Предварение на 1.9 AEF
Re: Предварение на 1.9 AEF
центровката се прави от помпата и се гледа на ктс или ваг ком на колко градуса е центровката на загрял мотор се проверява на работна температура.с тях уреди само се сравнява и го правиш механично като си гледаш диаграмата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само незабравяйте майсторчета, че Поло с двигател AEF е само с помпа Lucas CAV DPC, ако е с Bosch то някой я е сменял. А също и несъм съгласен, че се мести помпата за предварение и закъснение. Тя е хваната стационарно, а центровката се прави от колелото.
п.п. Аз несъм майстор и свичко написано е на принципа проба грешка, защото където и да отида или вдигат ръце, или искат да ми правят центровка чрез VAG-COM.
п.п. Аз несъм майстор и свичко написано е на принципа проба грешка, защото където и да отида или вдигат ръце, или искат да ми правят центровка чрез VAG-COM.
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 98
grishitu написа:Само незабравяйте майсторчета, че Поло с двигател AEF е само с помпа Lucas CAV DPC, ако е с Bosch то някой я е сменял. А също и несъм съгласен, че се мести помпата за предварение и закъснение. Тя е хваната стационарно, а центровката се прави от колелото.
Мога да потвърдя, че на моето 97 АЕФ ми правиха центровка и предварение само по колелото, помпа не се мести. Казвам го с такава сигурност, защото го гледах какво прави, а резултати имаше. Т.е, явно е знаел човека за какво иде реч.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Прави сте колеги..от колелото се прави центровката.Аз съм се заблудил яко
за което моля да ме извинят колегите.При мен преди време дойде приятел с Поло,колата беше на доста километри,направи ми впечатление тогава,че мотора изглеждаше "лъскав" ,сякаш не беше каран..мотора беше AEF.,Гнп-ето (беше Бош с прорези),алтернатора и скор.кутия изглеждаха "захабени" на цвят..сега се замислям за това ,явно е имало някаква смяна на мотора(инак колата е купена така)и са ползвани някои компоненти от стария..

samo_pechka написа:Прави сте колеги..от колелото се прави центровката.Аз съм се заблудил якоза което моля да ме извинят колегите.При мен преди време дойде приятел с Поло,колата беше на доста километри,направи ми впечатление тогава,че мотора изглеждаше "лъскав" ,сякаш не беше каран..мотора беше AEF.,Гнп-ето (беше Бош с прорези),алтернатора и скор.кутия изглеждаха "захабени" на цвят..сега се замислям за това ,явно е имало някаква смяна на мотора(инак колата е купена така)и са ползвани някои компоненти от стария..
да можв да е бил от голф сди те са с такива помпи
-
- Автомобил:
- Двигател:
А защо да е SDI като може да е 1Y, той е по мощен от AEF с 4 к.с. и е с помпа Bosch.
grishitu написа:А защо да е SDI като може да е 1Y, той е по мощен от AEF с 4 к.с. и е с помпа Bosch.
само като пример за центровката как се прави и защотото голфа е с такива букви на двигателя аеф и според аутодатата и 1y е 64к.с.освен там да лъжат и защото на 1y пак от фланеца се бута центровката
Върни се в “Дизелови агрегати”