Колеги помогнете - няма тяга,висок разход Бора AHF

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: Колеги помогнете - няма тяга,висок разход

Мнениеот Благовест » Нед 11 дек 2011 22:55

Колега,как го засече този разход?Пълно-пълно ли?
Предполагам знаеш,че "разхода" е силно променлива единица...То причини можем да си пишем до утре сутринта сигурно...
-стил и начин на каране,вида на нафтата,партида ако щеш,околна температура,разстояния на каране,стига ли работна температура тая кола,че дори и налягането в гумите.
Това засичане еднократно ли?Ако да,засечи я наколко пъти :)

А за ряза ти казаха предположение :) :beer Пробвай да раздвижеш актуатора няколко пъти,ако е зациклила геометрията в някакво положение,а след това и с педала :Mr Green Fun
Карай си колата и си свиркай :beer

Потребителски аватар
Figo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Figo » Нед 11 дек 2011 23:51

Supawiza написа:
п.п
Колега колата пуши ли?

Не пуши. В крайна сметка колеги според вас дебитомера ли е заминал??? Търся причината странното беше че когато е купих имаше тягата лапаше ми около 7.5 въздушния филтър беше катран черен,смених го и от тогава нито тяга нито разхода ме задоволява! пиша тука преди да купувам каквото и да е защото си мисля че има достатъчно разбиращи хора :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 11 дек 2011 23:54

Figo написа:
Supawiza написа:
п.п
Колега колата пуши ли?

Не пуши. В крайна сметка колеги според вас дебитомера ли е заминал??? Търся причината странното беше че когато е купих имаше тягата лапаше ми около 7.5 въздушния филтър беше катран черен,смених го и от тогава нито тяга нито разхода ме задоволява! пиша тука преди да купувам каквото и да е защото си мисля че има достатъчно разбиращи хора :да:

Оти не писа, преди да купиш колата, колега? :roll: При свършен факт освен ремонти друго не може да ти се падне, ако нямаш късмет с покупката, разбира се. И за да не съм оффтопик според цифрите на разхода, ако са верни - не мисля, че при теб се касае за проблем. :beer

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Пон 12 дек 2011 0:01

Колега откачи го и направи едно кръгче ако е по-добре или няма промяна е от дебитомера.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 12 дек 2011 0:03

въздушния филтър беше катран черен,смених го и от тогава нито тяга нито разхода ме задоволява

казвай си всички симптоми ,не премълчавай mhihi
Ако сам си сменил само възд. филтър и колата вече няма ряз-100% си извадил вакуумно маркуче-това дето влиза в кутията на филтъра или някоя близка снадка.
Не пречи същото да ти се е случило и в сервиз....

Потребителски аватар
Figo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Figo » Пон 12 дек 2011 0:13

Supawiza написа:Колега откачи го и направи едно кръгче ако е по-добре или няма промяна е от дебитомера.

Ами и това го пробвах малко по зле става,но пак си е зле !Колеги това са 110 коня бе , возил съм се в други и 90-ки и 110-ки нищо общо с мойта и хората са доволни разход всичко...просто нз вече,побърквам се :screwy .. а относно този актуатор него знам изобщо къде се намира..

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Пон 12 дек 2011 4:36

Логовете ми излизат разбъркани но това което виждам аз от първия е че дебитомера ти и той си докарва единиците чак на 3000об.На колкото и турбината ти почва да си догонва исканото налягане.На втория нещата обаче не са така.
ЕГР да е затапен случайно?
Прегледай си хубаво вакумите и погледни хода на геометрията как е.Ако можеш за пробата да смениш дебитомера с друг също няма да е зле.
Успех.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 12 дек 2011 9:50

Да бе хората те питаха, провери ли вакуумните мъркучета? Откачи мъркучето от клапана N75 и дръпни с уста да видиш дали пуска въздух. Ако пуска или мъркучето е за смяна или мембраната на клапана на актуатора е заминала и ти трябва друг клапан за турбината.
п.п. имам такъв клапан чисто нов за продаване.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 12 дек 2011 10:31

Fen написа:
joker написа:Кое му е нармалното точно за AHF-а бе колеги....при мен от 5.1-5.5 лятото до 6.5-6.8 зимата във Варна.
Разбира се,че е ненормално голям!!!!

