проблем само с първо палене сутрин Г4 ALH

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем само с първо палене сутрин Г4 ALH

Мнениеот nasko1978 » Пет 30 дек 2011 10:23

chuntko написа:и аз имам малко бял дим ама на ваг показа темп.датчик

:idea: :да: И какво излезе за него???

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пет 30 дек 2011 10:36

Vask0 написа:къде седят тия о-пръстени?Те могат ли да се сменят или трявба да си купя нов филтър?

Сменят се,взимаш този,който е на филтъра и търсиш такъв...Намира се отгоре на горивния филтър под клапана-дърпаш го нагоре и излиза-трябва да е "заступорен" с тел...
А преди да махате каквото и да било-се запознайте с функцията му!Ханс не случайно го е сложил там!Даже колега във форума беше правил тест с и без клапан и наистина има разлика.
А към автора на темата може да пробва да запали като направи "бай-пас" с медна тръбичка и свърже горивопроводите директно,които влизат в термоклапана.
Ако пак не стане се насочи към ГНП,може да има "изтървало" оплътнение и от там да сълзи и взима въздух-поне моя случей беше такъв :talk:
Успех! :beer

Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Мнениеот Vask0 » Пет 30 дек 2011 11:35

Благовест написа:
Vask0 написа:къде седят тия о-пръстени?Те могат ли да се сменят или трявба да си купя нов филтър?

Сменят се,взимаш този,който е на филтъра и търсиш такъв...Намира се отгоре на горивния филтър под клапана-дърпаш го нагоре и излиза-трябва да е "заступорен" с тел...
А преди да махате каквото и да било-се запознайте с функцията му!Ханс не случайно го е сложил там!Даже колега във форума беше правил тест с и без клапан и наистина има разлика.
А към автора на темата може да пробва да запали като направи "бай-пас" с медна тръбичка и свърже горивопроводите директно,които влизат в термоклапана.
Ако пак не стане се насочи към ГНП,може да има "изтървало" оплътнение и от там да сълзи и взима въздух-поне моя случей беше такъв :talk:
Успех! :beer

e аз преди си милих,че е от тоя клапан и си купих ново преди 1 месец някъде...значи не би трябвало да е от него?а къде седи другият о-пръстен на филтъра?или е от другият о-пръстен или са тия маркучи където ходят до ГНП, но как да разбера дали влиза някъде въздух в тях като са черни или както казваш са тия оплатнения :)

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пет 30 дек 2011 17:20

Няма два опръстена на горивния филтър...един е и се намира под този клапан.

Потребителски аватар
chuntko
Автомобил: Vw Touran Ecofuel
Двигател: 2008-BSX

Мнениеот chuntko » Пет 30 дек 2011 17:40

колеги благодаря ви много за мненията, ще направя диагностика и ще пиша за развитието след това

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 30 дек 2011 17:52

днеска проверих клапанчето и двата о-пръстена са чисто нови.те явно си вървъят с клапанчето.проверих и маркучите където излизат от горивният филтър.маркуча за обратната нафта оказва ли влияние когато човек запалва колата?

Потребителски аватар
blagi1972
Автомобил: GOLF 4
Двигател: ALH

Мнениеот blagi1972 » Пет 30 дек 2011 20:38

Колега,имах същия проблем и на края се оказа стартера.

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 30 дек 2011 20:47

blagi1972 написа:Колега,имах същия проблем и на края се оказа стартера.

е защо стартера да го прави само сутринта а през другото време когато и да е запаля нямам проблем?

Потребителски аватар
blagi1972
Автомобил: GOLF 4
Двигател: ALH

Мнениеот blagi1972 » Пет 30 дек 2011 22:19

Vask0 написа:
blagi1972 написа:Колега,имах същия проблем и на края се оказа стартера.

е защо стартера да го прави само сутринта а през другото време когато и да е запаля нямам проблем?

Колега,не знам защо го прави само сутрин.Изчетох много теми какво ли не правих и накрая открих това viewtopic.php?f=24&t=291209

vboranov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vboranov » Пет 30 дек 2011 22:20

Имах подобен проблем с паленето сутрин. Получи се когато майстора регулира нещо по помпата, най-вероятно количеството на впръсканото гориво. Мисля, че беше го повишил, но не съм напълно сигурен. В последствие възстанови старите настройки и колата се оправи. Коментара на майстора беше, че с променените от него настройки колата върви по-добре, но за да пали сутрин трябва да се даде по-голямо предварение.

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 30 дек 2011 22:23

vboranov написа:Имах подобен проблем с паленето сутрин. Получи се когато майстора регулира нещо по помпата, най-вероятно количеството на впръсканото гориво. Мисля, че беше го повишил, но не съм напълно сигурен. В последствие възстанови старите настройки и колата се оправи. Коментара на майстора беше, че с променените от него настройки колата върви по-добре, но за да пали сутрин трябва да се даде по-голямо предварение.

значи аз примерно както съм с мотор AJM и мойта помпа може да се настройва така ли?

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kappo » Пет 30 дек 2011 22:23

Съжалявам,че се намесвам на колегата в темата но да споделя,при мен 1вото палене(сутрин само на студено време -5-6градуса) е свъзрано трудно запалване 4-5 пъти върти стартера запалва и започвада работи като на 3 цилиндъра тресе за 10секунди и припушва бяло и след това се изчиства дима и работата на двигателя влиза в норма!

П.С=Все още не съм гледал подгревните свещи!Просто колата я взех март-2011 и не съм имал проблем до сега.Поздрави на всички и Весело посрещане на новата година! eusa :beer

Потребителски аватар
SPL
Автомобил: GOLF MK4 TDI
Двигател: AHF 1998

Мнениеот SPL » Пет 30 дек 2011 22:36

Хора не си блъскайте главите проверете пустата центрофка с Ваг-Ком.Доста компетентни хора от форума са писали много за тази центровка и най-често тя е проблема.

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 30 дек 2011 22:44

SPL написа:Хора не си блъскайте главите проверете пустата центрофка с Ваг-Ком.Доста компетентни хора от форума са писали много за тази центровка и най-често тя е проблема.

е аз имам ваг-ком, ама нямам човек който да си каже професионалното мнение...дали има някой колега от форума който може да ми помогне?говоря за София ?

Потребителски аватар
SPL
Автомобил: GOLF MK4 TDI
Двигател: AHF 1998

Мнениеот SPL » Пет 30 дек 2011 23:31

Vask0 написа:
SPL написа:Хора не си блъскайте главите проверете пустата центрофка с Ваг-Ком.Доста компетентни хора от форума са писали много за тази центровка и най-често тя е проблема.

е аз имам ваг-ком, ама нямам човек който да си каже професионалното мнение...дали има някой колега от форума който може да ми помогне?говоря за София ?

Опа колега аз май съм в грешна но твоя двигател помпа-дюза ли е ? Иначе за центрофката http://www.ross-tech.com/vag-scope/TDIGraph.html :) после качваш снимка в форума ;)

Върни се в “Дизелови агрегати”