Нормално ли загрява ? Поло 1991г. 1,4 дизел
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нормално ли загрява ?
купих си нов термостат BEHR и на него пише 84градуса . Мога ли да го сменя сам и точният ли съм взел ?
- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Еми колега двигателя няма да работи при нормалната температура,но с 5-6 градуса не е фатално.Термостата може да го смениш.Ако ти е горе на главата ще е без проблем,но ако е долу ти трябва канал,и ако е с хидроусилвател ще се наложи да го свалиш защото чашката е над него.
-
- Автомобил:
- Двигател:
защо да работи на по-малко с 5,6 градуса ? На другите термостати какво пише ? Какви градуси ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
89 по принцип
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Не знам 87 или 89 до колкото знам са масовите, аз поне такъв ще вземам че и моя явно отваря на 84 и може и да е затлачен че на извънградско не мога да дигна вече 80 градуса...
-
- Автомобил:
- Двигател:
щом отваря на 84С то каква ще ми е работната температура на колата ?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
ами предполагам около 80-85 треа да я поддържа, на мен ми държи 80 ама то от кулера пада малко...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Термостата е доста тромав уред - има инерция.И двете му положения не са отворено и затворено.Не работи в режим на отсичане.Има междинни.Но доста е бавен.
Аз се притеснявам повече от превишаване на работната температура от колкото, че работя на по малко.
Аз се притеснявам повече от превишаване на работната температура от колкото, че работя на по малко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Правилно мислиш Младежо,само малка механична грешка-напротив,има Голяма инерция,не реагира бързо на промяната на температурата.Моя съм го сменял,оригинала беше "Бер-Томсън",сложих едно "Мейле",точно този ефект:на дълъг равномерен път простива,но ако влезна в задръстване-скача над 90,дори наскоро чукнах 100 за няколко минути(ония задръствания на Владая,тия дни).Не само означената точка на отваряне е от значение(дали 84,87..),има си и диаграма на реакция(това няма как да се провери лесно),но поне крайния ход на някои пишат(едно като чертежче имаше на самата кутия на термостата).Шантава работа,аз съм доволен ако поддържа едно 5 градуса по-малко,по добре отколкото 5 градуса отгоре.На доста коли термо-сензора е монтиран непосредствено до термостата,ма на моята специално са на половин метър разстояние..абе нещо не е как трябва в тая система,ама няма да я преправям я!
На извънградско поддържа 80,даже при спускане някое-и по-малко.На магистрала без баир,с триста зора вдига към 85,при скорост 120-130,ама види ли нанагорно и ми падне скоростта(на'л толкоз и е силата)-може и да подмине 90,ако сменя предавка и вдигна оборотите-сваля пак на 80.Има нещо и в циркулацията ,като функция на оборотите...
На извънградско поддържа 80,даже при спускане някое-и по-малко.На магистрала без баир,с триста зора вдига към 85,при скорост 120-130,ама види ли нанагорно и ми падне скоростта(на'л толкоз и е силата)-може и да подмине 90,ако сменя предавка и вдигна оборотите-сваля пак на 80.Има нещо и в циркулацията ,като функция на оборотите...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Е има. Нали за това е водната помпа. Когато колата е на по-ниски обороти =>помпата прави по-малък дебит и съответно охлаждането страда от това. Т.е. като качваш баир на висока предавка, двигателят се зори, но работи на ниски обороти и съответно водната помпа също. Ако качиш същия баир на предавка надолу и с по-високи обороти (да кажем тези на макс.въртящ момент) предполагам моторът ще се зори по-малко, помпата ще се врътка с по-голяма скорост и не би следвало да прегрява колата.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
emo-gar написа: .........
На извънградско поддържа 80,даже при спускане някое-и по-малко....
За през лятото не е нормално , помисли за поредна смяна на термостат

Особенно за ненафтова кола .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Без правилна и точна диагностика не съветвам никой да си подменя термостата.
Аз си карам с този с който я купих като почити никога не достигам 90 както съм писал не веднъж.Но пък помпа по скоро турбинното тяло съм сменял два пъти като още първия път ми показваха различни варианти помня, че майстора избра една с повече перки може би с 30% повече.Ами ако охлаждащата течност циркулира с по голяма скорост и дебит от там как да очаквам да загрее?
Аз си карам с този с който я купих като почити никога не достигам 90 както съм писал не веднъж.Но пък помпа по скоро турбинното тяло съм сменял два пъти като още първия път ми показваха различни варианти помня, че майстора избра една с повече перки може би с 30% повече.Ами ако охлаждащата течност циркулира с по голяма скорост и дебит от там как да очаквам да загрее?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
mladeja написа:....Ами ако охлаждащата течност циркулира с по голяма скорост и дебит от там как да очаквам да загрее?
След като малко прочетеш и помислиш - ще разберещ

-
- Автомобил:
- Двигател:
mladeja написа:Без правилна и точна диагностика не съветвам никой да си подменя термостата.
Колега като циркулира водата повече какво е значението ако термостата ти е наред? Помпата си циркулира водата в мотора докато не я пропусне термистата в голямия кръг и чак тогава започва да се ослажда докато достигне нормална теппертаура и пак да затвори термостата и отново остава в малкия кръг докато не загрее и пак да я пусне в голямия крък.А сега сам си отговори дали е нормално това загряване при положение че стандартните термостати отварят на 87 градуса
-
- Автомобил:
- Двигател:
някой може ли даде упътване за смяна на термостат за Поло 1991г. дизел ?
Върни се в “Дизелови агрегати”