Пренадува 1.9 ТДИ АФН
Re: Пренадува 1.9 ТДИ АФН
Ами при мен при стойност 32768 на ръчка са 903, а като сменя кодировката без да пипам нищо друго пак при 32768 са 861. 

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
the_tupan написа:Ами при мен при стойност 32768 на ръчка са 903, а като сменя кодировката без да пипам нищо друго пак при 32768 са 861.
Може би има разлика някаква все пак между AFN и AHF
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Заглавието на темата е АФН,за това се включих.Прости ми.
feikot написа:Аз до сега 4 АФН съм закачал и на всички оборотите са 819.
Колега, тези мотори на пасат 4 ли са били монтирани?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Да, на автомат не връща геометрията до край. Да, в дългосрочен план от там може да идва задръстването. Аз лично съм намерил решение като метна чип на базата на ръчката с 2 фикса за топлия старт и това претрисане без да зобя турбото и тн. Мисля че това е най-удачния финансово поносим вариант 
Мисля че темата е абсолютно задължително да се маркира като важна защото обяснява адски много и важни неща за зацапванията и геометрията
ПП: Много интересно как тва инфо плъзна на всякъде точно в седмицата когато и Никси е решил да поразпита. the truth is out there

Мисля че темата е абсолютно задължително да се маркира като важна защото обяснява адски много и важни неща за зацапванията и геометрията

ПП: Много интересно как тва инфо плъзна на всякъде точно в седмицата когато и Никси е решил да поразпита. the truth is out there

- feikot
the_tupan написа:feikot написа:Аз до сега 4 АФН съм закачал и на всички оборотите са 819.
Да,на Б5.
feikot написа:the_tupan написа:feikot написа:Аз до сега 4 АФН съм закачал и на всички оборотите са 819.
Да,на Б5.
Питам понеже Пасатите мисля че по подразбиране работят на по-ниски обороти на ПХ ако нищо не е бутано по настройките.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
feikot написа:the_tupan написа:feikot написа:Аз до сега 4 АФН съм закачал и на всички оборотите са 819.
Да,на Б5.
Странно а на моята Б4-ка АФН-то държи точно 903 оборота

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Ще взема да обобщя във всички теми. Вчера ми беше сложена модифицирана карта за ръчни скорости в която бяха изкопирани горивни стойности от "автомата". По този начин получих идеално работещ Н75 и турбина и в същото време е коригиран топлия старт и претрисането. На aвтомат НЕ ТРЯБВА да се кара, не толкова защото колата е леко по-лагава, а защото цикъла на Н75 е на 52% вместо на 24-25%, геометрията не връща до край на празен ход, от там неможе да се почиства оптимално и се почва екшъна със задръстено турбо, забиване, чистене и всякаквите екстри.
Това надолу изобщо незнам дали е така, Иво и Боян със сигурност знаят, но не коментират проблема, предполагам защото са един "естествен" монопол по отстраняването му
:
Относно причината. Хората които ми спретнаха "чипа" вчера(много от вас ги познават) ми казаха твърдо - маховик. На кратко обяснението което получих е че помпата със стойностите на гориво които са в "ръчната" карта, неможе да компенсира вибрациите от хлабавия маховик - той се проявява при спиране, при каране на свободна по инерция и общо взето при всякакви сътресения по време на ПХ. По този начин се оправя маховик - софтуерно. Предполагам че дали от софта или от помпата - проблема все може да се коригира с гориво. Пак казвам, не се ангажирам дали е вярно, само споделям информацията която научавам.
Това надолу изобщо незнам дали е така, Иво и Боян със сигурност знаят, но не коментират проблема, предполагам защото са един "естествен" монопол по отстраняването му

Относно причината. Хората които ми спретнаха "чипа" вчера(много от вас ги познават) ми казаха твърдо - маховик. На кратко обяснението което получих е че помпата със стойностите на гориво които са в "ръчната" карта, неможе да компенсира вибрациите от хлабавия маховик - той се проявява при спиране, при каране на свободна по инерция и общо взето при всякакви сътресения по време на ПХ. По този начин се оправя маховик - софтуерно. Предполагам че дали от софта или от помпата - проблема все може да се коригира с гориво. Пак казвам, не се ангажирам дали е вярно, само споделям информацията която научавам.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
На надлъжните ТДИта оборотите на празен ход са по-ниски. 861 на ръчни скорости и 819 на автоматик. На напречните май са 861 на автоматик и 903 на ръчни. И тъй като Б5 е единствения с 1.9ТДИ с роторна помпа и надлъжен мотор при VW сам там ги има 819/861.
Ники, я си кажи номера на ЕКУ-то да видя, че до сега не съм срещал ЕКУ което да иска 50% на Н75 на празен ход. Интересно ми е да му разгледам и другите работи и да опитам да разбера защо така се получава. На 2 мотора дето съм гледал такъв проблем няма да има, защото картите за N75 са 95% еднакви и в двата случая.
Относно вибрациите при маховика и спирането - автоматика като няма маховик какво е сметнат да компенсира
. Дали проблема не е по-скоро как е зададено да поддържа празен ход автоматика и ръчката (а не в компенсацията на вибрацията на маховика при автокатика дето той и без това го няма). И защо този проблем го няма като колата излиза от завода? А дали проблема не е точно в маховика
? Оправя се елементарно със софтуер иначе...
Ей ги де две карти за Н75 (за ръчна и за автоматик) на Голф 3. По-долу може да видите само разликите - има разлики почти само на празен ход и са точно такива каквито описваш. Ако това довежда до по-бързо цапане на геометрията ще ми е интересно да разбера причината ...
Ники, я си кажи номера на ЕКУ-то да видя, че до сега не съм срещал ЕКУ което да иска 50% на Н75 на празен ход. Интересно ми е да му разгледам и другите работи и да опитам да разбера защо така се получава. На 2 мотора дето съм гледал такъв проблем няма да има, защото картите за N75 са 95% еднакви и в двата случая.
Относно вибрациите при маховика и спирането - автоматика като няма маховик какво е сметнат да компенсира

Ей ги де две карти за Н75 (за ръчна и за автоматик) на Голф 3. По-долу може да видите само разликите - има разлики почти само на празен ход и са точно такива каквито описваш. Ако това довежда до по-бързо цапане на геометрията ще ми е интересно да разбера причината ...
- feikot
Добре де,на моя и на още 3 пасата като моя,оборотите са 819.Не може всички,като са спрели да палят и да са ги направили на автоматик...Той моя сега не пали от раз,а ако е на ръчни...И за това явно като запали и актуатора веднага слиза една идея надолу и после се вдига...
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Не знам, споделям мойте наблюдения
Може пък и да са ги смъкнали на 820 поради някаква друга причина. Като цяло демпферния маховик позволява по-ниски обороти без вибрации и от там пести гориво. На надлъжните мотори тези вибрации са по-слаби (явно) и заради това им смъкват оборотите.
А ти това на пасати 4х4 ли си го гледал? Щото и там има някаква разлика
...

А ти това на пасати 4х4 ли си го гледал? Щото и там има някаква разлика

- feikot
Моя и още един са 4х4,другия е само на предно и седан,ако има някакво значение.
brum написа:На напречните май са 861 на автоматик и 903 на ръчни.
При мен е точно така.
П.С. Браво за полезното инфо!

Върни се в “Дизелови агрегати”