Гори ли двигателя повече масло,при по-висока скорост?
Re: Гори ли двигателя повече масло,при по-висока скорост?
Колата е пасат Б6 на 130 000 км.и е дюза помпа,не е чак толкова дърта.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Traytor написа:Да... при нормално каране и моя не изяжда 10w40 ама като я настъпвам до 150 си отива... Не съм и единствен случай, така че може би от време на време "бабите" право говорят...
Няма стандартен двг който сред 4000 об/мин да не гори...
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Значи остава варианта да си имал много малко масло в мотора или да го гори от някъде.
Може и да е било малко маслото,но сега съм засякъл километрите и ще чакам да светне.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам, че лампата, която чакаш да светне показва ниско налягане, а не ниско ниво.
Нивото се проверява с щеката достатъчно често за да си винаги сигурен, че е над минимума
Докато си чакаш двигателя съвсем спокойно може да блокира, а ти си чакай лампата

Нивото се проверява с щеката достатъчно често за да си винаги сигурен, че е над минимума

Докато си чакаш двигателя съвсем спокойно може да блокира, а ти си чакай лампата

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
колегата е прав нивото на маслото се проверява на изразходван пълен резервоар или на около 1000км
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Или като всеки един шофьор с добри навици... Преди пътуване, на равно, преди да си запалил колата 

koparambo написа:nikson85 написа:ми сипи някое хубаво масло цифрата след W да е 50-60 например. примерно 10w60. ще дадеш 100-150лв , ама после няма да те боли главата. Това 10в40 е масло за нормално каране не е за подържане на висока скорост.
Карам с 5W40
ами пробвай с 5w60

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Нека изчакаме колегата с проблема да каже ,дали все още е налице "изчезването" на маслото.....
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
nikson85 написа:koparambo написа:nikson85 написа:ми сипи някое хубаво масло цифрата след W да е 50-60 например. примерно 10w60. ще дадеш 100-150лв , ама после няма да те боли главата. Това 10в40 е масло за нормално каране не е за подържане на висока скорост.
Карам с 5W40
ами пробвай с 5w60ako има проблем с това масло тогава сипвай 10w40, 10w50, 10w60.
Ти както си тръгнал накрая да не му препоръчаш минерално 15в40?

Поне не пиши глупости
stefan4o написа:nikson85 написа:koparambo написа:nikson85 написа:ми сипи някое хубаво масло цифрата след W да е 50-60 например. примерно 10w60. ще дадеш 100-150лв , ама после няма да те боли главата. Това 10в40 е масло за нормално каране не е за подържане на висока скорост.
Карам с 5W40
ами пробвай с 5w60ako има проблем с това масло тогава сипвай 10w40, 10w50, 10w60.
Ти както си тръгнал накрая да не му препоръчаш минерално 15в40?![]()
Поне не пиши глупости
не са глупости не бъркай колегата нека пробва с 5в60 и да каже.
със сигурност му гарантирам , че с 10в60 ще забрави че е имал проблеми при горене на масло. даже му препоръчвам 10в60 направо и ако иска да кара и с 200км
Не е ли рано да минавам на 10W...и нагоре,защото немеца е карал с 5W30,а заради по-топлия климат аз сложих 5W40 ?
koparambo написа:Не е ли рано да минавам на 10W...и нагоре,защото немеца е карал с 5W30,а заради по-топлия климат аз сложих 5W40 ?
сигурен ли си, че тази кола е на 130 000км реални , защото това означава , че не е минала гаранционите километри.

тая кола от коя година е ????????

питам защото 2007 година взех тройка от 95 г. на 114 000км .... сигурно са реални .....

а аз върта по 15 000км на година х 17 години примерно са над 250- 300 000км реални със сигурност за тоя моя кошник

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Аз мисля направо да минавате на 75W90 пълна синтетика ..такова за скоростни кутии , много е яко .Нормално е при по-високи обороти маслото да загрява и част от него макар и минимална се изпарява .Тук вече зависи и състоянието на двигателя , ако е поизносен ... погорява си масло .Какво означава била колата над 100 000 км или над 300 000 км .. няма значение . Щом има зададена спецификация на маслото се кара с такава , вижте в мобиле.де , 2 годишни аудита на по 200 000 км дали се карат с 15w40 .
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
red rider написа:Нормално е при по-високи обороти маслото да загрява и част от него макар и минимална се изпарява .Тук вече зависи и състоянието на двигателя , ако е поизносен ...
Ако е поизносен е меко казано, поне автомобили които съм карал и съм имал, досега не съм намерил на реални километри! Поне според моето виждане, и при високи обороти е нормално да похапва масло, примерно на 10 хил км до към 1 литър е нормално според мен, като се има на предвид че не съм техническо грамотно лице! И при високи обороти температурата на маслото се покачва, и маслото ако не е качествено, а такива в България с лопата да ги ринеш, започва да се изпарява, а не да го гори! Гори го маслото когато пуши през ауспоха, поне така мисля аз!
red rider написа:Аз мисля направо да минавате на 75W90 пълна синтетика ..такова за скоростни кутии
Това е култово

Върни се в “Дизелови агрегати”