По принцип това са глупости с прблема в помпата и т.н. Това решение с софтуера мога да си заложа главата че е няй удачно. Но няма значение това не ти е проблема.
Дали паленето е оправено с чипа или според мен НИЩО не значи и по никакъв начин не говори лошо за чипа. Аз с теб преди годинанякъде си пиша и знам че още тогава беше с тех и до сега не си имал проблеми което говори само по себе си че всичко е наред.
Що се отнася до цоклите аз също съм с цокли и то от кмного време, ако бяха цоклите щеше по често да ти гасне колата.
Ванка можеш ли да ми посочиш едно ТДИ ECU на VAG с оригинални PLCC32 цокли ? Просто няма такова.
послушай колегите които ти препроръчват да прегледаш релетата, чудя се верно да не е от тех.

1.9 TDI 110 ASV гасне в движение...
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: 1.9 TDI 110 ASV гасне в движение...
Колега , мен пък що ме тури в списъка ?
Все пак съм трогнат
(Да поясня, не съм "майстор" и не се занимавам с това. Ремонтирвам си единствено собствените коли , и най-много на някое приятелче изпищяло от "пишман майстори")
В този ред на мисли , нямам практическият опит на колегите.
Колега , не виждам какво повече да кажа, освен да направиш профилактика на всичко изброено от колегите. "Дроселовата" клапа на ЕГР-а , можеш да я "затапиш" , компа не я вижда. Релетата - отвори и почисти контактите. За цоклите на паметите в ECU-to... ти там си знаеш , само НЕ ПРЪСКАЙ с контактоли. В дългосрочен план , ефекта е отрицателен.
Истината е , че докато не те остави на пътя, можеш само да гъдаеш и да вземеш превантивни мерки

(Да поясня, не съм "майстор" и не се занимавам с това. Ремонтирвам си единствено собствените коли , и най-много на някое приятелче изпищяло от "пишман майстори")
В този ред на мисли , нямам практическият опит на колегите.

Колега , не виждам какво повече да кажа, освен да направиш профилактика на всичко изброено от колегите. "Дроселовата" клапа на ЕГР-а , можеш да я "затапиш" , компа не я вижда. Релетата - отвори и почисти контактите. За цоклите на паметите в ECU-to... ти там си знаеш , само НЕ ПРЪСКАЙ с контактоли. В дългосрочен план , ефекта е отрицателен.
Истината е , че докато не те остави на пътя, можеш само да гъдаеш и да вземеш превантивни мерки

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
Brezel написа:По принцип това са глупости с прблема в помпата и т.н. Това решение с софтуера мога да си заложа главата че е няй удачно. Но няма значение това не ти е проблема.
Дали паленето е оправено с чипа или според мен НИЩО не значи и по никакъв начин не говори лошо за чипа. Аз с теб преди годинанякъде си пиша и знам че още тогава беше с тех и до сега не си имал проблеми което говори само по себе си че всичко е наред.
Що се отнася до цоклите аз също съм с цокли и то от кмного време, ако бяха цоклите щеше по често да ти гасне колата.
Ванка можеш ли да ми посочиш едно ТДИ ECU на VAG с оригинални PLCC32 цокли ? Просто няма такова.
послушай колегите които ти препроръчват да прегледаш релетата, чудя се верно да не е от тех.
Мерси колега! Май ще се окажат релетата, защото 1-2 пъти преди доста време ми се е случвало да светне подгрева и после да изгасне мотора. Последния път директно умря - без никакви лампи да светят. Майна та му на топлия старт аз съм му хванал цаката и не ме дразни много...И той ще дойде на дневен ред някой ден.
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
изетох целия интернет на света
и май ша е реле 109 както предположиха колегите...Уж е сиво от новите (има стари черни и проблеми) ама ще го сваля да видим ок ли е. Ако се окаже 109-ката бели кахъри. Mисля, че е релето 109 понеже няколко пъти ми се е случвало мотора да се опита да умре, но само да присветне подгрева и пак скача без да загасне (явно не гуми контакт на 100% за да ресетне ЕЦУ-то)...И хората споделят, че имат подобни проблеми по цял свят и всичко се решава след смяна на прословутото теле 109
Ще пиша за развръзката скоро. Мерси!

- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bai_ILIA написа:Може и да си прав ама моите чипове са от немска тунинг фирма Fastech Tuning http://www.fastech.de/deu/ и топлия старт си е проблем на помпата. Аз ще си го реша като я занеса в Бош, а не със чипове![]()
Отделно доста хора казаха, че топлия старт с прекодиране и чипове няма как да се реши на мойто ASV - предполагам щото Ибиза с такъв мотор няма със автомат и да прекодираш се бъгва после със странични ефекти...Или греша? Не е GOLF IV примерно, за да мина с прекодиране. Ама така или иначе съм решил да си правя помпата...Хардуерен проблем да се решава софтуерно е малко пишман работа за мен...Верно, евтино и работи ама все пак
ники виждам колко е наясно колегата

излишно е да споменаваме че тук вьв форума осван разбиращи други няма
един колега сьс сеат от ловеч ми изпрати чиповете които е купил до момента с ясната молба да му направя аз

на фастех на ту фаст и на абт
тези хорица дет са та светнали за топлия старт са светнати като изгоряла крушка в тьмното
направил сьм няколко клипа и за решението на топлия старт с настроика на помпата
дано се оправи с 109
за цоклите никьде не споменавам че са за тди
ето една снимка
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
колега при мен излезе подобен проблем от реле 453(мисля 4е беше)пак на ибиза при първите голфове 4етворки няма такова реле а е само109 при ибизата са две
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
немеца от Fastech също ни праща custom chip за една Ibiza 1.8 T 270 коня, имайки предвид турбината, дюзите и т.н. Не е там работата. Направи клипове за топъл старт на Ибиза ТДИ 110 тогава...Голфовете са ясни
Ако ще е чип ще е или от реномирана тунинг фирма на промоция или от Брезел
Да не говорим, че аз ще си реша проблема като си занеса помпата за профилактика - това е правилния вариант, с чипа е евтиния вариант
Има разлика и то не само в цената...
Айде и без лоши чувства! Пловдив Ви обича
хахаха

@kombito-tdi, Т'ва щом на АБТ има какво да покажеш, работата е много сериозна......
@bai_ILIA, в крайна сметка реши ли проблема? Смени ли някое от релетата?

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:@kombito-tdi, Т'ва щом на АБТ има какво да покажеш, работата е много сериозна......![]()
morfei1, баце взе ми думите от устата

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
аз само за помпата да споделя 4е след ремонта ще е по зле откакто е сега......... 

30лв. закачане на ВАГСОМ
? А стига бе..... то аз целия кабел за 45лв. си го купих. Ми те ако ми настройват нещо колата, аз трябва кредит от банката да тегля
.
Сължалявам за оффтопика ма не се сдържах

Сължалявам за оффтопика ма не се сдържах

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
тя и сега си е добреniks76 написа:аз само за помпата да споделя 4е след ремонта ще е по зле откакто е сега.........

-
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:аз само за помпата да споделя 4е след ремонта ще е по зле откакто е сега.........
Точно така е, ако все пак те дразни как пали топла, мога да ти кажа някой неща на лично, щом комбито хвана цаката преди 2 месеца и ти ще се справиш сам!

- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
баи илия ако след толкова проекти и множество кьстьм тунинг направен спецялно за вас неможете да решите толкова сложен проблем
за скромна сума ша ти направя бараката да пали и да не гасне
или няма да ти взимам пари донеси водка и мезе
и камера да снимаш
ако мислиш че аиното знае нещо си е чиста заблуда
както написьх и по-горе
тук освен разбиращи други няма

за скромна сума ша ти направя бараката да пали и да не гасне

и камера да снимаш
ако мислиш че аиното знае нещо си е чиста заблуда
както написьх и по-горе
тук освен разбиращи други няма

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
къстъм тунинга е за бензинов звер. тука говорим за дизелов гроб. немците ги боли за топлия старт - те като се стигне до там отдавна са си продали бараките на нас Kолеги, благодарен съм на всеки за съветите. Колата май не гасне вече ама ще видим. Миналата нощ и врътнах 500км из родината с повечко газ и нямаше проблеми. Отнесе 4-5 часа каране нон стоп. Аз ръчках релето може да се е разбутало от якото друсане...Ще видим.
Върни се в “Дизелови агрегати”