Айде и аз малко да напиша, като горд собственик на Пасат 1.9 TDI PD 101 к.с./74 kW, AVB двигател.
Значи външно няма да можеш да видиш разлика между двата двигателя, говоря така като ги гледаш отгоре със сложен пластмасов капак. Аз като купувах моята, ми бяха казали, че е 131 к.с, а се оказа 101 к.с. - веднага го разбрах. За да разбереш със сиурност мощността гледай кода на двигателя, лепенките в багажника при резервната гума и т.н.
По отношение на проверката при купуването се допитай до професионалисти в областта, както и прегледай темите за избор на автомобил. Да се закачи на ВАГ-Ком колата, да се погледне, ако искаш, в Порше или в Юнитрейд.
По отношение на мощността не се притеснявай - с едно чипче от Брецел и нещата спят, дори с AVB двигателя. Хубавото е, че се плаща данък като за автомобил до 100 к.с. с катализатор - 25 - 26 лева. Дори преди да сложа чипа, ускорението си беше добро. Изобщо не смятам, че можеш, дори без чип, да имаш проблеми с ускорение и изпреварване. Преди чипа - от кръстовището на околовръстното и Павлово до ОМВ - 160 км/ч. Е, сега с чипа е доста по - различно, но всимко зависи от стила ти на каране. Аз винаги искам повечко мощност,

, на някой и 90 к.с. може да са му достатъчни - питай колегата gr_kanev

. Успех с избора