24 какво е компресията. Ако са 24 бара е ниска. 29-31 за мен е ОК.
Имах Галакси със същия мотор и беше 30, сега имам едно Поло 1,9 31 к.с. при него беше 30-31 пак.
На теория ако си с по-тънка и сложиш по-дебела ще падне компресията още.
В същност ти свалил ли си главата, според мен няма начин да не е отбелязана дебелината с отвори.

1.9 TDI PD (AUY) Дебелина на гарнитура на глава?
Re: 1.9 TDI PD (AUY) Дебелина на гарнитура на глава?
24 бара беше, но малко модифицирах компресомера и може да е изпускал, но беше равно на всички цилиндри. Много трудно го нагодих за тази глава... Гарнитурата нямаше никакви дупки изобщо, измерих изкачането на буталата и тук настъпва въпроса. Използвах индикаторен часовник и замерването е точно.
1-ви цилиндър- 0.85мм
2-ри цилиндър 1.1мм
3-ти цилиндър 0.85мм
4-ти цилиндър 0.0мм
Изобщо не се поддава буталото на 4-ти и е на ранината на блока
Дали е крива биела и каква гарнитура да му слагам? Хонинговането си стои и няма ръб на цилиндрите... Колата си вървеше идеално и не гореше масло преди да отворя, само надуваше изпускателната система много слабо, но не намерих следи по гарнитурата да е имала проблем честно казано. Изби ми антифриз от радиаторчето на парното и печката. Беше малко лъскаво буталото на първи цилиндър и нямаше нагар. Мерих с права линия и луфтомер равнината на блока и изглежда доста прав, 0.06 не влезе никъде по-тънко нямах.
1-ви цилиндър- 0.85мм
2-ри цилиндър 1.1мм
3-ти цилиндър 0.85мм
4-ти цилиндър 0.0мм
Изобщо не се поддава буталото на 4-ти и е на ранината на блока

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако всичко друго е ОК, няма теоретична вероятност компресията на 2-ри и 4-ти да е еднаква. Нещо някъде или се пропуска или нещата не са какво казваш.
1.1 мм разлика или е криява биелата или го няма биелния лагер или втулката на буталния болт е изядена. При вторите 2 трябва да има чукане, при първият вариант понижена компресия.
1.1 мм разлика или е криява биелата или го няма биелния лагер или втулката на буталния болт е изядена. При вторите 2 трябва да има чукане, при първият вариант понижена компресия.
Нито чукане, нито някакви драми изобщо нямаше мотора. Вероятно изпускаше маркуча към барометъра защото на помпа дюзата е малко особен отвора за свещите и го преправях и не е замерена компресията обаче даде почти еднаква стойност въпреки това. Другото супер странно нещо никакви следи от пропуска на гарнитурата, която пък няма никакви отличителни дупки което ме навежда на мисълта, че може би е отварян и някакъв афтърмаркет. Надявам се да не е спукан блока само, главата така и така я сменям
Върни се в “Дизелови агрегати”