подгряващи свещи не греят

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: подгряващи свещи не греят

Мнениеот sarafa » Нед 07 ное 2010 0:42

Борислав Андреев написа:
koby написа:аз имам 1.9 тди 1з мотора и миналата зима и 4-те свещи не ми работеха и палех от първия път на -25 градуса понеже съм последна къща и няма какво да ми пази завед и гараж нямам си е малко хладно при нас да не кажа и студено и до преди нялко дена карах с 44ам акумулатор

Подкрепям колегата!
И аз миналата цяла зима без проблем палех,като нито една свещ не грееше!

Така като прочетох всичко взех, да проверя и аз на жена ми Г4 с двг. АНF и какво установих, че всичките свещи са изгорели и 4те нито една нямаше жива :horror: след като ги подменихме при тест дали въобще идва ток до тях се оказа че не идва, а на таблото отчита и изгасва, съответно проверката е направена без да е палена колата поне от 12ч.
Не че има проблем пали си от раз и със сигурност нямаше да установя всичко това ако не бях прочел тази тема, но би било логично да подгрява или поне при мен на мерцедеса беше изгоряла една свещ и след като запалех започваше да мига индикацията на нагревателя и по този начин разбираш че имама проблем, а тук нищо :roll: Съответо майсторът който направи тестът и подмяната на свещите ми каза, че тези коли без проблемно си палели и дори не им били нужни тези свещи, а реално почвали да подгряват чак когато стане -10гр. :idea: Ако някой има мнение по въпроса нека каже възможно ли е наистина това :да:

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 07 ное 2010 11:46

И на мен много майстори са ми казвали че на тея каруци свещите подгрявали на много ниски температури, макар че като е по-студено и като дам на контакт и релето се чува като цъка това значи че свещите са подгрели ??? Аз мойте все още не съм ги проверявал, ама и тя има изгорели свещи 100% Ходих в Киров и Бош и там ми обявиха цена от 100 лева за 4-те свещти тоест 25 лева на свещт мисля че е добра цена ??? И има ли по-добри свещи от тях ???

Едно приятлче кара Астра като полицеиските мисля че е 2000 година и ми каза че и на неговата имал индикация като му изгори някоя свещ и му показва на таблото. На по-новите модели VW имат ли такива индикации???

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 07 ное 2010 13:29

Golf_Diesel_ написа:
koby написа:аз имам 1.9 тди 1з мотора и миналата зима и 4-те свещи не ми работеха и палех от първия път на -25 градуса понеже съм последна къща и няма какво да ми пази завед и гараж нямам си е малко хладно при нас да не кажа и студено и до преди нялко дена карах с 44ам акумулатор

Дали?

Да със сигурност.И моя 1З миналата зима палеше от първия път без работещи свещи.Двама колеги от форума могат да го потвърдят,защото с тях сменявах свещите.

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Нед 07 ное 2010 14:41

prostakel написа:И на мен много майстори са ми казвали че на тея каруци свещите подгрявали на много ниски температури, макар че като е по-студено и като дам на контакт и релето се чува като цъка това значи че свещите са подгрели ??? Аз мойте все още не съм ги проверявал, ама и тя има изгорели свещи 100% Ходих в Киров и Бош и там ми обявиха цена от 100 лева за 4-те свещти тоест 25 лева на свещт мисля че е добра цена ??? И има ли по-добри свещи от тях ???

Едно приятлче кара Астра като полицеиските мисля че е 2000 година и ми каза че и на неговата имал индикация като му изгори някоя свещ и му показва на таблото. На по-новите модели VW имат ли такива индикации???

4-те свещи на NGK струват 60 лева незнам в бош какви ще ти сложат

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 07 ное 2010 15:06

koby написа:
prostakel написа:И на мен много майстори са ми казвали че на тея каруци свещите подгрявали на много ниски температури, макар че като е по-студено и като дам на контакт и релето се чува като цъка това значи че свещите са подгрели ??? Аз мойте все още не съм ги проверявал, ама и тя има изгорели свещи 100% Ходих в Киров и Бош и там ми обявиха цена от 100 лева за 4-те свещти тоест 25 лева на свещт мисля че е добра цена ??? И има ли по-добри свещи от тях ???

4-те свещи на NGK струват 60 лева незнам в бош какви ще ти сложат

Еми свещи на бош какви други ???? Тея дето ти ги казваш по-хубави ли са от боша ?

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Нед 07 ное 2010 21:30

Колко са бош само ние си знаем до сега с NGK не съм имал проблеми

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 08 ное 2010 9:40

Еми незнам като ги купиш от лицензирания вносител на бощ които са Киров едвали ще са боклуци.

