E ако 5.9 разход е много за 600км! Купи си рикша и се радвай не живота!
  E ако 5.9 разход е много за 600км! Купи си рикша и се радвай не живота!висок разход на гориво голф4 тди90кс колата има чип и е 130
- makaron
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: висок разход на гориво голф4 тди90кс колата има чип и е 130
 E ако 5.9 разход е много за 600км! Купи си рикша и се радвай не живота!
  E ако 5.9 разход е много за 600км! Купи си рикша и се радвай не живота!- 
				светослав стоянов
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега ти как искаш да караш кола 130 к.с и ако има как да не зареждаш нафта изобщо.Няма такъв вариянт ,вземи си колело и го карай него. Лошо няма , купи си кола ама се съобрази и с разходите по нея.  

- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
1-во колата ти едвал има чип, щото ако имаше щеше да си я караш и да се кефиш как върви, без оглед на разхода.
2-ро разхода си е що годе нормален.
3-то коя е тая бензинка която ще е от класа на голф 4 и ще гори 6 ?????

2-ро разхода си е що годе нормален.
3-то коя е тая бензинка която ще е от класа на голф 4 и ще гори 6 ?????
- 
				светослав стоянов
- Автомобил:
- Двигател:
И колега без да се обиждаш ама ако се поинтересуваш малко: Кола 90 к.с след слагане на чип няма как да стане 130 к.с   

- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
продавай я щом те ядосва. Мене мосkвича ми гори 7/100 на извън градско и не ме ядосва.

Последна промяна от fly_free на Пон 19 юли 2010 9:13, променено общо 1 път.

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Хахахах!!  Колега ,аз все се сърдя на модераторите ,че правят забележки за неграмотно писане ама ти направо късаш!!
 Колега ,аз все се сърдя на модераторите ,че правят забележки за неграмотно писане ама ти направо късаш!!
По темата ,разхода ти си е добър!

Колега ,аз все се сърдя на модераторите ,че правят забележки за неграмотно писане ама ти направо късаш!!
 Колега ,аз все се сърдя на модераторите ,че правят забележки за неграмотно писане ама ти направо късаш!!По темата ,разхода ти си е добър!
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
fanimira, в началото на темата си писал, че имаш проблем с клапана за разтоварване на турбото, ако не си сигурен отиди някъде да ти направят един лог с ваг-ком и да се види дали наистина е така. Почни от това щом предполагаш, че имаш проблем, пък разхода .....

А ти как засичаш този разход, от пълно до пълно или по друг начин?

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Има значение и с каква нафта я караш. Ако сипваш от туби (така като чета какво си написал е доста вероятно) и нафтата е скапана като нищо разхода може да е с 1-2 литра по-висок в сравнение с каране с хубава нафта.

- makaron
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
светослав стоянов написа:И колега без да се обиждаш ама ако се поинтересуваш малко: Кола 90 к.с след слагане на чип няма как да стане 130 к.с
с чип може да се дигне до 30кс до колкото съм запознат! И ако сложи спортен филтър турбо пътища и това онова и може да ги мине 130кс!
 Може да смени охльова на турбината с такъв от ауди 2,5тди сменя разпръсквачи и кулер и може и до 150кс да я докара естествено при добро желание и наличност на финанси!
 Може да смени охльова на турбината с такъв от ауди 2,5тди сменя разпръсквачи и кулер и може и до 150кс да я докара естествено при добро желание и наличност на финанси! 
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
makaron написа:светослав стоянов написа:И колега без да се обиждаш ама ако се поинтересуваш малко: Кола 90 к.с след слагане на чип няма как да стане 130 к.с
с чип може да се дигне до 30кс до колкото съм запознат! И ако сложи спортен филтър турбо пътища и това онова и може да ги мине 130кс!Може да смени охльова на турбината с такъв от ауди 2,5тди сменя разпръсквачи и кулер и може и до 150кс да я докара естествено при добро желание и наличност на финанси!
Абе и аз имах по математика само двойки, ама знам че 90+30=120 а не 130!
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
1z написа:...
С чиповете не е точно така , ти не знаеш
 .
  .Аз се чудя друго , ако все пак се успее да се вдигне мощността на един мотор почти два пъти
 , колко ли живот му остава . Да не говорим как ще му се вдигне разхода .
 , колко ли живот му остава . Да не говорим как ще му се вдигне разхода .От другастрана , не разбирам чак толкова от мотори , но вдигането на мощността чрез чип , буст и дюзи сигурно си има граници . Не идва ли момент в който стандартен цилиндър със стандартните си клапани просто да няма как да се пълни , колкото и да вдигаш налягането на турбото . За по-големи мощности при същия обем , освен другото слагат и повече клапани .
- makaron
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1z написа:makaron написа:светослав стоянов написа:И колега без да се обиждаш ама ако се поинтересуваш малко: Кола 90 к.с след слагане на чип няма как да стане 130 к.с
с чип може да се дигне до 30кс до колкото съм запознат! И ако сложи спортен филтър турбо пътища и това онова и може да ги мине 130кс!Може да смени охльова на турбината с такъв от ауди 2,5тди сменя разпръсквачи и кулер и може и до 150кс да я докара естествено при добро желание и наличност на финанси!
По математика 2ките ги заеби! Но къде видя да съм сметнал 90 + 30 да прави 130 за да стигне 130 и да ги мине даже съм написал какво може да се направи според мен! Така, че преди да се правиш на хитър прочети по внимателно! И пак си се радай на двойките по математика! Успех
- makaron
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
milmar написа:1z написа:...
С чиповете не е точно така , ти не знаеш.
Аз се чудя друго , ако все пак се успее да се вдигне мощността на един мотор почти два пъти, колко ли живот му остава . Да не говорим как ще му се вдигне разхода .
От другастрана , не разбирам чак толкова от мотори , но вдигането на мощността чрез чип , буст и дюзи сигурно си има граници . Не идва ли момент в който стандартен цилиндър със стандартните си клапани просто да няма как да се пълни , колкото и да вдигаш налягането на турбото . За по-големи мощности при същия обем , освен другото слагат и повече клапани .
Еми нали за това се сменя охльова на турбината с по голям по този начин се променя капацитета на турбината и разхода не е задължително да се качи защото в случая мощността не идва от нафтата, която изразходва а от повечето въздух, който турбото може да поеме с по големия охльов! И да ако отидеш при някои неграмотен селянин да ти слага чипа може и турбото да ти замине! Не ми се разправя с излишни спорове поинтересувайте се малко и след това се правете на интересни! Поздрави
Върни се в “Дизелови агрегати”