:Ventoman написа:Точно това предположение бях написал, но реших да не се обаждам и не го постнах. Преди има няма седмица смених ПОРЕДНАТА счупена обтяжна ролка на 20 000км (на бял сеат ибиза), ако не съм я изхвърлил ще пусна снимки. Мотора беше AGR.Можеби няква некачествена стока като "рувил" завладява пазара.
аз пък досега не съм видял ремък да преско4и когато ролката е натегната в правилната посока и то4но толкова колкото трябва.ролката се натяга по посока 4асовниковата стрелка(нагоре) и си има отметка къде да се стегне за да работи автомати4ния механизъм.
дано съм помогнал на "маисторите" ,които не знаят как то4но се прави;пове4ето от изтъкнатите дизелджии(визирам софииски) във форума не правят изклю4ение-само с теория и техни4ески термини работата не става както трябва
- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ifidik написа:може би трябваше снимка на ролката като е на мотора преди да се извади.
както каза никс:стяга се по часовниковата стрелка
Тази ролка не съм я поставял аз, и не знам на каде е стягана, ела да видиш новата на каде съм я стегнал! Тази са я стягали майстори мисля от Хонда бях, нека момчето с белия сеат да каже!
А и се чудя що все се опитвате нещо да ме настъпите?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ventoman написа:ifidik написа:може би трябваше снимка на ролката като е на мотора преди да се извади.
както каза никс:стяга се по часовниковата стрелка
Тази ролка не съм я поставял аз, и не знам на каде е стягана, ела да видиш новата на каде съм я стегнал! Тази са я стягали майстори мисля от Хонда бях, нека момчето с белия сеат да каже!
А и се чудя що все се опитвате нещо да ме настъпите?
До колкото разбрах от предният ти пост сниманата ролка ти си сменял (не казам поставял).
Би трябвало да видиш дали е в правилната посока.
Това искам да разбера(предполагам и другите) щом си попадал вече на няколко счупени.
Дали са ДЕФЕКТНИ или НЕправилно монтирани.
- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Просто ролките са боклук. Новата ролка си е донесе момчето като каза че я е взел и предишната от там и твърди че я взима за 40лв.
Това е оригиналния номер на ролката 038 109 243 проверете е колко струва и преценете дали може да я вземе на тази цена.
Ролката изглежда или поне ламарината отзад като правена в час по трудово. И е много тънка , няма нищо общо с тези който поставям.
Това е оригиналния номер на ролката 038 109 243 проверете е колко струва и преценете дали може да я вземе на тази цена.
Ролката изглежда или поне ламарината отзад като правена в час по трудово. И е много тънка , няма нищо общо с тези който поставям.
Върни се в “Дизелови агрегати”