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Пон 08 ное 2010 12:32

Вие какви цени на свещи какви паники оригинални или не. Аз на моята кола като правих един ремонт ми смениха свещите с някакви, като каза, че ако искам мога да си ги сменя с по-хубави, защото не се е скъпил посред лято да слага зверски скъпи подгревни свещи. Предните така и така били изгорели нищо, че до сега зимата си паля без проблеми. Та и с новите от някакава неизвестна марка да кажем менте, или както искате ги наричайте миналата зима си палех без проблеми при най-големите студове. Комплекта 25-30лв. a вие спорите за една 25 или една 35... ОМГ

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 08 ное 2010 13:12

Секи си има различно мнение има хора които не им пука мн мн какво слагат и слагат боклуци. Има хора които си пазят колите и слагат само орифинални части. Аз лично такива като твойте свещи няма да си сложа !!!

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Пон 08 ное 2010 13:33

Някой има ли опит дали има индикация на таблото при изгоряла подгревателна свещ?
И при кои модели, мен специално ме интересува Passat B5.5

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 08 ное 2010 15:37

Май никой от тея модели и изобщо голд, пасат нямат такива индикации аз поне не съм чувал някой да казва че имат индикации. Вече за пасат 5-ца 2003 - 2005 незнам как е там.

Потребителски аватар
gnb1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gnb1 » Пон 08 ное 2010 19:54

Здравейте колеги!Имах следния проблем с моя Голф4 помпа дюза зутрин като дам на контак подгряването на свещите светва за около 4 сек.и въртя но колата пали трудно и почва да пуши сиво за около 2-3мин.после няма проблеми.Та замерх свещите и нито една не работеше,смених ги и си викам от тях ще е.Да ама не на следващата сутрин същата работа пак пуши :banghead: :banghead: :banghead: И решавам махам буксата на температурния датчик давам на контакт и свещите греят около10 сек.и решавам да го сменя купувам нов ушким истински с зелена букса и да ви кажа от тогав нито пуши сутрин нито пали трудно а от четвърт оборот.Надявам се да сам полезен на някои колега.

Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sarafa » Пон 08 ное 2010 22:29

gnb1 написа:Здравейте колеги!Имах следния проблем с моя Голф4 помпа дюза зутрин като дам на контак подгряването на свещите светва за около 4 сек.и въртя но колата пали трудно и почва да пуши сиво за около 2-3мин.после няма проблеми.Та замерх свещите и нито една не работеше,смених ги и си викам от тях ще е.Да ама не на следващата сутрин същата работа пак пуши :banghead: :banghead: :banghead: И решавам махам буксата на температурния датчик давам на контакт и свещите греят около10 сек.и решавам да го сменя купувам нов ушким истински с зелена букса и да ви кажа от тогав нито пуши сутрин нито пали трудно а от четвърт оборот.Надявам се да сам полезен на някои колега.

Ето накрая и човек който пише по темата :beer , а не кой с какви свещи и от колко пари карал и на кой колата му палела на -25гр. без свещи..... момчета осъзнайте се :beat_butt2
Еваларка колега със сигурност си полезен за някого :да:

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пон 08 ное 2010 22:51

OvivO написа:Някой има ли опит дали има индикация на таблото при изгоряла подгревателна свещ?
И при кои модели, мен специално ме интересува Passat B5.5

НЕ !!!

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пон 08 ное 2010 22:55

rosen79 написа:
Golf_Diesel_ написа:

Дали?

Да със сигурност.И моя 1З миналата зима палеше от първия път без работещи свещи.Двама колеги от форума могат да го потвърдят,защото с тях сменявах свещите.

Ми то нали не е въпроса само да запали !! Както тука някой знаят , подгревните свещи имат режим и на след стартово греене ,за време определено от температурата навън !! :D

Здравейте колеги!Имах следния проблем с моя Голф4 помпа дюза зутрин като дам на контак подгряването на свещите светва за около 4 сек.и въртя но колата пали трудно и почва да пуши сиво за около 2-3мин.после няма проблеми.Та замерх свещите и нито една не работеше,смених ги и си викам от тях ще е.Да ама не на следващата сутрин същата работа пак пуши :banghead: :banghead: :banghead: И решавам махам буксата на температурния датчик давам на контакт и свещите греят около10 сек.и решавам да го сменя купувам нов ушким истински с зелена букса и да ви кажа от тогав нито пуши сутрин нито пали трудно а от четвърт оборот.Надявам се да сам полезен на някои колега.

Добре дошъл колега , ако знаеш колко теми има изписани за този темп. датчик ...... :012:

Върни се в “Дизелови агрегати”