Пасат Б5 трудно пали студен
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5 трудно пали студен
Това са веднага след като я запаля, външна температура -7 градуса колата доста се мъ4и за да запали:
-
- Автомобил:
- Двигател:
И това са след като се затопли до 80гр.:
Последна промяна от Kokakollev на Пон 13 дек 2010 0:23, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето го и тиминга при топъл двг:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам защо но нещо не иска да ми ка4и графиките с тайминга - ще пробвам с разказване - при студен двг тиминга на впръскване е близо до долната граница но е в нормите а при затоплен двг е близо до средната линия но под нея. Запо4вам да си мисля че не е от помпата. А имам ли стартер или нещо подобно и дали не е там проблема.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
защо си мисля че за твоя мотор на празен ход оборотите трябва да са 903
- SoManyRetards
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се предварително на колегата, че ще му използвам темата, за да споделя и за моя проблем, но няма смисъл да пускам нова.
Аз също съм с Пасат 5-ца, 97, АФН.
И аз имам ядове сутринта, при първо палене.
Много трудно пали, мъчи се, когато запали, няма проблеми после.
Проверих свещите, имах 2 изгорели, смених ги и 4те.
Днес, малкооо по-добре запали, но пак се мъчеше.
Искам да подчертая, че акумулатора ми е 64Ач.
Миналата зима, пак палеше трудно, но не е като тази зима, повече се мъчи.
Дали е възможно да е от слаб акумулатор?
По-принцип знам, че за дизел трябва да е голям акумулатор, т.е над 70Ач.
Поздрави!
Аз също съм с Пасат 5-ца, 97, АФН.
И аз имам ядове сутринта, при първо палене.
Много трудно пали, мъчи се, когато запали, няма проблеми после.
Проверих свещите, имах 2 изгорели, смених ги и 4те.
Днес, малкооо по-добре запали, но пак се мъчеше.
Искам да подчертая, че акумулатора ми е 64Ач.
Миналата зима, пак палеше трудно, но не е като тази зима, повече се мъчи.
Дали е възможно да е от слаб акумулатор?
Поздрави!

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
И стартер! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, оказа се че маркучите за обратната ми нафта са се вкаменили и при натиск се чупеха. Имаха и доста дупки и разбира се като ги отчупиш нищо не изтичаше. Много е вероятно там да е проблема. Смених ги всички и засега няма проблем, но разбира се трябва да мине време за да съм сигурен че проблема е решен. Само не знам дали има нещо като операция на обезвъздушаване на тази система или тя сама се оправя, защото при смяната естествено си остава там доста въздух.
Нафтовата помпа като че ли има нужда от малко реглаж но засега мисля да си я оставя за напролет.
Нафтовата помпа като че ли има нужда от малко реглаж но засега мисля да си я оставя за напролет.
- SoManyRetards
- Автомобил:
- Двигател:
nasko1978 написа:И стартер!
Преди година и няколко месеца сменях бендикс, стартера беше с 2 здрави четки, и го оставих така, нищо не съм сменял.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
jos написа:Дали е възможно да е от слаб акумулатор?
Взимай 74Ah и гледай стартовия ток да е над 700А.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, с радост вече мога да кажа че проблемът с паленето е бил въпрос на маркучи - от два дни колата си пали без отказ при темп. -12гр. от четвърт оборот. Дори се усеща по плавно ускорение при натискане на педала, което преди много ме озадачаваше и дори бях пускал тема във форума. С две думи - моят извод от случката е че и за най-засуканите проблеми си има просто решение. Но се радвам че се доверих на здравата логика - основа на която все пак е една неизбежна диагнозтика с кабел и компютър, която всеки може да си направи дори и в домашни условия. При мен компа показваше че всичко е наред и ако не го бях направил и се бях литнал по сервизи .. незнам докаде щях да стигна.
Благодаря на всички за мненията и идеите, а колегата krasio00o явно е много печен защото първият пост който пусна беше решението на проблема. За съжаление тогава се бях доверил на майстора си който се кълнеше че всичко е проверил и въздух няма. Все пак специални благодарности на krasio00o.
Благодаря на всички за мненията и идеите, а колегата krasio00o явно е много печен защото първият пост който пусна беше решението на проблема. За съжаление тогава се бях доверил на майстора си който се кълнеше че всичко е проверил и въздух няма. Все пак специални благодарности на krasio00o.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Оказа се че нещата не са толкова прости. Смених маркучите и колата се оправи за около месец, след което отново се върнаха симптомите за непалене след престой на колата известно време. Очевидно беше вече че проблемът е в недостиг на нафта. С един майстор проследихме целия горивен път и след като отново нищо не открихме, на него му хрумна че може да е от клапана на горивния филтър. Оказа се разбит. Смених го - 20лв. струваше и за сега колата е добре - даже твърде добре но вече не смея да се хваля че даден проблем е на 100%
решен.
решен.
- bigmiro
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
На много хора ще помогнеш с решението и споделянето му тук! Еваларка!!! Отивам и аз да проверявам, че при първо палене и аз съм така!
Kokakollev написа:....може да е от клапана на горивния филтър. Оказа се разбит. Смених го - 20лв. струваше и за сега колата е добре - даже твърде добре но вече не смея да се хваля че даден проблем е на 100%
решен.
най-добре да се сложи горивен филтър от Голф2 без този клапан, защото често прави мизерийки, пък и е доста по-евтин.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Kokakollev написа:Колеги, оказа се че маркучите за обратната ми нафта са се вкаменили и при натиск се чупеха. Имаха и доста дупки и разбира се като ги отчупиш нищо не изтичаше. Много е вероятно там да е проблема. Смених ги всички и засега няма проблем, но разбира се трябва да мине време за да съм сигурен че проблема е решен. Само не знам дали има нещо като операция на обезвъздушаване на тази система или тя сама се оправя, защото при смяната естествено си остава там доста въздух.
Реглажа се прави зимата, за да си сигурен, че е направен добре трябва да пали от половин оборот студена.
Върни се в “Дизелови агрегати”