Голф 4 1.9 тди 110 Проблем с турбото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Ivailo G. Ivanov
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.9 тди 110 Проблем с турбото

Мнениеот Ivailo G. Ivanov » Съб 03 авг 2013 15:30

:th_up

demolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот demolution » Пет 13 дек 2013 12:52

Здравейте пичове, поразрових темите за проблем с турбото при голф 4 тди, и сега е мой ред да рева както един колега е писал по горе.
Разликата е, че аз няма да се правя на разбирач какъвто и не съм, няма срамно да си ризная, че мога да подкарам и самолет ако ми дадът но нищо не разбирам от поддръжка. :banghead
Та по същество, карам голф 4 1.9 тди 116 коня купих го преди малко повече от година, няма случай в който да ме е оставил на пътя, гледам си го като писано яйце, всичко се сменяма на време и пр. бе дет се вика хвърлям една камара пари.
Сега имам следния проблем:
Патувах скоро за Смолян на правата отсечка м/у Пловдив и Асеновград тръгнах да изпреварвам и в процеса на изпреварване се чу едно пуф и колата загуби мощност, двигателя започна да свири. Веднага намерих някъв майстор в Асеновград който ми вика пич смазал си интеркулера и радиатора, бегай си за София бавно не дигай над 2000 оборота и си запази час при твоя майстор.
Оказа се, че тая щета може да мина метър и да ми я поеме застрахователя както и стана. В техния сервиз майстора вика ми интеркулера ти е заминал сменяме го сменяме и кората под десния калник, че трабите са избили и са се забили там и си готов.
Зимам си колата днеска гледам направена сичко 6, търгвам и извинявам се за начина по който ще го кажа ма " КУР НА ВИЛИЦА "!
Колата продължава да няма мощност, на 3-та и 4-та над 2000 оборота пуши като комин. :scare3
Айде сега някой да помага теоритично да ми обясни турбото дали е заминало да знам дали да се подготвям финансово или да ми каже няква по обнадеждаваща новина.
Благодаря предварително на всички.
Поздрави. :c020

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пет 13 дек 2013 12:55

Някоя мека връзка е спукана или извадена

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 13 дек 2013 16:50

Има вероятност да е във връзката от турбото към кулера(до предно дясно колело) Тя е малко по-особено от към захват и възможно да не е била наместена добре

Върни се в “Дизелови агрегати”