голф 1.6 тди пали трудно

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Kostadin Aleksiev
Автомобил: Golf MK3 GT
Двигател: AEK

Re: голф 1.6 тди пали трудно

Мнениеот Kostadin Aleksiev » Вто 01 мар 2011 0:45

[quote="byzano"]голф 1.6 тди сутрин пали трудно двигателя е след основен ремонт свещите са нови просто незнам[/quot

Колега гледам че си от София,та ако не ти представлява трудност що не мръднеш до Виктор(бакърена фабрика,успоредно на ЖП линията),аз брах ядове с моя пасат Б3 1,9тд от пишман майстори и именно бат Вики успа положението.Значи пак казвам ако не ти представлява трудност се обърни към него за помощ,относно дюзи,помпа,центровка,абе квото зависи от него ще го направи.А това относно падането на нафтата трябва да си откриеш проблема щото ако всичко е точно не би трябвало да имаш ядове.Клапан на идващата нафта от резервоара не е решение на проблема :roll: .
измий хубаво с обезмаслител ГНП-то и виж да не протича отнякъде след престой като изстине,също така не трябва да имаш течове(дори и провлажняване)от маркучетата за излишно гориво.
Ако горивния ти филтър е от този модел с пластмасовия тройник за излишното гориво може мизерията да ти идва именно от него,аз го изхвърлих и сложих от стария модел който има две тръбички(бход и изход)и болтче с дифтунга за да си го напълниш от там :wink: .
П.С единствения кусур при ставия модел филтър е че по-трудно се обезвъздушава при работа на двигателя на място,т.е. като се запали да поработи малко на място тъкмо да загрее и един два тегела(аз я изкарвам на пътя към София)и обезвъздушаването е готово.

Моят кош след тази манипулация сутрин пали от четвърт :)

Дано съм бил полезен с инфото,успех!

byzano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byzano » Чет 03 мар 2011 19:54

мерси за мнението

byzano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byzano » Съб 05 мар 2011 9:22

колеги сложих клапан на маркуча за обратната нафта беше на входящия маркуч но ми казаха да го сложа на обратната нафта незнам дали така трябва кажете вие
сжещите са здрави проверени

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Съб 05 мар 2011 19:17

byzano написа:колеги сложих клапан на маркуча за обратната нафта беше на входящия маркуч но ми казаха да го сложа на обратната нафта незнам дали така трябва кажете вие
сжещите са здрави проверени

Моя също е на обратната нафта.Сложих го преди време,заради непалене,и си остана.Захраних го от бушоно на помпата.

byzano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byzano » Съб 05 мар 2011 19:32

моя не е на ток а от тези които във едната посока пускат а във другата не

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 08 мар 2011 15:19

И в каква посока пуска тоя клапан(обратен) ?Предполагам от помпата към резервоара(то няма как иначе)!И сега какво очакваш-да не вземе да ти качи нафта от резервоара през обратката-та в ГНП!!!???.Ама нищо не правиш,само си слагате тия клапани за щяло и нещяло..Проблема вероятно е в друго нещо,поне аз така "усещам".

byzano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byzano » Вто 08 мар 2011 19:14

като сложих клапана почна да пали

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Вто 08 мар 2011 21:42

byzano написа:като сложих клапана почна да пали

Като сложих моя и аз имах подобряване в паленето.Но като загрееше колата не пали въобще.И накрая се оказа ГНП.Но клапана все още е на колата.Аз сложих газов защото еднопътния в този случай пак пропуска в същата посока.

byzano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byzano » Сря 09 мар 2011 19:40

от помпа може ли да не пали

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Сря 09 мар 2011 20:23

byzano написа:от помпа може ли да не пали

При мен не палеше само на топло.На студено беше пушка.Смених ГНП-то и си пали.

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Пет 11 мар 2011 14:41

Когато елемента на ГНП-то е заминал, колата пали по лесно на студено от колкото на топло :)

NiGhTy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NiGhTy » Чет 24 ное 2011 12:30

Айде да не пускам нова тема,да пиша тук и аз.Направих основен ремонт на Пасата 1,6 тди и уж съм направил добре центровката,на маховика имаше някакъв белез с център и маркер,но аз си го направих по 0-та предполагам,че ония е правен нещо ако е сменян ремък или нз,та колата когато е топли пали само като и принеса ключа,обаче сутрин върти и пуши много черно отзад на студено,дадох малко предварение пак същото,сега бутнах малко назад помпата и сутринта запали,но пък времето не е чак толко студено,а иначе маркуча за излишната нафта дето отива към резервоара ми е съединяван с някаква пластмасова търбичка и май бяха хлабави скобите,позатегнах ги,но се чудя дали това непалене е от възух в системата,т.е да ми пада горивото или от самото ГНП или центровка :?

Върни се в “Дизелови агрегати”