Мистерия - пали, когато си иска

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
slavi13
Автомобил:
Двигател:

Re: Мистерия - пали, когато си иска

Мнениеот slavi13 » Пон 13 юни 2011 17:20

red.devilll написа:
slavi13 написа:колега ако си опитал всичко и пак непали, смени стартера, знам, че доста ще се смеят, ама да небързат, имахме подобен проблем със сеат със същиът мотот, съвсем нов, още не го бяха продали, бяхме се хванали за главите с него и какво ли несменяхме, не винаги вага открива грешките, и го включихме на (fault finder) и :screwy стартера НЕвъртял с достатъчно обороти, трябвало да бъдат окола 400 или нещо такова, бяха малко по малко, и датчика G28
нечете правилно и непали, сменихме го и :banana . знам, че звучи невероятно но е факт.
И, искам да попитам, защото вече на няколко местра го чета това, да не се пали кола на дърпане, че щяла да строши нещо, ама дали ще въртиш коляновият вал със стартера или от гумите по обратен ред, каква е разликата за двигателя. неискам да обиждам никого но подобно твърдение ми звучи малко нелепо

Колега по принцип коляновия вал се върти и в двата случая,но както си писал по-горе на стартер върти с 400 оборота в минута а нали се сещаш като му вкараш втора или трета дали е с 400 или са по 3-4 пъти в повече? Аз лично не бил запалил моята "печна" на дърпане,а ти може да правиш каквото искаш

i dwete....

Последна промяна от Pichaga на Пон 13 юни 2011 18:00, променено общо 1 път.
Причина: кирилицааа

Потребителски аватар
Valerio
Автомобил:
Двигател:

Re: Мистерия - пали, когато си иска

Мнениеот Valerio » Вто 16 авг 2011 15:13

"Здравейте,
Имах проблем, който вече е отстранен, но бих искал да го споделя, за да си спестите излишни пари.
Признаци:
1. Колата не пали, когато двигателят е студен, независимо от външната температура.
2. Ако колата е с предницата надолу - пали.
Решение:
Смяна на тандем помпа.
Не търсете други варианти, няма смисъл."

Това е написал колегата orlean още на 08 февруари 2009.
Убедих се, че е така. След като от повече от година през различни интервали от време колата отказваше да запали, установих, че признаците са точно посочените по - горе. През последния месец, докато си намеря тандем помпа на сносна цена, решавах проблема точно като оставях колата с повдигната задница през нощта.

Проблема вече е решен, сменена тандем помпа.
Много полезен е форума, трябва просто да чете човек :applause:

Върни се в “Дизелови агрегати”