Колко трябва да надува турбото?
- nane
- Автомобил: Passat
- Двигател: ADR
Re: Колко трябва да надува турбото?
ами защо казват че не този мотор надува 1 бар 1,3 макс след чипосване след като на моята като я гледам на вак кома не пада под 1.7 на празен ход ли са тези стоиности или как става на въпрос за 1з мотора
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
nane написа:ами защо казват че не този мотор надува 1 бар 1,3 макс след чипосване след като на моята като я гледам на вак кома не пада под 1.7 на празен ход ли са тези стоиности или как
Не забравяй атмосферното налягане във Враца!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, като гледаш колко надува на ваг-кома трябва да извадиш барометричното налягане, което варира, но грубо е около 1 бар, така че ако ти показва 1,7 надува е около 0,7 бара.Но на ваг кома ти показва и барометричното в момента на измерването, така че ще можеш да си го сметнеш най-точно.
- nane
- Автомобил: Passat
- Двигател: ADR
благодаря колеги разбраь как става много благодаря 

-
- Автомобил:
- Двигател:
на моя афн преди чипа беше 0.9 след 1.1
- Marian Yachev
- Автомобил:
- Двигател:
Здр. колеги! Виждам че темата е стара,но все пак ще питам и аз то за тва е и темата
. На моя АБЛ 1.9ТД съм закачил буустметър и ми излиза стойност от 0,8 макцимално. Да спомена,че нямам ECU,и имам лек аксиален луфт,но едва доловим.Разумно ли е да врътна малко актуатора на турбото,поне до 1,1 като след това ще трябва и нафтовата помпа да пипна за да няма разлики в гориво-вуздушната смес. Ако някой може да каже нещо ще е от полза....

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пускай смело гориво и надуй турбото на 1.1
- Marian Yachev
- Автомобил:
- Двигател:
еми да се пооправи времето и ще го направя. Целта ми е да подобря малко работата на двигателя с малко усилия и малко пари,но тва е за друга тема...
AFN Преди чипосване 1,1 до 1,2 пик - подържа 1 бар
след чипосване 1.5 до 1.6 пик - подържа 1,2 поне при мен е така
след чипосване 1.5 до 1.6 пик - подържа 1,2 поне при мен е така

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
колега Marian Yachev , пробвай първо да надуеш турбото до 1 бар и виж как ще се държи колата без да пускаш нафта.По принцип сместа ти ще стане малко по бедна и ще спре да пуши изобщо ,ако е пушила , по бавно ще загрява и ще спадне разхода ти .Ако тръгнеш да пускаш нафта след като каза,че нямаш компютърно управление на двигателя става малко относително.По голямото количество гориво говорим за няколко милиграма ,което ти няма как прецизно да направиш и ще пуснеш едно към не знам си колко има нужда от по голямо предварение на високите обороти.Как ще постигнеш това след като центробежният регулатор е с зададени механични стойности и няма да отчита това количество в повече което пускаш.Ще се наложи да направиш помпата механично на предварение ...това какво означава ,че ще и бутнеш центровката по целия диапазон от начало до края ... на празен ход ще ти работи дизела все едно мангали бият чукове по наковални на място ... на високите няма да ти обяснявам.Ако си на 1400 оборота и натиснеш яко ще пуши докато свърши турболагът ,а ти си може би без геометрия и това значи да кадиш след себе си яко.Консултирай се с някой вещ на място и тогава действай.Моя съвет е ,ако имаш бууст пин и е ексцентрик завърти го малко на по голяма порция гориво на високите обороти и ще стане както трябва ... на ниските ще имаш нормално гориво ,а на високите след надув на турбото ще пуска повече от сега 

- Marian Yachev
- Автомобил:
- Двигател:
ами като е само от буустактуатора става и ще го пробвам,а по въпроса с пушенето сега няма грам както и да карам.Казвате че 1-1.2бар няма да има проблем,което ме устройва 

nasko1978 написа:nane написа:извинявам се за тъпия въпрос ама 2000мбара колко бара са
2
2 000 мбара = 2 000 000 000 бара
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
2 милибара е имал в предвид и ако не се лъжа е някъде 0.95 бара ....
като махнем атмосферното налягане все пак 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да раздвижа малко старата тема с два лога правени един след друг, ако може да ми ги разясните, щото колата ми забива. Какво значат тези стойности и какви трябва да са нормалните. Колата ми е 1.9 АФН без чипове, чистена геометрия преди 300 км, затапен на 100% ЕГР, и продължава да прави мизерии, какъв може да ми е проблема? Благодаря.
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
nane написа:извинявам се за тъпия въпрос ама 2000мбара колко бара са
това е 2бара,но ако го гледаш на ваг-ком реално е 1бар защото имаш атмосферното налягане
Върни се в “Дизелови агрегати”