:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Устройство свалящо разхода на гориво?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Smashhead
Автомобил:
Двигател:

Re: Устройство свалящо разхода на гориво?

Мнениеот Smashhead » Пет 23 окт 2009 18:03

хехе, ей много як коментар на американците!!!израдва ме!!! :applause: Само искам да ви попитам какво мислите за идеята, която е доста популярна в Германия, че на светофар трябва да гасиш колата, за да харчи по-малко?!?!?!!?!? Аз преди време карах едно Поло 2008-ма 1.4 бензин. Е полото си беше с постоянно включен ЕСО режим и все си ми лапаше 10-12 при моето каране!!! Нещо аз ли не разбирам?!?!??! :mrgreen:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Устройство свалящо разхода на гориво?

Мнениеот Haralampi » Нед 25 окт 2009 16:35

Два пъти чета поста и 2 пъти не разбирам връзката между разхода на Поло-то ти без клима и идеята за гасенето на двигателя на светофар :shock Или просто реши да си изплачещ мъката покрай въпроса :roll:

Новите BMW-ta (и не само) са с автоматичната Старт/Стоп система на Бош, която гаси двигателя при падане на скоростта под 5 км/ч по инерция и го пали при натискане на съединителя. Т.е. при спиране на светофар и тръгване.

Имах възможността да покарам такова 1500км - честно казано не останах очарован от разхода, въпреки, че на теория се твърди, че при престой над 6-7 секунди на светофар или задръстване с изключен двигател, човек вече е на кяр, а това постоянно гасене и палене ми лазеше по нервите до последния момент. Може би се свиква, както с всяко нещо, но на мен поне 1500 км не ми бяха достатъчни за да свикна.
Освен това разбира се системата работеше безпогрешно при положение, че колата бе на 10 000км.... но дали ще пали пак така "отма" като стане на 110 000 и 210 000.... не бих се обзаложил никак.

Скептичен съм за бъдещето на тази система при петролните двигатели.

Върни се в “Дизелови агрегати”