Ауди 80 1.6 ТД RA Работи шумно и е дразнещо

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kompresor
Автомобил: Audi 8D Avant
Двигател: AEB 1996
Контакти:

Re: 1.6 ТД Работи шумно и е дразнещо

Мнениеот kompresor » Чет 18 юли 2013 19:56

Адаш, ако гарнитурата е по-тънка от нормалното, възможно ли е степента да минава 32бара ? Все пак това е турбо мотор над заводската компресия си е напълно нормално да работи шумно.
Говорили сме с тебе предкамерните са по-шумни заради високата компресия, при мен ако е по-висока и от нормалната е нормално затова да е шумен.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пет 19 юли 2013 9:12

kompresore.. сори за оффтопик а .. ама ако кажеш че ТДИ е тих тва направо си е виц... не знам твоя как трябва да трака, че да те е притеснил така. Като цяло дизоловите двигатели не са тихи и това е... Колко по тихи дизели съм слушал от тди и пак са по шумни от бензинките... Вече като седна в добра бензика и на място се чудя.. .работи ли този двигател или изгасна.. :Mr Green Fun .

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Пет 19 юли 2013 12:12

Дразни ме защото искам да си карам колата още поне година - две и най вече чувам по - тихи от моята пак 1.6тд и това ме дразни :death

bochogo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bochogo » Съб 17 авг 2013 8:37

Моя мотор е 1,9ТД ааз.И не спря да ми гори масло.Сменях турбо пак същата работа.Мисля да пробвам метода с керосина и газта да поочисти маслообиращите сегменти..

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Съб 17 авг 2013 10:19

bochogo написа:Моя мотор е 1,9ТД ааз.И не спря да ми гори масло...

Наскоро, някъде в руските форуми четох, че щеката за нивото на маслото на един му била по-къса, не оригинална, и затова в крайна сметка двигателя му гълтал доста масло, все доливали, доливали до максимум, ... докато не проверили дължината на щеката... :gruebel

Потребителски аватар
WOB
Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
Двигател: JR 1984

Мнениеот WOB » Съб 17 авг 2013 18:51

А с какво масло я караш... да не е някое 20в50 :smile

Потребителски аватар
WOB
Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
Двигател: JR 1984

Мнениеот WOB » Съб 17 авг 2013 18:54

и аз карам 1.6тд и си трака много тихо и отчетливо без излишни други шумове.
Масло- 10в40 магнетик дизел.

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Нед 18 авг 2013 11:17

Аз карам с наливно 10 на 40.
Другата седмица се реших да отворя мотора. ОТ гарнитурата на главата покрай първи цилиндър протече масло, първо сълзеше сега си тече яко. Ще сваля главата, и се чудя освен гарнитури на смукателен и изпускателен колектор гумички на клапани шлайф и припасване с шлайф паста, дали да сменим и водачите на клапаните? В Русе къде могат да се справят перфектно със смяната на водачи ? След като ги набият трябва да ги райберят, че стягат. Сменял съм водачи на ЮМЗ и ги райберя след това, но на тази кола не се хващам защото е финно и ме е страх да не спукам главичката.

bochogo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bochogo » Пон 19 авг 2013 22:28

ААЗ го дават да се кара с 15w 40.Какви по къси щеки какво говорите няма такива работи.С 10W 40 си гори и това е,турбо сменях,гумички на клапани напразно.....Продължава да си гори....

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пон 19 авг 2013 23:58

bochogo написа:ААЗ го дават да се кара с 15w 40.Какви по къси щеки какво говорите няма такива работи.С 10W 40 си гори и това е,турбо сменях,гумички на клапани напразно.....Продължава да си гори....

4 години карах ААЗ и след смяна на маслообирачи ми гореше не повече от 200 грама на 10 000 км .... а аз юрках много яко колата !

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Вто 20 авг 2013 11:45

Теча от гарнитурата се увеличава от ден на ден вече прави една педя петно за една нощ :biggrin :biggrin :biggrin утре е заветния ден след работа я разпиляваме. За капак ми замириса на нафта снощи и видях дюзите на 2 и 3 цилиндри мазнички сигурно са изпуснали дифтунгите.

Надявам се да не ми падне някой бренер в шепите :bishop :11
Маслообирачи, гарнитури на смукателен изпускателен колектори, дифтунги на дюзите, о-пръстени, гарнитура на капака на кл-ните, припасване на клапаните с шлайф паста, замислил съм да я шашна тая глава та като я затворя да знам че съм направил работа.

Турбото мисля че е здраво все още, защото ауспуха е черен от сажди обаче са супер сухи саждите, изобщо няма следа от мазно и колата отзад не е опушена с мазнотия, карал съм приятели да карат след мен и да гледат пушеците отзад, аз също съм гледал пушека е черен на нафта като и набия газта и толкова. Мисля че турбото е здраво. Луфта да си призная съм го мерил на ръка защото не ми се разглобяваше да вкарвам измервателен уред, стори ми се добър не повече от милиметър, но милиметър на ръка е срамно да се говори

bochogo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bochogo » Вто 20 авг 2013 19:54

ventotdi написа:
bochogo написа:ААЗ го дават да се кара с 15w 40.Какви по къси щеки какво говорите няма такива работи.С 10W 40 си гори и това е,турбо сменях,гумички на клапани напразно.....Продължава да си гори....

4 години карах ААЗ и след смяна на маслообирачи ми гореше не повече от 200 грама на 10 000 км .... а аз юрках много яко колата !

Смених ги тия маслообирачи пак същата работа :cry

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Вто 20 авг 2013 23:13

bochogo написа:
ventotdi написа:

Смених ги тия маслообирачи пак същата работа :cry

ще търсиш проблема другаде , ако искаш да спреш загубата на масло.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 21 авг 2013 0:03

И моя Г3 AAZ прави петно ( около левче , като размер) за вечер , но поне знам пущината отде е :smile при мен е от калпавата гарнитура на капака на клапаните :redface , опитах няколко пъти да ревизирам проблема , но ... само временен ефект :banghead пак капе оттам :twisted инак с юркането на което е подложен и километрите на които е , ако не е тоя теч, гаранция няма да гори повече от половин литър на 10 к.км и това с 5в-40 пълна синтетика Репсол ТДИ. При теб явно е сегменти за смяна...

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Сря 21 авг 2013 11:30

Моята от както съм я купил имам 10 000км за година. Първите 4 - 5 месеца не бутваше маслото и не капваше от никъде, нивото си седеше на щеката и не е имало смисъл да доливам. Спрях да я карам за 1 месец и като започнах да я карам сякаш се беше разсъхнала :biggrin И от тогава протече около първи цилиндър гарнитурата на главата и до момента съм налял малко над половин литър масло ама то изтича. И водата ми започна да заминава, едно казанче антифриз за 2 седмици откакто протече масло от гарнитурата. Трябва да излезе една кола от гаража и директно влиза моята, надявам се тази вечер.

Върни се в “Дизелови агрегати”