siem написа:Колега, видно от профила ти memberlist.php?mode=viewprofile&u=106182 не си нито работещ в петролна рафинерия нито очевидно запознат с това за което питам, за това нека не пълним темата с глупости, а да почакаме да видим дали няма да се появи човек наистина информиран по темата.

Брех къде ли е този чиляк

.Виж сега от тук от там съм чувал че добавките против замръзване на нафтата са на 100% на основата на газта за горене(керосин по точно).На опаковките на добавките пише че състава им е от производни на нефта,а както вече си разбрал чистата нафта замръзва на към 0 градуса а чистия керосин на -50,и по пътя на всичко това дет съм казал до тука и от факта че от рафинерията излиза доволно голямо количество керосин предполагам че добавят някакъв процент в нафтата за да я направят по трудно замръзваща.И естествено няма как да ти кажат на теб и мен като обикновен потребител че това е тайната защото ще се срине цялата търговия със добавки и по скъпата цена на зимната нафта

.А формулата на керосина ще е нещо от рода на CH+CH+CH+HC+......CH и т н ама ще я намериш в някой химически сборник.
пп щях да забрявя имам добавка дадена ми от шофьор на камион към омв зелена на цвят и мирише точно както мирише нафтата на бензиностанциите (това ме убеждава че е автентична) и заръката е за съотношение 50 литра към 20 тона.Та мога да ти пратя няколко грама и ако имаш лаборатория за някоко милиона леффа да я изследваш и да разбереш точната формула