red.devilll написа:slavi13 написа:колега ако си опитал всичко и пак непали, смени стартера, знам, че доста ще се смеят, ама да небързат, имахме подобен проблем със сеат със същиът мотот, съвсем нов, още не го бяха продали, бяхме се хванали за главите с него и какво ли несменяхме, не винаги вага открива грешките, и го включихме на (fault finder) истартера НЕвъртял с достатъчно обороти, трябвало да бъдат окола 400 или нещо такова, бяха малко по малко, и датчика G28
нечете правилно и непали, сменихме го и. знам, че звучи невероятно но е факт.
И, искам да попитам, защото вече на няколко местра го чета това, да не се пали кола на дърпане, че щяла да строши нещо, ама дали ще въртиш коляновият вал със стартера или от гумите по обратен ред, каква е разликата за двигателя. неискам да обиждам никого но подобно твърдение ми звучи малко нелепо
Колега по принцип коляновия вал се върти и в двата случая,но както си писал по-горе на стартер върти с 400 оборота в минута а нали се сещаш като му вкараш втора или трета дали е с 400 или са по 3-4 пъти в повече? Аз лично не бил запалил моята "печна" на дърпане,а ти може да правиш каквото искаш
i dwete....