TDI-RS написа:сега Богомилски разбирам твоята страна, ама не всичко е така човече.
:
нали не искаш да кажеш че понеже предлагам чипове съм тръгнал да обяснявам че нема смисъл от скъп чип. Ако е така бъркаш се. Просто ми е писнало от хора като теб които преценяват всичко само по цената. Само да ти подшушна че мой чипове се препродават от разни малки търговци по БГ за по 700 лева и успяват щото все още има хора преценяващи качеството по цената
да, прави се индивидуален софт за индивидуален мотор - това е оптимизация. всичко друго което се предлага е повтарям: НЯКАКЪВ ЧИП за НЯКАКЪВ СИ 1.9 ТДИ, а не конкретно за твоя.
Можеш ли д ами обясниш ако имаме 2 еднакви коли (с здрав неизносен мотор) с еднакъв мотор ЕДНАКЪВ комп (тоест еднакъв номер на ЕКУто) еднакъв софтуерен номер (надявам се ти говори нещо) и на двете сложим еднакъв чип каква ше е разликата. Ако знаеш същноста на това велико препрограмиране (а неда четеш по разни сайтоове какво пише) ще разбереш за какво говоря.
тук мисля няма да има коментари.
бе коментари колко щеш но нека са подкрепени с факти
наистина някои мотори си имат малък капацитет и за тях най - разумен е варианта с чипче от някъде и готово.
абе човече информирай се малко преди да го пишеш това. Я ми кажи колко чипа в Проспеед са правени на ДИНОто! Не ти говоря за мерене преди след за за реално време. ВВсички са готови чипове ама понеже са 1200 лева за добри за теб нали?
А дигиталтунинг тунинг немат дино нали. Обаче колегите от швейцария са с дино. И сигурно като им поръчаш чип швейцарците слагат една кола там правят я в реално време и после я пращат програмата до софия!
Та то повечето които предлагат чипове не са и чували за епром симулатор обаче иначе всички го правят в реално врмее .......ама с ВАГ КОМ
когато обаче двигателят ти сток е здрав, може да понесе повече, стига човекът който оптимизира в реално време, а не някакъв примерен чип, да знае какво прави
кое ще издържи. Турбината ли , съединитела ли, температурните натоварвания ли. И като човека оптимизира в
реално времекак ще знае какво прави след като няма дино? По слух и мирис ли? тия времена минаха. И я обясни ако можеш какво имаш в предвид оптимизиране в реално време и колко и къде се прави.
пример бърз - за моя мотор ти ще ми предложиш екстремна версия до макс 160 - айде 165 коня.
колко каеш толко ше ти предложа но преди това ще ти изясня рисковете.
обаЧе: има например един морски, който ЗНАЕ КАК
да наистина тоя морски знае , но не разбирам защо си мислиш че други не знаят
и с препрограмиране и мн дребни други нещица колата си става едни 190 коня. а опитно е доказано, че държи и до 250...
Ако
САМО по електронен път успееш да докараш твойта кола на 190 коня и да държи 50 000 км. аз лично ще ти дам 1000 лева ! Графика на ДИНОТО и доказателство че нищо механично не е сменяно.
Да не стане обаче да почнем да увъртаме. Дребни неща а? VNT20 дребни неща ли са ти.... дюзи 232 или 262 мм дребни неща ли са?
Тия коне ги немаш за нищо бате. И и ти гарантирам че за 1000 лева нема да го докараш 190 коня. А че държи на 250 коня .....държи...ама само блока
тук мисля също няма въпроси... нали...
ами няма .... а трябва да има за да ти се изяснят някои работи
та за какво говорехме :roll
за АФН мотор на 10 години говорехме който според теб може да се направи 145 коня в еално време и да си кара спокойно още мнооого години.
пс. тия кончета при дизел малко по трудно се вадят...не е като при опела ти