Колега така не усещаш ли, че можеш много яко да вкараш във филм друг колега и да има набутване с пари.... 5 л нафта градско за град като Варна ...Това по околовръстното ли го правиш или късно вечер? Като даваш такъв ненормален разход кажи поне каква е тайната и при какви условия го засичаш. Само не казвай, че караш в час пик на кратко разстояние, в големи задръствания и хич не я жалиш :?

Карам по точно определен маршрут с много малко светофари,държа около 1400 об,често ползвам инерция...разстояние 10 км....с график на нормално работно време.Винаги слагам добавка на Golden Eagle и от време на време двутактово масло 20 мл на 10 л...Аз 7/100 нафта не съм стигал,а вие ми говорите за 9/100.... scare

Потребителски аватар
Figo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Figo » Пон 12 дек 2011 12:36

Ludiq написа:ЕГР да е затапен случайно?
Прегледай си хубаво вакумите и погледни хода на геометрията как е.Ако можеш за пробата да смениш дебитомера с друг също няма да е зле.
Успех.

Мериха вакумите има си вакуум на всякаде.Относно смяна за пробата на дебитомера нямам познати с такъв мотор ...

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 12 дек 2011 13:59

Според мене проблема идва от зацапана геометрия, или проблеми по управлението на турбината.Колега виж актуатора, клапана който се намира върху самото турбо има ли ход и колко е той.И огледай вакумното маркуче от него към другия клапан Н75.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 12 дек 2011 22:43

Figo написа:
Ludiq написа:ЕГР да е затапен случайно?
Успех.

Мериха вакумите има си вакуум на всякаде.Относно смяна за пробата на дебитомера нямам познати с такъв мотор ...

То вакуум може да има, ама клапана на турбото ако е заминал...

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колеги помогнете - няма тяга,висок разход Бора AHF

Мнениеот PagocmuH » Пон 12 дек 2011 23:19

Колеги ... помогнете ми,висок разход и при мен на 1.9TDI ATJ.

Колата не пуши,не ръмжи,не тресе,масло не гори,обаче много нафта харчи.

Днес ходих до Бургас и обратно изминах 220км повече от 120км/ч не съм вдигал,с постоянна скорост по магистралата (темпомат).
Закачих я на ВАГ-КОМ грешки няма стойностите са в параметрите.

Колата ми даде прекалено висок разход 5.5л/100км,преди харчеше 4.0л/100км
Проверявах клапани вакууми всичко е ОК.
Дали да не я закарам на вторични,че ми одра кожата тоя разход,или да я продам на някой,да и бере той грижите.

п.п. Бях без задна броня 1 седмица,но утре ще я сложа.Сигурно аеродинамиката на Пасата се е развалила и затова харчи много. :063:

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Пон 12 дек 2011 23:53

PagocmuH написа:п.п. Бях без задна броня 1 седмица,но утре ще я сложа.Сигурно аеродинамиката на Пасата се е развалила и затова харчи много. :063:

Майтапа си е майтап, но истината е че разходът скача дори, ако се кара с отворени прозорци.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Вто 13 дек 2011 0:15

Еми Радо другия път слагай масло в нафтата :Mr Green Fun
А и си карал доста бързо при това... heavy metal zork
Днес с едно приятелче разглеждахме коли-масово на табелите се отбелязва разход 5/100 :screwy (специано за печките).Щом се каже дизел и веднага се асоцира с "5/100".Този разход е НЕРЕАЛЕН дори и лятото!При -5 гр,разстояние 3 км,с 5 светофара колко очаквате да гори хайвана?Сигурно пак 5 на 100...
Айде по-сериозно,колеги :)

Към автора-да си оправи вървежа и по-малко да вглабява в цифри :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”