Антифризна добавка за дизел.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
siem
Автомобил:
Двигател:

Re: Антифризна добавка за дизел.

Мнениеот siem » Нед 30 окт 2011 20:47

Ами да беше обяснил защо питаш,а не да ни хокаш,че сме заблудени mhihi "ДЕБЕЛО подчертавам",че въпроса ти не за тук!!!Ако си мислиш,че един шофер на камион може да ти даде инфо за формулата или дявол знае какво търсиш в голяма заблуда си mhihi Пробвай в някой химически форум или атомен,че да имаме подготвени кадри за някой въпрос от атомната физика.Аватара ти говори красноречиво за очаквания отговор,който търсиш!Ама кой да се сети :idea:

Ако смяташ, че си най важния тук и всеки ти дължи обяснения си в голяма грешка.Останалото от поста ти изобщо няма да го коментирам защото то говори ясно за количеството на умствения ти багаж.
Само ще те помоля ако не можеш да кажеш нищо смислено по въпроса, да спреш да спамиш темата

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 30 окт 2011 21:03

Dobromirski написа:Аз ползвам керосин в голямо % съотношение, дори и през лятото mhihi

Защо така? Имаш откъде да вземаш, или? По-голямо е цетановото число ама почти не маже, освен ако не се слага и малко масълце.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 01 ное 2011 11:08

siem написа:Здравейте колеги,интересувам се от антифризната добавка която се слага в нафтата за да и падне температурата на замръзване.Имам информация, че чистата нафта която излиза от ректификационната колона има точка на замръзване около нула градуса (плюс-минус).След това за да може да се използва за гориво и се слагат въпросните добавки.
Аз за съжаление нямам познати технолози работещи в Лукойл, а и никой друг от който да разбера.Мисля, че подобен род информация би могла да бъде полезна и за тези от вас които карат дизелови коли предвид наближаващата зима.

Ами задай ясно въпроса,ние с дизелите сме споделили за горивата,иначе в профила ти memberlist.php?mode=viewprofile&u=119233 не е ясно каква ти е колата,за разлика от професията :Mr Green Fun

siem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siem » Вто 01 ное 2011 22:00

Колега, видно от профила ти memberlist.php?mode=viewprofile&u=106182 не си нито работещ в петролна рафинерия нито очевидно запознат с това за което питам, за това нека не пълним темата с глупости, а да почакаме да видим дали няма да се появи човек наистина информиран по темата. :beer

Потребителски аватар
manekena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот manekena » Сря 23 ное 2011 22:03

някои има ли впечатление от добавката на wynns като шишето на кастрол е с дозатор против замръзване

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 23 ное 2011 23:07

siem написа:Колега, видно от профила ти memberlist.php?mode=viewprofile&u=106182 не си нито работещ в петролна рафинерия нито очевидно запознат с това за което питам, за това нека не пълним темата с глупости, а да почакаме да видим дали няма да се появи човек наистина информиран по темата. :beer

Брех къде ли е този чиляк :roll: .Виж сега от тук от там съм чувал че добавките против замръзване на нафтата са на 100% на основата на газта за горене(керосин по точно).На опаковките на добавките пише че състава им е от производни на нефта,а както вече си разбрал чистата нафта замръзва на към 0 градуса а чистия керосин на -50,и по пътя на всичко това дет съм казал до тука и от факта че от рафинерията излиза доволно голямо количество керосин предполагам че добавят някакъв процент в нафтата за да я направят по трудно замръзваща.И естествено няма как да ти кажат на теб и мен като обикновен потребител че това е тайната защото ще се срине цялата търговия със добавки и по скъпата цена на зимната нафта mhihi mhihi .А формулата на керосина ще е нещо от рода на CH+CH+CH+HC+......CH и т н ама ще я намериш в някой химически сборник.

пп щях да забрявя имам добавка дадена ми от шофьор на камион към омв зелена на цвят и мирише точно както мирише нафтата на бензиностанциите (това ме убеждава че е автентична) и заръката е за съотношение 50 литра към 20 тона.Та мога да ти пратя няколко грама и ако имаш лаборатория за някоко милиона леффа да я изследваш и да разбереш точната формула :wink:

Потребителски аватар
manekena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот manekena » Сря 23 ное 2011 23:17

аз карам с кастрол но търсих в нета по добро, и се спрях на wynns като професионално за това питам дали е добър тоз керосин

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Чет 24 ное 2011 18:11

една позната - бензинджийка отдавна в верига бенз. петрол ми каза,че само в "петрол" добросъвестно изсипват добавката която върви с цистерната заредена от база "петрол"... :beer

Потребителски аватар
pepi3196
Автомобил: T3 Karavel
Двигател: T3 1987

Мнениеот pepi3196 » Чет 24 ное 2011 18:53

vladko1001 написа:една позната - бензинджийка отдавна в верига бенз. петрол ми каза,че само в "петрол" добросъвестно изсипват добавката която върви с цистерната заредена от база "петрол"... :beer

Тази (една позната - бензинджийка )е във голяма грешка :Mr Green Fun
По темата наи добрата добавка е керосина :bowdown от 1 до 10лт.на 100лт.нафта и около 500гр.трансформаторно масло :beer

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Пет 25 ное 2011 20:09

зима иде :Mr Green Fun
на бенз. SHELL нафтата е пълен пикоч death
напоследък май и в лукойл натам отиват не6тата ....
а в "петрол" е най-скъпа нафтата и най-добрата май...

Върни се в “Дизелови агрегати”