НЕ
под тях има дихтунги, които е добре да смениш. Мисля, че ги има в комплекта.
Те са клапани, които пускат над определено налягане.
AFN проблем гнп
Re: AFN проблем гнп
Клапани значи. А нормално ли е след като махнах тръбичките от нам да прокапва нафта
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
На всичкото отгоре като протече, капе точно върху маркуч от охладителната система и нафтата го скапва за отрицателно време.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Това, което капе предполагам е от оттичане. Малко трябва да е.
Проблема е решен, смених всички достъпни гарнитури и вече няма неч и колата пали нормално. Благодаря на колегите които се отзоваха.
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, и аз да попитам - на Пасат Б5 AFN ми тече нафта от клапана, който е в задната част на помпата под тръбичките за гориво.
Може ли да се смени там уплътнението без да се сваля самата помпа?
Течеше ми от горното уплътнение, на плочката, смених го и си направих центровка на милиграмите. Сега текна от долу, където е клапанчето. Днес го заничах, но май стойката за помпата ще ми пречи, за второто болтче на клапана.
Някой ако е правил, да сподели.
Благодаря предварително!
Течеше ми от горното уплътнение, на плочката, смених го и си направих центровка на милиграмите. Сега текна от долу, където е клапанчето. Днес го заничах, но май стойката за помпата ще ми пречи, за второто болтче на клапана.
Благодаря предварително!
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
instantaccess написа:Колеги, и аз да попитам - на Пасат Б5 AFN ми тече нафта от клапана, който е в задната част на помпата под тръбичките за гориво.
Благодаря предварително!
Решено!
Моля за съвет,тече ми нафта от големия болт който е между тръбичките на главата,да отвивам ли смело и да сменям и ще иска ли настройка след това. Колата е голф 3 афн
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Най малкото е настройка на мг. И тайминга. Имаше клип как се сменя без да се сваля помпата ама аз е свалих и смених всички уплътнения, към 15-20 бр. Са комплекта.
-
- Автомобил: VW Golf3
- Двигател: AFN 1997
Здравей колега...Какво стана ,разви ли големия болт и смени ли уплътненията че и на мен ми капе от там!?
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Не се регулира.
Смени и дихтунгите там. Има ги в комплекта.
Смени и дихтунгите там. Има ги в комплекта.
Колеги,възможно ли е ако съм объркал местата на щурцовете(изходите на тръбите за дюзите колата да те иска да запали,след доооооста въртене
При всички случаи съм ги объркал,но нз как да разбера кое къде е . И въобще имали значение защото за мен са еднакви
трябва да установиш къде е мястото за шпонка на зъбното колело на гнп-то. мястото за шпонката(която на тази помпа я няма) лежи в една равнина със съответния цилиндър,който е в начало на такта работа.ако не си ме разбрал-на лични
Върни се в “Дизелови агрегати”