двигател 1.9 чист дизел.+ и -
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Ами нека да направя едно сравнение ... някой по горе каза , за ААЗ че не е бързак - абсолютно вярно, с едно леко уточнение : в сравнение с обикновен дизел ТД поне прави някакви усилия да се съживи след като турбината започне да се усеща ,.... иначе сравнявам 1.9 Д пежо и 1,9 ТД ААЗ пасат пежото е 2002 година , пасата 1992 ... има си някаква разлика вървежа...
интересното е , че пежото - (може да е до марката) е тутляво по светофарите колкото и пасата ...т. е до 2400 - 600 оборота някак си са като едно , после обаче обикновения дизел забелва очите и загива геройски ..... за извънградско демек си е малко неудобен - за града - ядва се ..

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Никой не спори че ААЗ е по-пъргав ама цената на която го прави за една идея пъргавост
-висок разход и турбина
Отделно ако го караш в града на ниски обороти си е чудесен.Не виждам смисала от това дето го правят маса хора да си купят скъпо ТДИ и да му запушват турбината с прекалено икономично каране в града с 2000 оборота и към морето да патуват с 90 - просто няма смисъл да се дават толкова пари за кола.Обаче другото което ми е странно щом ще караш само градско що направо не си земеш Поло СДИ
P.S.На СДИ само съм се возил иначе съм имал Г3 ААЗ ,Г2 1.6 ТДИ и сега 1З.ААЗ ми е направил най-посредствено впечатление въпреки че беше на 7-8 години когато го карах и беше с сервизна книжка от германия.

P.S.На СДИ само съм се возил иначе съм имал Г3 ААЗ ,Г2 1.6 ТДИ и сега 1З.ААЗ ми е направил най-посредствено впечатление въпреки че беше на 7-8 години когато го карах и беше с сервизна книжка от германия.
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:Не виждам смисала от това дето го правят маса хора да си купят скъпо ТДИ и да му запушват турбината с прекалено икономично каране в града с 2000 оборота и към морето да патуват с 90 - просто няма смисъл да се дават толкова пари за кола.
Не може всички да сме спортисти

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Тъкмо де , значи говорим за едно и също

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
GodLike написа:Rabbit_TDI написа:Не виждам смисала от това дето го правят маса хора да си купят скъпо ТДИ и да му запушват турбината с прекалено икономично каране в града с 2000 оборота и към морето да патуват с 90 - просто няма смисъл да се дават толкова пари за кола.
Не може всички да сме спортистиАз по принцип в града карам около 1800-2000об. Какъв е смисъла да се напъвам и после да спирам на светофара!? + това въм виждал чичко с S-class да си кара с 80 извънградско
а колата му е сигурно 300 коня
Не казвам нищо против такова каране.Просто мисълта ми е че няма смисъл от толкова мощна кола

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: двигател 1.9 чист дизел.+ и -
kolegi izvinqvam se za bukvite pisha ot tela ,az sym s 1.9 chistiq dizel i sym mnogo dovolen ot vyrveja mu v grada i izvyn nego sys zapazen dvigatel bez problem si hvashta 150-160 a i s malko popyten vqtar 180i gornica(ne e preporychitelno) da izpolzvam i temata poneje si namerih kanal a do sega samo na servis da popitam kolko maslo pobira (5litra)?
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
Rabbit_TDI написа:Никой не спори че ААЗ е по-пъргав ама цената на която го прави за една идея пъргавост-висок разход и турбина
Отделно ако го караш в града на ниски обороти си е чудесен.Не виждам смисала от това дето го правят маса хора да си купят скъпо ТДИ и да му запушват турбината с прекалено икономично каране в града с 2000 оборота и към морето да патуват с 90 - просто няма смисъл да се дават толкова пари за кола.Обаче другото което ми е странно щом ще караш само градско що направо не си земеш Поло СДИ
ауу, ако не бързам за никъде с 90-100 много обичам, тихичко, двигател се не чува, 4.5/100
супер, както се пее в една нова песен "не двигател,, музика музика!!"

- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
не знам кой изрови тази тема. писал съм я преди гооодииини. или пишете относно темата или относно въпроса колегата loshiqa
-
- Автомобил:
- Двигател:
аха мерси колега dj_nako ако може някой да ми отговори дали 5литра масло ще ми е достатъчно за 1.9 чистия дизел ,че утре на обед ще сменям ако трябва да взема повече 

- Jus7_Craz1
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз имам същият дизел и съм много доволен ! Единственото което ме дразни са Вибрациите в купето но се примирих , а относно колко масло 5 литра ще ти стигнат бъди сигурен и задължително 15W40 на IGAT !!!
Повярвай ми с това масло най-добре върви
Между другото може да се видим да ги дръпнеме някой път ХАХАХА
Хайде Успех с голфетката
Повярвай ми с това масло най-добре върви

Между другото може да се видим да ги дръпнеме някой път ХАХАХА

Хайде Успех с голфетката

-
- Автомобил:
- Двигател:
loshiqa написа:аха мерси колега dj_nako ако може някой да ми отговори дали 5литра масло ще ми е достатъчно за 1.9 чистия дизел ,че утре на обед ще сменям ако трябва да взема повече
Мда,даже ще остане да си доливаш,някъде 4,3-4.5л. побира в мотора и филтъра
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
днес се возих с поло сди, при 2000 оборота е едва на 80км/час
мисля, че няма да е много комфортно за дълго пътуване с такъв мотор
но пък за града си е супер
мисля, че няма да е много комфортно за дълго пътуване с такъв мотор
но пък за града си е супер
-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колеги за инфото не сложих Игол защото нямаше от него там от кадето земам ама ми предложиха това опелското ама му забравих името сега с 5л. с филтъра ми излезна 48лв. а и по каталог го дават 4,3литра ама сипах 4л. и беше почти на максимум и ми остана 1л. за доливане то и не е хубаво да е на максимум
- koko08
- Автомобил: mk4 4 motion
- Двигател: ARL 2001
Имам GolfIV SDI от 3 години . Сложих му power box и качих конете на 88. Колата си върви супер и разхода извън града не се е качвал над 5 . Данъка ми е 16 лева. А и поддръжката е евтина .
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Конете мерил ли си ги на дино, или ти "обещаха" да са 88 и ти си вярваш??? Така се качват те 20 коня на атмосферен дизел даааааааа....
И то с едно съпротивление, дето лъже температурния датчик, че е по-студено - да пръска повече нафта. Мхм... 

Върни се в “Дизелови агрегати”