AFN 1,9TDI предръпва
Re: AFN 1,9TDI предръпва
Сваляй дебитомера, може да не е от него обаче това е най-лесното и първото което трябва да провериш. Само го продухай даже и да ти изглежда чист. При мен беше от него, само го почистих и колата се промени напълно.
-
novatora
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Мерси колега. Значи щом нямам проблеми да не пипам. Чак като се появи тогава
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Ламарината която използвах е поцинкована и достатъчно дебела за да прегори, предпочетох да го затапя нацяло и да реша проблема веднъж за винаги. Първоначално и аз бях затапил но с болт маркуча, минуса е, че загрява по бавно.
За колегата по горе, ако затапиш с ламарина, закачай маркуча няма никакъв проблем.
За колегата по горе, ако затапиш с ламарина, закачай маркуча няма никакъв проблем.
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Другия минус на затапването с ламаринка е че доста често теква масло от там.
- rufkata
hip-hopotam написа:Другия минус на затапването с ламаринка е че доста често теква масло от там.
+1
, на какво се дължи това?-
ihovahi
- Автомобил:
- Двигател:
При мен придърпваше така. То не бяха умни дюзи, помпи... какво ли не ми наговориха тия майстори. Накрая се ядосах. Смених горивния филтър и всички останали филтри и всичко се оправи. Така, че първо простите неща гледай после останалото.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
rufkata написа:hip-hopotam написа:Другия минус на затапването с ламаринка е че доста често теква масло от там.
+1, на какво се дължи това?
На "липсата" на гарнитура
намажете я по конт.повърхност със маслоуст. силикон ( за ламаринката говоря ) или изрежете подх. гарнитурка от клингирит и няма цапа.По темата : придръпването може са се дължи на проблем със захранването на гориво ( филтър, въздух, маркучи- залепнали ) , на проблем със стоп-клапана на помпата ,както и със захранването му-кабел/клема ( вкл. и реле 109 и подобните под друг номер по ВАГ ) , на проблем с маса купе/мотор/аку. На масло от турбината.На замърсен ел.блок на помпата . Това са общо взето нещата ,някои въобще не ги "хваща" ВАГ-кома (мех.проблеми)
И друго :
DidoTDI написа:Сваляй дебитомера, може да не е от него обаче това е най-лесното и първото което трябва да провериш. Само го продухай даже и да ти изглежда чист. При мен беше от него, само го почистих и колата се промени напълно.
Това с продухването го забравете
Аз казвам как стана при мен: издухах го с уста и колата върви по коренно различен начин от преди почистването. Не си въобразявам със сигурност, просто разликата е като ден и нощ.
- rufkata
Колегата горе ти е писал, че продухването е опасно, но ти направо ме изкърти
Премери колко атмосфери правиш със уста, за да има такава разлика
Премери колко атмосфери правиш със уста, за да има такава разлика

За какво ми е да правя много атмосфери. Дебитомера беше прашасал целия духнах няколко пъти и прахта падна. Колата преди това 1,2 години не вървеше и беше мъчение да се изпреварва с нея. Почиствам, качвам се и не мога да повярвам каква разлика има. На 5-та от 70 тръгвам и изпреварвам без пролеми.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
аз моя дебитомер го отворих и почистих и след това около 70км магистрално каране без проблеми.Как е правилно да се почиства това чудо-немога да намеря никаква литература за дебитомер.
Продължавам да карам без дебитомер,че иначе ще стане някой фал с нещо.
Продължавам да карам без дебитомер,че иначе ще стане някой фал с нещо.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
тези стойности как ви се струват.На 4та предавка.
Върни се в “Дизелови агрегати”