ARL невървящ - логове
- sto4o
- Автомобил: Leon
- Двигател: ARL
Re: ARL невървящ - логове
Благодарности на колегата nasko1978 който до късно се занимава с мен да правиме логове и да режем катализатора много коректен човек
препоръчвам го на всички колеги,но както каза и той колата не е така рязка както трябва да е 

- 7 speed DSG
- Автомобил:
- Двигател:
Случил си на Човек и Майстор 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Синхронизацията е добре, но си мисля, че с малко повече предварение ще се подобри динамиката значително. Регулировката на дюзите също не може да се хване по данните от ваг-ком, усеща се най-вече по лошия вървеж.
- sto4o
7 speed DSG написа:Случил си на Човек и Майстор
Ти нали ми каза при кого си свършил работа а и разбрах кого трябва да избягвам да ходя.
Колеги търся СТОКОВ ARL на предно не 4х4 да засека тая кола има ли проблем или си е така ако няой може да съдейсва моля да се свърже с мен на лс или да пише тук в форума

- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Доста чета из форума и съм стигнал до заключението,че стокови ASZ и ARL наистина създават впечатление за невървеж,в смисъл примерно аз съм карал моята и с чип и без и разликата е огромна,та в този ред на мисли допускам,че е възможно чипосан AHF наистина да създава впечатление,че върви повече т.е да тръгва по-отрано,да е по-рязък,по-бързо да се развърта т.е. да има по-малък лаг заради по-малката турбинка ,та наистина колега пробвай и друг ARL и обезателно сподели впечатления и на мен ми е много любопитно,
аз пък ще взема да пробвам някой чипосан AHF да видя как върви 

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Пускал съм се с чипосана 110ка + по негови думи пуснато малко повече гориво от нормалния чип в А3, а аз сток 131. До 140-150 вървяхме заедно, след това осезаемо си го бих, може би по-голямата турбина си каза думата :}
- lord_aggo
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2016 DFCA
Аз съм със стоков АРЛ, даже тамън си смених съединителя и маховика
Може да се уговорим нещо за някоя вечер, че след като смених съединителя станах много смел и сега ми се иска и аз да чипирам

Може да се уговорим нещо за някоя вечер, че след като смених съединителя станах много смел и сега ми се иска и аз да чипирам

- sto4o
Колеги проблема явно е бил в мен след посещение на Богомил се оказа че всичко си е ок и с чипа колата извади 193 коня просто АХФ с чип дава илюзията че варви много.
193 коня само с чипа ли ???? със сток турбина не е ли малко множко
това са си 1,8 бара приблизително. Аз също съм карал AHF с чип и въпреки това няма много място за сравнение със ASZ-то, макар и не чипосано в началото а след чипа просто разликата се измерваше в светлинни години. И все пак колкото и да е субективно ми е много трудно да повярвам че ARL, даже и не чипосан ( не съм карал такъв, но едва ли е голяма разликата със ASZ) ще изглежда и усеща по муден от 110-ка 

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
И какво сега,не можа да се сдържиш,а!?
Сега сигурно е лудница голфа.Радвам се,че вече всичко е наред.
Сега сигурно е лудница голфа.Радвам се,че вече всичко е наред.

- sto4o
hvp800 написа:193 коня само с чипа ли ???? със сток турбина не е ли малко множкотова са си 1,8 бара приблизително. Аз също съм карал AHF с чип и въпреки това няма много място за сравнение със ASZ-то, макар и не чипосано в началото а след чипа просто разликата се измерваше в светлинни години. И все пак колкото и да е субективно ми е много трудно да повярвам че ARL, даже и не чипосан ( не съм карал такъв, но едва ли е голяма разликата със ASZ) ще изглежда и усеща по муден от 110-ка
Чипа е стандартен няма издевателства аз държах да няма и да е колкото може по безопасно за мотора и турбината даже и Брезел се изненада че толкова коне изкара.
Колкото до вървежа преди чипа nasko1978 се вози и правихме логове с него той може да потвърди че колата беше мудна особенно в ниските явно съм свикнал на АХФ да има яко тяга в ниските, сега нещата са по добре колата тръгва по добре особено след 2000 об с пълна газ става мазало само че аз пълна газ давам мнооого рядко при някое по екстремно изпреварване извънградско. АСЗ си мисля че е по нелагава и създава усещането както при АХФ че варви много защото тръгва по-рано от АРЛ.
Последна промяна от sto4o на Пон 16 юни 2014 14:54, променено общо 1 път.
- sto4o

Последна промяна от sto4o на Пон 16 юни 2014 20:22, променено общо 1 път.
Нямя как ASZ да тръгне по-рано от AHF, ако приемем че и двето коли са у ред.
След време и ти да не се изненадаш
Като собственик на подобен двигател, който горе долу се е сблъсквал с почти всички проблеми, които този двигател може да създаде. Да си хвърля 5-те сТинки
. Маята тръгна доста добре, с нов съединител, турбо, разпределителен вал, лагери и повдигачи и доста други неща, клапани, кормене на катализатор и т.н.т. Та като си реших хардуерните проблеми, разкарах "стандартния" си чипстунинг, който върши чудеса и успя да смае дори и неговият създател, поради страничните си ефекти, защото и без него колата си върви перфектно
.
sto4o написа:Брезел се изненада че толкова коне изкара.

Като собственик на подобен двигател, който горе долу се е сблъсквал с почти всички проблеми, които този двигател може да създаде. Да си хвърля 5-те сТинки

- sto4o
morfei1 написа:Нямя как ASZ да тръгне по-рано от AHF, ако приемем че и двето коли са у ред.sto4o написа:Брезел се изненада че толкова коне изкара.
Като собственик на подобен двигател, който горе долу се е сблъсквал с почти всички проблеми, които този двигател може да създаде. Да си хвърля 5-те сТинки. Маята тръгна доста добре, с нов съединител, турбо, разпределителен вал, лагери и повдигачи и доста други неща, клапани, кормене на катализатор и т.н.т. Та като си реших хардуерните проблеми, разкарах "стандартния" си чипстунинг, който върши чудеса и успя да смае дори и неговият създател, поради страничните си ефекти, защото и без него колата си върви перфектно
.
Надявам се да не се изненадам неприятно

Върни се в “Дизелови агрегати”