Еми за удар се гледат няколко неща.
Качваш я на стенд и гледаш за сходимотст на преден и заден мост, ако всичко е ОК, колата и на топка да е била, няма да имаш ядове.
Второто е чисто естетическия вид, как е направена колата. Спазени ли са разстоянията, как е боядисана и т.н.т, но това не е толкова важно.

Дизел с автоматична скоростна кутия
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дизел с автоматична скоростна кутия
колега за скоростната кутия аз съм чувал че трябва да се качи в наклон да се пусне спирачката и колата не трябва да марда назад имам един познат който кара такъв пасат само че с 2.5 163к.с. мисля че е със същата кутия и застава в доста голям наклон и колата не марда даже и сантиметър
- teodor_29
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Прав си колега , аз имам същия пасат 2002 1,9 TDI 131 k.c. аштоматик типтроник, заставаш на наклон , на малък наклон колата сама трчбва да си потегли , а при по голям наклон не трябва да мърда и милиметър назад 

Това за наклона и за задържането на автомата е така, но в никакъв случай незначи, че кутията няма проблеми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:Това за наклона и за задържането на автомата е така, но в никакъв случай незначи, че кутията няма проблеми.
И определено не се препоръчва да се прави

- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
за това DSG-то не задържа а направо я освобождава на по-голям наклон 

- JoeRocket
- Автомобил:
- Двигател:
къде мога да си направа пълна диагностика на скоростната кутия и двигателя.....
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Четох по-горе разни заключения относно разхода. Разликата според мен е поне 2 литра, ако не е и повече при ръчкане между автомат и ръчна скороста кутия. Моят Пасат, 1.9 AVB с чип от Brezel, автоматик, при много ръчка зимата в София е стигал до 12+ литра.
Що се отнася до въпроса за диагностиката - писано е доста в раздел Сервизи. Всеки по-кадърен майстор, който работи с Ваг ком, може да ти каже много неща за автомобила.

Що се отнася до въпроса за диагностиката - писано е доста в раздел Сервизи. Всеки по-кадърен майстор, който работи с Ваг ком, може да ти каже много неща за автомобила.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе то по темата за разхода има много зависи-та и условности, за какво градско каране става на въпрос, какъв е стила на каране, зима или лято, използване на климатроника и тн. Зет ми има същия Пасат като моя, 1.9 ТДИ 131 к.с., той е с 6 степенна ръчка, аз съм с автоматик. Еми и моя и неговия среден разход на 100 е между 6.8- 7л. И двамата шофираме градско, ненатоварени маршрути, спокойно каране.
Сега, както казва Добрин, ако настъпваш повече е вероятно разхода да се промени в полза на ръчната скоростна кутия, което е нормално според мен.
За мен специално е приоритетен комфорта и автоматика определено е по- добрия вариант.
Сега, както казва Добрин, ако настъпваш повече е вероятно разхода да се промени в полза на ръчната скоростна кутия, което е нормално според мен.
За мен специално е приоритетен комфорта и автоматика определено е по- добрия вариант.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Проблема на автоматиците е в чакането на светофарите и тръгванията.По мое мнение също градско си качват 2 литра че и отгоре.Аз мога да дам пример при мен с типтроника.На извънградско колата с климатроник и скорост 110-120 гори 6,5 /А6 2.5 ТДИ/ в София средния ми разход е 11,5
Разликата е 6 литра или още 80% повече гориво=Преди това с Г3 1З и Г4 СДИ/и двтет с ръчни/ в града 6,5 извън 5,5.
P.S.Забравих да спомена че типтроника е с блокировка на 4та и 5та скорост/все едно кутията е механична/ и от там икономията на дълго.Ако кутията няма блокировки вече незнам как е.

P.S.Забравих да спомена че типтроника е с блокировка на 4та и 5та скорост/все едно кутията е механична/ и от там икономията на дълго.Ако кутията няма блокировки вече незнам как е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако светофара е дълъг, разтоварваш двигателя на неутрална; иначе разликата на спряло положение при мен е 0.6 на неутрална и 1.3 на директна, т.е. ако стоиш но стоп на директна в задръстване вече автоматика значително качва разхода.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
eddyman написа:Ако светофара е дълъг, разтоварваш двигателя на неутрална; иначе разликата на спряло положение при мен е 0.6 на неутрална и 1.3 на директна, т.е. ако стоиш но стоп на директна в задръстване вече автоматика значително качва разхода.
Ако разтоварваш всеки път кутията няма да сколаса дълго /поне така акзват запознати - напрактика оба4е аккво се случва

автоматичните кутии на ВАГ имат ли щека за проверка на нивото на маслото?
(ако не как се проверява?)
(ако не как се проверява?)
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма нужда от проверка на маслото в скоростната кутия ако няма теч.
То се сменя през интервал от време също както маслото на двигателя. Тук ще засегна една методика която за мен си е напълно логично но може би не и за други:
След източване на маслото от скоростната кутия се вкарва горелка през пропката и се изгаря всичко останало количесто АТФ (Аутоматик Трансмитион Флуид). След което се долива новото. Това са ми го правили преди 4 години.
То се сменя през интервал от време също както маслото на двигателя. Тук ще засегна една методика която за мен си е напълно логично но може би не и за други:
След източване на маслото от скоростната кутия се вкарва горелка през пропката и се изгаря всичко останало количесто АТФ (Аутоматик Трансмитион Флуид). След което се долива новото. Това са ми го правили преди 4 години.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
На типтроника незнам как ще се случи.Тои е 10 литра а можеш да смениш само 5.Единствено с машина за източване ,ама дали изобщо може 

Върни се в “Дизелови агрегати”