двигател 1.9 чист дизел.+ и -

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 28 юли 2007 12:34

Ами нека да направя едно сравнение ... някой по горе каза , за ААЗ че не е бързак - абсолютно вярно, с едно леко уточнение : в сравнение с обикновен дизел ТД поне прави някакви усилия да се съживи след като турбината започне да се усеща ,.... иначе сравнявам 1.9 Д пежо и 1,9 ТД ААЗ пасат пежото е 2002 година , пасата 1992 ... има си някаква разлика вървежа... :wink: интересното е , че пежото - (може да е до марката) е тутляво по светофарите колкото и пасата ...т. е до 2400 - 600 оборота някак си са като едно , после обаче обикновения дизел забелва очите и загива геройски ..... за извънградско демек си е малко неудобен - за града - ядва се ..

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 28 юли 2007 13:38

Никой не спори че ААЗ е по-пъргав ама цената на която го прави за една идея пъргавост :? -висок разход и турбина :? Отделно ако го караш в града на ниски обороти си е чудесен.Не виждам смисала от това дето го правят маса хора да си купят скъпо ТДИ и да му запушват турбината с прекалено икономично каране в града с 2000 оборота и към морето да патуват с 90 - просто няма смисъл да се дават толкова пари за кола.Обаче другото което ми е странно щом ще караш само градско що направо не си земеш Поло СДИ :?
P.S.На СДИ само съм се возил иначе съм имал Г3 ААЗ ,Г2 1.6 ТДИ и сега 1З.ААЗ ми е направил най-посредствено впечатление въпреки че беше на 7-8 години когато го карах и беше с сервизна книжка от германия.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Съб 28 юли 2007 16:14

Rabbit_TDI написа:Не виждам смисала от това дето го правят маса хора да си купят скъпо ТДИ и да му запушват турбината с прекалено икономично каране в града с 2000 оборота и към морето да патуват с 90 - просто няма смисъл да се дават толкова пари за кола.

Не може всички да сме спортисти :wink: Аз по принцип в града карам около 1800-2000об. Какъв е смисъла да се напъвам и после да спирам на светофара!? + това въм виждал чичко с S-class да си кара с 80 извънградско :) а колата му е сигурно 300 коня

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 28 юли 2007 21:24

P.S.На СДИ само съм се возил иначе съм имал Г3 ААЗ ,Г2 1.6 ТДИ и сега 1З.ААЗ ми е направил най-посредствено впечатление въпреки че беше на 7-8 години когато го карах и беше с сервизна книжка от германия.

Тъкмо де , значи говорим за едно и също :lol: ААЗ в града не дава нещо повече от нормален ;) дизел ..просто извън града има някаква далавера ( умерена , но има ) та ако ще е градска кола - по добре СДИ... :!:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 28 юли 2007 22:15

GodLike написа:
Rabbit_TDI написа:Не виждам смисала от това дето го правят маса хора да си купят скъпо ТДИ и да му запушват турбината с прекалено икономично каране в града с 2000 оборота и към морето да патуват с 90 - просто няма смисъл да се дават толкова пари за кола.

Не може всички да сме спортисти :wink: Аз по принцип в града карам около 1800-2000об. Какъв е смисъла да се напъвам и после да спирам на светофара!? + това въм виждал чичко с S-class да си кара с 80 извънградско :) а колата му е сигурно 300 коня

Не казвам нищо против такова каране.Просто мисълта ми е че няма смисъл от толкова мощна кола :idea: Ама принципно българина е свикнал да се препрезапасява на всяка цена :cry:

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Re: двигател 1.9 чист дизел.+ и -

Мнениеот loshiqa » Вто 23 мар 2010 18:07

kolegi izvinqvam se za bukvite pisha ot tela ,az sym s 1.9 chistiq dizel i sym mnogo dovolen ot vyrveja mu v grada i izvyn nego sys zapazen dvigatel bez problem si hvashta 150-160 a i s malko popyten vqtar 180i gornica(ne e preporychitelno) da izpolzvam i temata poneje si namerih kanal a do sega samo na servis da popitam kolko maslo pobira (5litra)?

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Вто 23 мар 2010 22:08

Rabbit_TDI написа:Никой не спори че ААЗ е по-пъргав ама цената на която го прави за една идея пъргавост :? -висок разход и турбина :? Отделно ако го караш в града на ниски обороти си е чудесен.Не виждам смисала от това дето го правят маса хора да си купят скъпо ТДИ и да му запушват турбината с прекалено икономично каране в града с 2000 оборота и към морето да патуват с 90 - просто няма смисъл да се дават толкова пари за кола.Обаче другото което ми е странно щом ще караш само градско що направо не си земеш Поло СДИ :?

ауу, ако не бързам за никъде с 90-100 много обичам, тихичко, двигател се не чува, 4.5/100
супер, както се пее в една нова песен "не двигател,, музика музика!!"
:mrgreen:

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Сря 24 мар 2010 0:06

не знам кой изрови тази тема. писал съм я преди гооодииини. или пишете относно темата или относно въпроса колегата loshiqa

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Сря 24 мар 2010 2:29

аха мерси колега dj_nako ако може някой да ми отговори дали 5литра масло ще ми е достатъчно за 1.9 чистия дизел ,че утре на обед ще сменям ако трябва да взема повече :)

Потребителски аватар
Jus7_Craz1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jus7_Craz1 » Сря 24 мар 2010 8:22

Колега аз имам същият дизел и съм много доволен ! Единственото което ме дразни са Вибрациите в купето но се примирих , а относно колко масло 5 литра ще ти стигнат бъди сигурен и задължително 15W40 на IGAT !!!
Повярвай ми с това масло най-добре върви :)
Между другото може да се видим да ги дръпнеме някой път ХАХАХА :D
Хайде Успех с голфетката :)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 24 мар 2010 19:15

loshiqa написа:аха мерси колега dj_nako ако може някой да ми отговори дали 5литра масло ще ми е достатъчно за 1.9 чистия дизел ,че утре на обед ще сменям ако трябва да взема повече :)

Мда,даже ще остане да си доливаш,някъде 4,3-4.5л. побира в мотора и филтъра

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Сря 24 мар 2010 20:04

днес се возих с поло сди, при 2000 оборота е едва на 80км/час
мисля, че няма да е много комфортно за дълго пътуване с такъв мотор

но пък за града си е супер

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Чет 25 мар 2010 0:38

мерси колеги за инфото не сложих Игол защото нямаше от него там от кадето земам ама ми предложиха това опелското ама му забравих името сега с 5л. с филтъра ми излезна 48лв. а и по каталог го дават 4,3литра ама сипах 4л. и беше почти на максимум и ми остана 1л. за доливане то и не е хубаво да е на максимум

Потребителски аватар
koko08
Автомобил: mk4 4 motion
Двигател: ARL 2001

Мнениеот koko08 » Чет 25 мар 2010 13:17

Имам GolfIV SDI от 3 години . Сложих му power box и качих конете на 88. Колата си върви супер и разхода извън града не се е качвал над 5 . Данъка ми е 16 лева. А и поддръжката е евтина .

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Чет 25 мар 2010 16:47

Конете мерил ли си ги на дино, или ти "обещаха" да са 88 и ти си вярваш??? Така се качват те 20 коня на атмосферен дизел даааааааа.... mhihi :063: И то с едно съпротивление, дето лъже температурния датчик, че е по-студено - да пръска повече нафта. Мхм... :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”