ARL невървящ - логове

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Re: ARL невървящ - логове

Мнениеот hvp800 » Сря 28 май 2014 21:37

Значи извода е,,,,,,,,,,,,, чип :mhihi

Потребителски аватар
sto4o
Автомобил: Leon
Двигател: ARL

Мнениеот sto4o » Сря 28 май 2014 22:27

Благодарности на колегата nasko1978 който до късно се занимава с мен да правиме логове и да режем катализатора много коректен човек :bowdown препоръчвам го на всички колеги,но както каза и той колата не е така рязка както трябва да е :confused

Потребителски аватар
7 speed DSG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 7 speed DSG » Чет 29 май 2014 7:33

Случил си на Човек и Майстор :bowdown

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 29 май 2014 11:01

Синхронизацията е добре, но си мисля, че с малко повече предварение ще се подобри динамиката значително. Регулировката на дюзите също не може да се хване по данните от ваг-ком, усеща се най-вече по лошия вървеж.

Потребителски аватар
sto4o

Мнениеот sto4o » Чет 29 май 2014 20:45

7 speed DSG написа:Случил си на Човек и Майстор :bowdown

Ти нали ми каза при кого си свършил работа а и разбрах кого трябва да избягвам да ходя.

Колеги търся СТОКОВ ARL на предно не 4х4 да засека тая кола има ли проблем или си е така ако няой може да съдейсва моля да се свърже с мен на лс или да пише тук в форума :beer

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002

Мнениеот FELIPE » Чет 29 май 2014 20:57

Доста чета из форума и съм стигнал до заключението,че стокови ASZ и ARL наистина създават впечатление за невървеж,в смисъл примерно аз съм карал моята и с чип и без и разликата е огромна,та в този ред на мисли допускам,че е възможно чипосан AHF наистина да създава впечатление,че върви повече т.е да тръгва по-отрано,да е по-рязък,по-бързо да се развърта т.е. да има по-малък лаг заради по-малката турбинка ,та наистина колега пробвай и друг ARL и обезателно сподели впечатления и на мен ми е много любопитно, :biggrin аз пък ще взема да пробвам някой чипосан AHF да видя как върви :mhihi

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Чет 29 май 2014 23:01

Пускал съм се с чипосана 110ка + по негови думи пуснато малко повече гориво от нормалния чип в А3, а аз сток 131. До 140-150 вървяхме заедно, след това осезаемо си го бих, може би по-голямата турбина си каза думата :}

Потребителски аватар
lord_aggo
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2016 DFCA

Мнениеот lord_aggo » Нед 01 юни 2014 10:56

Аз съм със стоков АРЛ, даже тамън си смених съединителя и маховика :mhihi
Може да се уговорим нещо за някоя вечер, че след като смених съединителя станах много смел и сега ми се иска и аз да чипирам :bishop

Потребителски аватар
sto4o

Мнениеот sto4o » Нед 15 юни 2014 20:56

Колеги проблема явно е бил в мен след посещение на Богомил се оказа че всичко си е ок и с чипа колата извади 193 коня просто АХФ с чип дава илюзията че варви много.
Прикачени файлове
IMG_20140615_213743.jpg

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora

Мнениеот hvp800 » Нед 15 юни 2014 21:12

193 коня само с чипа ли ???? със сток турбина не е ли малко множко :gruebel това са си 1,8 бара приблизително. Аз също съм карал AHF с чип и въпреки това няма много място за сравнение със ASZ-то, макар и не чипосано в началото а след чипа просто разликата се измерваше в светлинни години. И все пак колкото и да е субективно ми е много трудно да повярвам че ARL, даже и не чипосан ( не съм карал такъв, но едва ли е голяма разликата със ASZ) ще изглежда и усеща по муден от 110-ка :no

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Нед 15 юни 2014 21:19

И какво сега,не можа да се сдържиш,а!?
Сега сигурно е лудница голфа.Радвам се,че вече всичко е наред. :th_up

Потребителски аватар
sto4o

Мнениеот sto4o » Пон 16 юни 2014 14:49

hvp800 написа:193 коня само с чипа ли ???? със сток турбина не е ли малко множко :gruebel това са си 1,8 бара приблизително. Аз също съм карал AHF с чип и въпреки това няма много място за сравнение със ASZ-то, макар и не чипосано в началото а след чипа просто разликата се измерваше в светлинни години. И все пак колкото и да е субективно ми е много трудно да повярвам че ARL, даже и не чипосан ( не съм карал такъв, но едва ли е голяма разликата със ASZ) ще изглежда и усеща по муден от 110-ка :no

Чипа е стандартен няма издевателства аз държах да няма и да е колкото може по безопасно за мотора и турбината даже и Брезел се изненада че толкова коне изкара.
Колкото до вървежа преди чипа nasko1978 се вози и правихме логове с него той може да потвърди че колата беше мудна особенно в ниските явно съм свикнал на АХФ да има яко тяга в ниските, сега нещата са по добре колата тръгва по добре особено след 2000 об с пълна газ става мазало само че аз пълна газ давам мнооого рядко при някое по екстремно изпреварване извънградско. АСЗ си мисля че е по нелагава и създава усещането както при АХФ че варви много защото тръгва по-рано от АРЛ.

Последна промяна от sto4o на Пон 16 юни 2014 14:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sto4o

Мнениеот sto4o » Пон 16 юни 2014 14:49

:exclaim

Последна промяна от sto4o на Пон 16 юни 2014 20:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 16 юни 2014 19:08

Нямя как ASZ да тръгне по-рано от AHF, ако приемем че и двето коли са у ред.

sto4o написа:Брезел се изненада че толкова коне изкара.

След време и ти да не се изненадаш :mhihi

Като собственик на подобен двигател, който горе долу се е сблъсквал с почти всички проблеми, които този двигател може да създаде. Да си хвърля 5-те сТинки :Mr Green Fun . Маята тръгна доста добре, с нов съединител, турбо, разпределителен вал, лагери и повдигачи и доста други неща, клапани, кормене на катализатор и т.н.т. Та като си реших хардуерните проблеми, разкарах "стандартния" си чипстунинг, който върши чудеса и успя да смае дори и неговият създател, поради страничните си ефекти, защото и без него колата си върви перфектно :bowdown .

Потребителски аватар
sto4o

Мнениеот sto4o » Пон 16 юни 2014 20:21

morfei1 написа:Нямя как ASZ да тръгне по-рано от AHF, ако приемем че и двето коли са у ред.

sto4o написа:Брезел се изненада че толкова коне изкара.

След време и ти да не се изненадаш :mhihi

Като собственик на подобен двигател, който горе долу се е сблъсквал с почти всички проблеми, които този двигател може да създаде. Да си хвърля 5-те сТинки :Mr Green Fun . Маята тръгна доста добре, с нов съединител, турбо, разпределителен вал, лагери и повдигачи и доста други неща, клапани, кормене на катализатор и т.н.т. Та като си реших хардуерните проблеми, разкарах "стандартния" си чипстунинг, който върши чудеса и успя да смае дори и неговият създател, поради страничните си ефекти, защото и без него колата си върви перфектно :bowdown .

Надявам се да не се изненадам неприятно :confused разбирам те какво имаш впредвид четох твоя тема за проблемите ти следствие на чипа доста спорехте с Брезел в темата кой крив кой прав. Аз се доверих защото имах над 90000 км изминати с АХФ-а с чип от същия човек. Ако имаш някакви съображения и не искаш да ги постваш тук сподели ги с мен на лично :bowdown

Върни се в “Дизелови агрегати”