Колата ми изпуска от скорост.. Пасат Б5 1.9 110к.с. AFN +Чип
- jeriko
- Автомобил: passat
- Двигател: 1.9 TDI ATJ 2000
Re: Колата ми изпуска от скорост.. Пасат Б5 1.9 110к.с. AFN
не се стряскай,щом баира е много стръмен,според мен почти всяка кола би тръгнала на много стръмен баир,ако нямаш други симптоми карай смело,но за да си спокоен мини през някой майстор да ти замери компресията едвали ще ти излезе повече от 20/30 лева
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Гледай да спираш само с предницата надолу, че ако имаш пропуски по системата може да ти се върне нафтата в резервоара и после трудно да запалиш.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Компресията е фактор не само откъм сегменти , може и клапаните да не са "първа" младост . Лесно се разбира дали е сегменти или клапани . Но едно нещо е важно , щом пали с лекота и студена, и топла, харча на масло в граница - повод за притеснения няма . И не си оставяйте колите на наклон само на скорост, дори да не "мърда" . Ще си скапете преждевременно маховика . Аз процедирам така : ако ще е на наклон , дръпвам ръчната и след като видя ,че не "мърда" - тогаз само "подсигурявам" на първа скорост . Масова практика е да се отпусне колата на първа или задна и след това се дърпа ръчната - грешка , остава "напънат" маховика .
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Е те не всички маховици са с двумасови маховици. Пък и в това време дръпната ръчна е равно на залепнали накладки... Иначе за топло време и за кола с двумасов си прав.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
svere написа:Стига глупости!
Какво триене, какви 5лева........?
я махнете дюзите и вижте как ще бъде тогава.......... ще си слиза по наклона все едно не е на скорост
Компресията държи.......ако няма компресия, или по точно ако изпуска компресия, ще си слиза и още как, особено ако е по-голям наклона.
Нали не искаш да кажеш, че пространството над буталото е херметично затворено

Нямам намерение да доказвам, че водата е мокра. Развий си свещите, включи на първа и се пробвай да си бутнеш сам колата..... И после пиши колко е лесно

Върни се в “Дизелови агрегати”