Bora ASZ 2002 върти по-дълго от нормалното докато запали
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Re: Bora ASZ 2002 върти по-дълго от нормалното докато запали
Идеята беше ,че сутрин на студено или докато е студен двигателя ,маховика е по-стегнат и си пали,но първо при мен маховика не е толкова зле и второ тази сутрин ми доказа,че и на студено може да прави мизерии,едвам запали,явно при мен нещата много бързо прогресират и трябва да вземам мерки,чак се чудя какво може толкова бързо да си отива,довечера ще сменя филтъра на нафтата и маркучите от него до металните тръбички(намерих си нови,че моите са леко напукани),да видим там ли е заека,понеже всички твърдят,че не може да е от ЕГР.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Да знае Филипе маховика ще е
причината.

Разбитият маховик се усеща най-много на студен мотор - защото тогава вибрациите са най-големи, тази теория на мен не ми се вързва. Трудно палене от него, малко вероятно. Като се строши напълно отказва да пали, въобще.
Помпата в резервоара как е, моята я наблюдавам и само издава лек шум, няма го оня силен звук на впръскавне където съм го чувал переодично. Ще я покарам извесно време и ако проблема го има, ще пробвам как е с друга.
Помпата в резервоара как е, моята я наблюдавам и само издава лек шум, няма го оня силен звук на впръскавне където съм го чувал переодично. Ще я покарам извесно време и ако проблема го има, ще пробвам как е с друга.
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Маховика няма нищо общо с паленето или по точно за непаленето на колата по скоро търси причината в клапанче на филтъра или мръсен такъв, пукнати маркучи от които взима въздух помпата в резервоара,тандем помпа или да затъква клапата на ЕГР-ра от нагари но ме съмнява да е от там.
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
kgdim написа:Маховика няма нищо общо с паленето или по точно за непаленето на колата по скоро търси причината в клапанче на филтъра или мръсен такъв, пукнати маркучи от които взима въздух помпата в резервоара,тандем помпа или да затъква клапата на ЕГР-ра от нагари но ме съмнява да е от там.
Хахахха добре добре......тва за маховика ще го предам на много хора....
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
tdi_20yare написа:kgdim написа:Маховика няма нищо общо с паленето или по точно за непаленето на колата по скоро търси причината в клапанче на филтъра или мръсен такъв, пукнати маркучи от които взима въздух помпата в резервоара,тандем помпа или да затъква клапата на ЕГР-ра от нагари но ме съмнява да е от там.
Хахахха добре добре......тва за маховика ще го предам на много хора....

- ketev
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2002
Колега не искам да те плаша но имам съмнения за маховика пробвай да откачиш температурния датчик и виж дали топла ще пали.
- FELIPE

новите,които ще слагам нямат клапанчето,което се вижда на снимката,ще видя как ще е без него.
Помпата издава много свеж звук ,но ако не се оправи работата след филтъра и маркучите е тя наред.
- FELIPE
Изчистих EGR-a,смених нафтовия филтър и гумичките на клапана на обратната нафта,както и всички маркучи до тандем помпата,проблема уж се пооправи,но днес след поредното трудно палене топла, изгря следната грешка
16706 Engine speed senzor (G28):No signal P 0322-35-10
...тоя симпатяга да не е зад масления охладител леко в дясно и май май проблема с паленето е от него,и май май е към 170 лв
16706 Engine speed senzor (G28):No signal P 0322-35-10
...тоя симпатяга да не е зад масления охладител леко в дясно и май май проблема с паленето е от него,и май май е към 170 лв

-
- Автомобил: Audi
- Двигател: AEL
Виж да не си разместил буксата му. Сивата пред двигателя. Премери съпротивлението му между 1 и 2 краче. Трябва да е в границите 450-550 ома.
- FELIPE
Ако може някой да постне схема(примерно от Аутодата) или снимка,къде точно се намира,че това което гледам зад охладителя на маслото няма букси,ами директно влиза кабела в него и се захваща за блока с един болт
.

- FELIPE
Позиция 14 на горната и 2 на долната не са ли едно и също нещо,а именно буксата,датчика доколкото разбирам,а и гледам на моя двигател е позиция 11 на горната графика...или бъркам.
Благодаря за вниманието и отделеното време Върбанов
Благодаря за вниманието и отделеното време Върбанов

-
- Автомобил: Audi
- Двигател: AEL
Точно така. Никъде не бъркаш. Разкачи я. Напръскай я с контактен спрей. Изтрий грешката и покарай малко да видиш дали с появяа пак.
- FELIPE