Претракване на повдигачи на клапани като загрее-марка масло?
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Претракване на повдигачи на клапани като загрее-марка масло?
нормално е когато колата не е карана повечко часове след като запали да потрака 2-3сек. ,но щом тракат и в движение най-добре си смени повдигачите и всичко ще заспи иначе може да тракат от масло,но трябва да е найстина много зле това масло
- bora_06
- Автомобил:
- Двигател:
и моите повдигачи тракат постоянно,топъл и студен двигател.но майстори казват че и да сложа нови след време пак ще се разтракат та се чудя какво да ги правя тия поивдигачи.
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
те ще се разтракат след време то е ясно,но това време може да е 100 000-200 000 км примерно така ,че по-логиката на майсторите дето си питал по-добре не сменяй нищо и изчакай да се скапе целия двигател за да ти вземат повечко парички 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
nasttii написа:те ще се разтракат след време то е ясно,но това време може да е 100 000-200 000 км примерно така ,че по-логиката на майсторите дето си питал по-добре не сменяй нищо и изчакай да се скапе целия двигател за да ти вземат повечко парички
Би ли обяснил на нас, невежите, какво ще се скапе от тракащи повдигачи, ако налягането на маслото е в норми?
Че на вуйчо ми Г2 1,6 трака от 7 - 8 години...
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
muns61 написа:nasttii написа:те ще се разтракат след време то е ясно,но това време може да е 100 000-200 000 км примерно така ,че по-логиката на майсторите дето си питал по-добре не сменяй нищо и изчакай да се скапе целия двигател за да ти вземат повечко парички
Би ли обяснил на нас, невежите, какво ще се скапе от тракащи повдигачи, ако налягането на маслото е в норми?
Че на вуйчо ми Г2 1,6 трака от 7 - 8 години...
по-логиката на майсторите дето си питал по-добре не сменяй нищо и изчакай да се скапе целия двигател
Не цитираш правилно колегата , той не казва ,че от повдигачите ще се срине двигателя , а ако не сменя нищо никога !
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
да точно това имам предвид ,че ако не се сменя нищо ще се скапе двигателя не ,че точно от повдигачите 

- bora_06
- Автомобил:
- Двигател:
е ти пак как да няма да се сменя нищо по двигателя,аз не бих си го причинил на колата.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Аз нали ги смених и пак си тракат!АБУ не съм видял още да не трака,но това не му пречи да си върви нормално.Един ,приятел вече го занули на 300 к и не е сменял нищо .И си трака като фуражомелка.
- bakalovag
- Автомобил: Skoda Oktavia
- Двигател: 1.9 TDI AHL
Такаааа, вчера смених маълцето и повдигачите малко отихнаха, но пак се чуват слабо. За сега така ще се кара докато се сменят.
- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
bakalovag написа:Такаааа, вчера смених маълцето и повдигачите малко отихнаха, но пак се чуват слабо. За сега така ще се кара докато се сменят.
Какво масло сипа?! аз съм с същия проблем?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
здравейте Колеги,
аз също като вас имах такива притеснения с претракването на повдигачите. Сложих масло TOTAL 10W40 полусентетика, но това не решава проблема. От опит знам, че за да ти излезне евтин ремонта трябва да се смени именно причинителя на проблема а той е определено повдигача , така че не се заигравайте само със смяна на маслото, защото ремонта ще ви излезне по косвен път по-скъп. Така, че направо смених повдигачите и всичко заспа. Сега карам без притеснения.
аз също като вас имах такива притеснения с претракването на повдигачите. Сложих масло TOTAL 10W40 полусентетика, но това не решава проблема. От опит знам, че за да ти излезне евтин ремонта трябва да се смени именно причинителя на проблема а той е определено повдигача , така че не се заигравайте само със смяна на маслото, защото ремонта ще ви излезне по косвен път по-скъп. Така, че направо смених повдигачите и всичко заспа. Сега карам без притеснения.
- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
Колеги а възможно ли е тракането на повдигачите да влияе на вървежа на колата,питам защото моите взеха направо да тропат като загрее е ад и имам чувство че не варви както трябва?!
Върни се в “Дизелови агрегати”