Проблема с паленето e решен!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
drju
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с паленето на студен двигател 1.9 TDI 1z мотор

Мнениеот drju » Сря 12 яну 2011 0:51

dani_94,
ти баща, ти майка.
вземи кажи какво му е било на момчето на колата, че съвсем си разгони фамилията ситуацията. Още малко запотен сенник ще се спомене като причина за проблема :)
:063: :063: :063: :063:

Потребителски аватар
vidinskia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vidinskia » Сря 12 яну 2011 0:53

MORSKIQ2 написа:Каква забчатка бе колега, обясни по-точно, искаш да кажеш зъбното колело на коляновия вал ли?

Колега това ми обясни майстора че това е често дефект на тези двигатели и попринцип трябва да се сменя с ремаците и ролките,май така ми каза.. :beer . Да добавя това зъбно колело и болта към него ми излезнаха 30 лева а работата на майстора която беше да изглади леглото на нещо и трябвало да търка много ми излезна 50 лева. А заради това зъбно колело колата не е можела да пали,проблема не е бил в помпата и аз само съм ходил до Монтана при колегата "Дани" да ми промени центровката а тя си е била на ред просто това зъбно колело не е било на ред,и майстора също така ми нагласи и помпата както трябва да бъде и всичко е ок,в момента малко са ми дигнати оборотите при които трябва да подържа колата,вместо 900 сега са около 950-970 предполагам това не е проблем :beer

Потребителски аватар
vidinskia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vidinskia » Сря 12 яну 2011 0:55

drju написа:dani_94,
ти баща, ти майка.
вземи кажи какво му е било на момчето на колата, че съвсем си разгони фамилията ситуацията. Още малко запотен сенник ще се спомене като причина за проблема :)

Колега аз ходих при него и той ми нагласи помпата,но не е бил проблема в помпата а в тази прословутото зъбно колело на коляновия вал !!!!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 12 яну 2011 10:33

vidinskia написа:
drju написа:dani_94,
ти баща, ти майка.

Колега аз ходих при него и той ми нагласи помпата,но не е бил проблема в помпата а в тази прословутото зъбно колело на коляновия вал !!!!

И какво излиза,че ти е направил колата ама това дето е правил не е трябвало да го прави ?? И как така като си си тръгнал от там колата е била ОК след като проблема е бил друг ?? Значи или си имал проблем и с помпата и със зъбното колело или Дани ти е взел пари /ако е взел/ за нищо :?:

Lazar2005
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lazar2005 » Пет 14 яну 2011 0:54

Мойта кола си пали лесно но да задам ено въпросче харчи ми около 10/100 а двигателя е перфектен може ли да е от центровката на нафтовата помпа тоя разход като се има впредвид че е дадено яко закаснение на помпата ще свали ли разхода ако се върне малко напред и вак-ком колко пари е в София и каде има евентуално да отида на такова живвотно

Потребителски аватар
J0rdan89
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблема с паленето e решен!

Мнениеот J0rdan89 » Чет 10 мар 2011 17:56

Колегааа абсолютно същия проблем май иамм и аз ... не иска да запали въобще.Върти но .. не ..

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 10 мар 2011 20:38

Lazar2005 написа:Мойта кола си пали лесно но да задам ено въпросче харчи ми около 10/100 а двигателя е перфектен може ли да е от центровката на нафтовата помпа тоя разход като се има впредвид че е дадено яко закаснение на помпата ще свали ли разхода ако се върне малко напред и вак-ком колко пари е в София и каде има евентуално да отида на такова живвотно

Ти с кой мотор си AAZ ли? Какъв ваг-ком, всичко е механично при теб, щом пали лесно не ми се вярва да си на закъснение, а иначе предварението до определени граници води до икономия ама това 10/100 не вярвам да е от предварение само.

Върни се в “Дизелови агрегати”