Пасат 5.5 1.9 131 коня, AVF турбо
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат 5.5 1.9 131 коня, AVF турбо
Нямам представа,сваляш го цял,записваш му фабричният номер и питаш!Ако е запушен ,ще усетиш моментален ефект.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
h.dim написа:да колега на 164 000 е колата , и аз се зачетох сега съм 99% сигурен че е от него. имам само един въпрос добре ли е ако го сваля и изработя същата конструкция от неръждавейка? имаш ли информация колко ги изкупуват този тип катализатори?
Ходи някой да ти види дузите преди да си сигурен че катализатора ти е запушен
ами , за дюзите слагам добавка на liquy moly за прочистване на горивната система и никога не съм въртял сутрин при запалване дори и зимата. когато се появи проблема забелязах че рано на още студен двигател този звук не е изразителен и се чува като позагрее мотора, откакто започнах да го чувам мина една година и мисля че не се е задалбочил, но определено колата не върви така бързо при изтегляне ,по тромаво изтегля , преди свистеше турбото и мотора звучеше много приятно. относно логовете прочетох една статия в която казват че трябвало да се логнеш едновременно на 8 и 10 канал за да рабереш дали турбото е наред или има запушена изпускателна система, ще прочета и за запушените дюзи ,не съм убеден че е от тях , но "де го чукаш ,де се пука" , благодаря за съветите ,естествено скоро ще пиша за проблема и неговото разрешаване.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Логваш 8,10,11 канал едновременно ,на 3-та или 4-та скородт от 1500об. до 4000 с газ на 100% ! 

благодарности на Перник за компетентната намеса, остава и в Хасково да се намеси някой компетентно, въпреки че останах с други впечатления след две платени диагностики и нулеви предположения от страна на оператора. аз също нямам широки познания по автомобилите затова се замислям дали да не отворя сервиз)))
а хрумвало ли му е на някой ,че проблема може да идва от износени хидравлици, разпределителен вал и гумени уплътнения на помпа дюзите? може ли те да са проблема ,а не турбото или катализатора?
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
h.dim написа:а хрумвало ли му е на някой ,че проблема може да идва от износени хидравлици, разпределителен вал и гумени уплътнения на помпа дюзите? може ли те да са проблема ,а не турбото или катализатора?
Колега,ти ще си поредният ,който ще се опитва да открива топлата вода,ама напразно!!!

Добромирски още в самото начало ти каза какво да направиш!

Жоро Касапина от Пловдив ти е най-близо,опитай при него,ще ти е от полза!

колега, човекът ,който е повдигнал темата не съм аз и мисля че неговит случай е друг. съответно и коментара на добромирски не се отнася към мен. качествена диагностика направих и съвсем не се отнася до изпускателната система или катализатор. имам износване на разпределителния вал и хидравлиците, както и уплътнения на помпа дюзите. утре сменям и ще споделя какъв е ефекта и дали това е решението на моя проблем, а той беше странният звук , който се чуваше при изтегляне от 3та предавка нагоре. Диагностиката също показа, че колата е по-мудна до 2000 оборота, а турбото не се ли включва след 2000 оборота.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Действай по задачите,щом сте хванали проблема.А кога се "включва" турбото,чети може и да разбереш,а кой е "повдигнал" темата не ме интересува,ти питаше за твойте си проблеми,ние те насочвахме. "Колега"
действаме, именно понеже питах за моите проблеми сега споделям подробностти , защото смятам че така мога да съм полезен на друг ,който ще прочете тази тема . нямам намерение да обиждам или дразня някой тук.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Евала,дано всичко при теб е наред! 

ами, да кажа все пак за някой ,ако се интересува: абе друго си е след смяната на вала, хидравлиците и уплътненията на дюзите , но и парите са си цифра...сега вече мисля да съм последният собственик на този автомобил
още нещо да добавя - проверявайте си уплътненията на помпа дюзите ,защото като се износят ,дюзите почват да шават и трият леглата си и след време може да требе ремонт или смяна на главата ,но това предполагам в по-драстични случаи.
за малко да забравя ...продавам разпределителен вал..

още нещо да добавя - проверявайте си уплътненията на помпа дюзите ,защото като се износят ,дюзите почват да шават и трият леглата си и след време може да требе ремонт или смяна на главата ,но това предполагам в по-драстични случаи.
за малко да забравя ...продавам разпределителен вал..

Здравейте колеги,
Нова тема е излишна, така че.......2,5 AKN - прави ми впечатление,че на 6-та предавка на около 110 турбината ще кажеш че изкл. и след секунди пак продължава да надува и колата да дърпа.........като преди и след тази точка няма проблем.......някакви идеи за какво да се оглеждам.........
Нова тема е излишна, така че.......2,5 AKN - прави ми впечатление,че на 6-та предавка на около 110 турбината ще кажеш че изкл. и след секунди пак продължава да надува и колата да дърпа.........като преди и след тази точка няма проблем.......някакви идеи за какво да се оглеждам.........
Дайте координати на Добромирски или той да ги даде на plinnov@gmail.com.Благодаря.
Върни се в “Дизелови агрегати”