Втулките са по 2-3 лв. Смени ги да ти е мирна главата.
От бендикс може да върти бавно, ако изпуска, даже и да не е изцяло.
Аз ремонтирах моя - втулките изглеждаха добре, но ги смених. Бендикса смених, защото испускаше, четките имаха още, но ги смених. Също е с редуктор.
Колкото и нищо да не изглеждаше за ремонт, сега върти много по-добре. Не знам кое е причината.

Питане за палене и стартер
- pepi_iliev
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
- Двигател: AGR
Re: Питане за палене и стартер
И при мен въртеше бавно. Изчистих го, смазах го, смених шалтера и се оправи. 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:Колко е допустимия луфт на втулките в смисъл като мърдам ротора радиално май няма луфт но ако леко усуквам ротора по дължината му има някво движение,това го правя за всяка втулка поотделно при разглобен стартер.Във втулката на бендикса няма луфт,аз се ми се струва че тези на ротора нямат кой знае какво значение защото е с редуктор и не е фатално толкова колкото при стартери без редуктор.То тая зима ще изкарам а догодина като си купя нов акумулатор ще видя ефекта и ако трябва ще има пълна профилактика на стартера вкл и втулки.
Допустимия радиален луфт е толкова, че да е по малък от хлабината между ротора и статора и ротора при въртене да не опира по статора, разбира се, че ако трие в статора ще върти по-слабо, но лесно ще забележиш дали има деруги по ротора. Зъбчатката на стартера ти е перфектна не я пипай

Като гледам снимките май единствения проблем на твоя стартер е слаб акумулатор, не се набутвай да ремонтираш здраво нещо. Можеш да провериш дали шалтера ти е добре защото, ако прави лош контакт пада на напрежение в контактите му може да е твърде голям. Закрепи сондите на мултицета за двата дебели болта - трябва да покаже 12В, после помоли някой да завърти стартера с ключа, ако пада върху шалтера е повече от 0,2 - 0,3В значи проблема може да е от шалтера.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Като смъквах стартера смених все пак профилактично шалтера та едва ли ще е от него но то ще си проличи като сменя акумулатора как ще е,за него поне знам че е за смяна със сигурност.
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
А кое се смазва на стартера с грес
..че му смених бендикса ,тая пласмасата дет се въртят 3 те зъбни колелета в нея и втулките и съм го измил с бензин...?

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Пластмасата с трите колелета е планетен редуктор и трябва да се смаже обилно с грес, с грес се смазват и втулките и шлиците, но по-пестеливо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
по добре си виж голямата втулка, защото малката на ск.кутия не се използа с твоя стартер?
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
Благодаря
Върни се в “Дизелови агрегати”