чува се дрънчена всеедно от камбанки като загрее изчезва
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: чува се дрънчена всеедно от камбанки като загрее изчезва
при мен дрънчеше от обтяжната ролка ,смених я силното звънене изчесна и остана едно по слабо което се оказа от механизма за отваряне/затваряне на капака
- bay mip
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа: но според мен ти трябва ремонт на обтегача на пистовия ремък
При мен от две години е този шум, идва от този обтегач.В началото беше като чуруликане за секунди след палене.Сега шума е постоянен при празен ход и е по-дразнещ.Въпросът ми е : Как изглежда ремонта на ролката.Вероятно, освен лагер има и някаква пружина в механизма.
При мен от две години е този шум, идва от този обтегач.В началото беше като чуруликане за секунди след палене.Сега шума е постоянен при празен ход и е по-дразнещ.Въпросът ми е : Как изглежда ремонта на ролката.Вероятно, освен лагер има и някаква пружина в механизма.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Позачети се тук , но има писано и другаде
.

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
За съжаление не мога да помогна на колегата и да кажа какво може би му дрънчи като "църква" но щом сте се насочи ли към оптегача на алтернаторния ремък нека да има в предвид ,че преди да смени оптяжната ролка да пробва по евтеният вариант ,а той е следния ....на самото оптягащо тяло има резки за минимум и максимум натягане ,обърни внимание ,ако си на минимума пробвай с по - къс ремък.При мен беше така.Свиреше като щурец на празен ход и топла и студена ,сложих по къс ремък и индикатора показа ,че е на средно положение и спря да свирука.Но и на мен ми се наложи година по късно да го сменя това оптягащо рамо
.С мотор AAZ съм 

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
за тези резки става въпрос
- 90hp power
- Автомобил:
- Двигател:
колеги днеска ходих при един майстор каза че е от ангренажа .защото като взех колата нямаше такова нещо след акто смениха ремъци ролки и сички лудници тогава се появи. че той вика след като не са оригинални части може така да прави, каза че имало няква ролка ватре не запомних точно какво вършеше но имало някакво беине като не била центрована хубаво. понеделник ще разглобим да видим. но той вика 100 процета е някаде от там.то ще се чуе.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е пренатегнат, се получават шумове.
- 90hp power
- Автомобил:
- Двигател:
и тъй от едната ролка не е центрована както трябва със съвсем малко се разминавала !! каза да карам и да нямам грижа друите ремъци ролки при него за по сигорно