Пасат Б5 афн въпрос за смяна четките на алтернатора и утечка от бушон N 13
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Re: Пасат Б5 афн въпрос за смяна четките на алтернатора
Колеги ново 20 със скапания бушон номер 13.Днес след 12 дни без никакъв проблем след дъждовната нощ отново ми даде утечка скапания бушон номер 13-0,39А когато го махна пада на 0.03А,а още по странното е,че когато го слагам в момента на допирането на крачетата във пластините се чува цъкане на нещо като електромагнитен клапан от нафтовата помпа,но въпреки това колата пали и със и без бушона без проблем.Цъкането на помпата го свързвам с това,че имам сложен круиз контрол,а пък бушона управлява стоп машинката и когато си на автопилот и натиснеш спирачката изключва автопилота.Круиз контрола го изключих но утечката остава.После констатирах ,че навлиза вода към стелките от уплътнението на кутията в която седи компютъра и я оправих с силикон.Този теч и мокрия под ме наведоха на мисълта,че проблема е в комфорт модула който е под мокета разглобих лайсната и старничната кора и стигнах до него,отворих го вътре имаше още две кутийки едната е модула другата е акуатор на модула.В кутията(голямата)имаше съвсем малко конденз,но самия модул и управлението (кутийките им)бяха съвсем сухи.После качих комфорт модула и акуатора да седят горе под волана където са релетата и бушоните защото там е винаги сухо.Малко трудно им намерих място там,обаче въпреки всичките тези манипулации скапаната утечка продължава да я има.Лошото е че ако карам без този бушон не ми светят стоповете когато натисна спирачка.Някакви идеи и помощ бихте ли ми оказали колеги защото ми писна от тия електричарски глупости,но по моя край е така електричарите барат коли над 10 бона за да смучат пари,а пък аз викам неволята и когато не дойде започвам да работя сам знам -не знам.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Темпомата ти работи ли нормално, ако работи, значи и стоп машинката работи.
-
Работи нормално няма проблем само утечката ми създава проблем .Колеги нали няма проблеми да се качи комфорт модула горе под таблото(знам ли да не стане нещо)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5 афн въпрос за смяна четките на алтернатора и утечка от бушон N 13
Много вероятно е да имаш проблем по кабелите за стоп светлините-нарушена изолация.
Започни от крушките,платките на стоповете,буксите ,кабелите- отзад-напред.
Обърни внимание на третия стоп и кабелите в гофрирания маншон(ако е комби),вероятно са прежулени...
Започни от крушките,платките на стоповете,буксите ,кабелите- отзад-напред.
Обърни внимание на третия стоп и кабелите в гофрирания маншон(ако е комби),вероятно са прежулени...
-
Re: Пасат Б5 афн въпрос за смяна четките на алтернатора и утечка от бушон N 13
Здравейте колеги имам развитие по въпроса с утечката.Търсих утечката изключвайки буксата на стоповете и третия стоп и след това не знам как ми хрумна да сложа един приятел в колата да го заключа вътре и да го накарам да натисне спирачката при заключена кола и откачени букси към стоповете и третия стоп,а аз да меря през това време и изведнъж чудо като натисна спирачката нещо прицъка към таблото и утечката изчезна.После десет пъти я мерих и всичко е нормално няма утечка.и всичко си работи коректно,аз не смея да се радвам защото както мистериозно е изчезнала така също може и да се появи.Питането ми е:как така се получи това нещо и къде е логиката.И ако има проблем със стоп машинката защо същата работи нормално без проблеми нещо не мога да го асимилирам как тази манипулация която извършихме помогна за изчезването на утечката.
Върни се в “Дизелови агрегати”