110afn написа:Е добре де, какво е замръзнала нафта, никога не съм виждал, честно. За буца лед ли става въпрос?
Виждал съм гъста глеч, каша и то не целия резервоар. Това винаги седи отгоре. Карам винаги с повече нафта. Щом е запалила колата почва да се грее горивото. При ПД трябва да знаеш колко много нафта отива в главата и колко много се връща топла. Специално миналата зима доста под минус 20 беше при нас. 90 коньовия ми Пасат и той не се е чудил дали да пали.
loshiqa написа:110afn написа:Е добре де, какво е замръзнала нафта, никога не съм виждал, честно. За буца лед ли става въпрос?
Виждал съм гъста глеч, каша и то не целия резервоар. Това винаги седи отгоре. Карам винаги с повече нафта. Щом е запалила колата почва да се грее горивото. При ПД трябва да знаеш колко много нафта отива в главата и колко много се връща топла. Специално миналата зима доста под минус 20 беше при нас. 90 коньовия ми Пасат и той не се е чудил дали да пали.
Колега повярвай на мен никога не ми се беше случвало, но просто никога незнаеш какво ще сипеш от бензиностанцията до миналата зима даже несъм си и помислял да слагам бенз изкарал съм две зими с голфа на студове и т.н и проблеми е нямало до миналата и размразяването беше голямо такова нещо ... след добавянето на бенз следващите дни си палеше все едно навънка е 30 градуса лятото
tdi_20yare написа:Аз пък изкарах цялата зима на същите студове с обикновенна нафта от Шела,и не е замръзвала,и пак палеше нормално...
smash22 написа:Значи аз на АФН-а мога да сипвам ,по колко горе-долу да капвам бенз на литър нафта ?
drago_tr написа:Колеги...занимавате се с глупости....От 2 години вече го карам моя пасат AFN 110 1998г. Никога не съм му слагал каквито и да е добавки, камо ли пък някакви безини, газ за горене и разни други измишльотини. Зареждам си чиста нафта, от една бензиностанция за която казват че нафтата е с румънски произход и нито ми е замръзвала, нито ми е правила някакъв проблем горивото. Палила е колата винаги от раз и в студ и в пек. Така че замислете се малко и си сипвайте само това, каквото е предписано за вашия автомобил.![]()
![]()
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: iwan33, Sky_is_the_Limit и 38 госта