висок разход на гориво голф4 тди90кс колата има чип и е 130
- makaron
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: висок разход на гориво голф4 тди90кс колата има чип и е 130

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега ти как искаш да караш кола 130 к.с и ако има как да не зареждаш нафта изобщо.Няма такъв вариянт ,вземи си колело и го карай него. Лошо няма , купи си кола ама се съобрази и с разходите по нея. 

- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
1-во колата ти едвал има чип, щото ако имаше щеше да си я караш и да се кефиш как върви, без оглед на разхода.
2-ро разхода си е що годе нормален.
3-то коя е тая бензинка която ще е от класа на голф 4 и ще гори 6 ?????
2-ро разхода си е що годе нормален.
3-то коя е тая бензинка която ще е от класа на голф 4 и ще гори 6 ?????
-
- Автомобил:
- Двигател:
И колега без да се обиждаш ама ако се поинтересуваш малко: Кола 90 к.с след слагане на чип няма как да стане 130 к.с 

- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
продавай я щом те ядосва. Мене мосkвича ми гори 7/100 на извън градско и не ме ядосва.
Последна промяна от fly_free на Пон 19 юли 2010 9:13, променено общо 1 път.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Хахахах!!
Колега ,аз все се сърдя на модераторите ,че правят забележки за неграмотно писане ама ти направо късаш!!
По темата ,разхода ти си е добър!

По темата ,разхода ти си е добър!
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
fanimira, в началото на темата си писал, че имаш проблем с клапана за разтоварване на турбото, ако не си сигурен отиди някъде да ти направят един лог с ваг-ком и да се види дали наистина е така. Почни от това щом предполагаш, че имаш проблем, пък разхода .....
А ти как засичаш този разход, от пълно до пълно или по друг начин?
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Има значение и с каква нафта я караш. Ако сипваш от туби (така като чета какво си написал е доста вероятно) и нафтата е скапана като нищо разхода може да е с 1-2 литра по-висок в сравнение с каране с хубава нафта.
- makaron
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
светослав стоянов написа:И колега без да се обиждаш ама ако се поинтересуваш малко: Кола 90 к.с след слагане на чип няма как да стане 130 к.с
с чип може да се дигне до 30кс до колкото съм запознат! И ако сложи спортен филтър турбо пътища и това онова и може да ги мине 130кс!

- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
makaron написа:светослав стоянов написа:И колега без да се обиждаш ама ако се поинтересуваш малко: Кола 90 к.с след слагане на чип няма как да стане 130 к.с
с чип може да се дигне до 30кс до колкото съм запознат! И ако сложи спортен филтър турбо пътища и това онова и може да ги мине 130кс!Може да смени охльова на турбината с такъв от ауди 2,5тди сменя разпръсквачи и кулер и може и до 150кс да я докара естествено при добро желание и наличност на финанси!
Абе и аз имах по математика само двойки, ама знам че 90+30=120 а не 130!
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
1z написа:...
С чиповете не е точно така , ти не знаеш

Аз се чудя друго , ако все пак се успее да се вдигне мощността на един мотор почти два пъти

От другастрана , не разбирам чак толкова от мотори , но вдигането на мощността чрез чип , буст и дюзи сигурно си има граници . Не идва ли момент в който стандартен цилиндър със стандартните си клапани просто да няма как да се пълни , колкото и да вдигаш налягането на турбото . За по-големи мощности при същия обем , освен другото слагат и повече клапани .
- makaron
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1z написа:makaron написа:светослав стоянов написа:И колега без да се обиждаш ама ако се поинтересуваш малко: Кола 90 к.с след слагане на чип няма как да стане 130 к.с
с чип може да се дигне до 30кс до колкото съм запознат! И ако сложи спортен филтър турбо пътища и това онова и може да ги мине 130кс!Може да смени охльова на турбината с такъв от ауди 2,5тди сменя разпръсквачи и кулер и може и до 150кс да я докара естествено при добро желание и наличност на финанси!
По математика 2ките ги заеби! Но къде видя да съм сметнал 90 + 30 да прави 130 за да стигне 130 и да ги мине даже съм написал какво може да се направи според мен! Така, че преди да се правиш на хитър прочети по внимателно! И пак си се радай на двойките по математика! Успех
- makaron
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
milmar написа:1z написа:...
С чиповете не е точно така , ти не знаеш.
Аз се чудя друго , ако все пак се успее да се вдигне мощността на един мотор почти два пъти, колко ли живот му остава . Да не говорим как ще му се вдигне разхода .
От другастрана , не разбирам чак толкова от мотори , но вдигането на мощността чрез чип , буст и дюзи сигурно си има граници . Не идва ли момент в който стандартен цилиндър със стандартните си клапани просто да няма как да се пълни , колкото и да вдигаш налягането на турбото . За по-големи мощности при същия обем , освен другото слагат и повече клапани .
Еми нали за това се сменя охльова на турбината с по голям по този начин се променя капацитета на турбината и разхода не е задължително да се качи защото в случая мощността не идва от нафтата, която изразходва а от повечето въздух, който турбото може да поеме с по големия охльов! И да ако отидеш при някои неграмотен селянин да ти слага чипа може и турбото да ти замине! Не ми се разправя с излишни спорове поинтересувайте се малко и след това се правете на интересни! Поздрави
Върни се в “Дизелови агрегати”