joker написа:achodemo написа:myrshavija написа:achodemo написа:... Когато мотора разполага с максималния си В.М. е най-икономичен ,защото му коства много малко усилие за да подържа дадената скорост , най грубо казано.
Честно казано, за мен е крайно безинтересно кога някой двигател е най-икономичен - интересно е кога колата ми е икономична. Факт е, че всички коли, които съм карал НЕ СА най-икономични при оборотите, където се достига максималният въртящ момент.
Нищо не каза , усети ли ?

Не...ти пишеш неверни неща !!!
Колегата е абсолютно прав!!!Нима искаш да кажеш,че ТДИ при 1200 об,които са напълно достатъчни за поддържане на скорост около 70 км/ч НА РАВНО!!! на 5-та е с по-голям разход отколкото ако е на 1850????Абе ти бордкомпютър нямащ ли???Не си ли обърнал внимание,
че разходът се увеличава най-вече от натискането на педала на газта....и бързо нараства при максимално задействане на турбината.....Подозирам,че май не знаеш що е максимален вътртящ момент и какво отношение има той и оборотите на ДВГ към максималната мощност...и съответно разхода.
Ти на 5 с 1200об. ли караш обикновено в града,ако да БРАВО

Точно така се кара TDI . И да на 5-та с 1200об , като се наложи внезапно да сръчкаш газта и какво става

мотора се чуди кво да прави -ръчка веднага повече нафта ,ама няма веднага достатъчно въздух за да изгори (супер малък разход имаш точно в този момент

). А когато си на 1850 , всичко 6 , мотора е отзивчив веднага при необходимост от ускорение и ДА ХАРЧИ ПО-МАЛКО от при 5 с 1200об и 60км/ч

ИМАМ БОРД
Поздрави