2.0tdi, BKD, 140 к.с. - претриса при палене
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Re: 2.0tdi, BKD, 140 к.с. - 1 цилиндър пропуска такт при пал
Имах същия проблем малко преди да ми умре оригиналния акумулатор. Тея 9.84 волта за това говорят...
- sveto_bg
- Автомобил:
- Двигател:
Ми колега, да ти кажа, акумолатора е оригинален.. още малко и ще стане на 9 години. Това е интересно мнение.
Според теб от какво може да е провокирано това претрисане.. много ли е е този пад на напрежението.. ? Съвсем леко върти стартера.. или поне аз така го усещам.

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Ако имаш зарядно за акумулатори го свали и му направи един заряд 24 часа с малък ампераж и ще видиш след това като го монтираш ,че проблема ти ще изчезне.След няколко дена пак ще се появи обаче.Имам същата оригинална Варта на почти 9 години и при мен го има това претрисане при студен старт и при мен стойностите на тока са почти същите!
- sveto_bg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 2.0tdi, BKD, 140 к.с. - претриса при палене
Колега, ще го пробвам това което казваш да видя какво ще стане. Някой да препоръча добър акумолатор?
-
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
На автоматика стартера е друг, но при мен на ръчка махнах оригиналния валео стартер и сложих бош, който му смених четки и лагери и сега пали суупер гладко без значение топла студена, без ниаккви притрисания. Преди тресенето беше осезаемо, когато е загряла.
- sveto_bg
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги все още си претриса по някога.. нищо не съм сменял или правил. Забелязах вчера едно ауди А3 по абсолютно същия начин запали до мен беше спряло.. значи не съм си го представял...
Върни се в “Дизелови агрегати”