ремъка превартя помощ моля ( решено )

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 10 яну 2008 23:24

Препоръчвам ти да отидеш при някой от форумните майстори.Щото гаражните имат навика без да погледнат да поставят няква тяхна си диагноза и да разхвърлят/развалят/ колата за едното нищо.

cezar81
Автомобил:
Двигател:

Re: ремъка превартя помощ моля

Мнениеот cezar81 » Пет 11 яну 2008 18:22

BAHKATA_TDi написа:
cezar81 написа:1.9 тди 98 година ремъка превартя на първа с около 4000 оборота (иэръчках я) кажете минимума и мксимума на станалото и като пари эа ремонт колко

има огромна вероятност да не е станало нищо сериозно и да е пречъртял само на 1-2 зъба на помпата и за това да не ти пали, но задължително отиди на майстор. С пове4е късмет може и а не си барнал клапаните. Успех
е пич маи ти си прав два эъба на помпата ми каэа мисторчето обаче иска да свали дюэите эа да погледне вътре эа да бъде сигорен.Такали се прави И СЪС СИГОРНОС ЛИ НЯМА УДАР АКО Е САМО ТОВА????????????????

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 11 яну 2008 19:06

Ами даже и един зъб на помпата да е пак не пали.А и като ти свали капака на клапаните,всичко ще стане ясно.Не се кахъри излишно,докато не стане ясно.Все пак вярно че цените не са много ниски на частите за TDI,но потърси повечко ако се стигне чак до там,което не ти го пожелавам да се налага.

Потребителски аватар
BAHKATA_TDi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BAHKATA_TDi » Пет 11 яну 2008 19:23

аз разбирам от ремонти колкото и ти :) но ако свали капака на агренажният ремък и ще види какво е има ли пескочили зъби, ако е само на помпата страшно няманов ремък и си готов за тестване ;) но ако е барнало почват проблемите, зависи колко клапана е барнало шлайване наглави гарнитури и прочие, но до тогава ходи запали няколко свещи в някоя черква и се моли да е само на помпата ;)

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пет 11 яну 2008 19:52

тоя маистор ако ще ти вади дюзи да ти търси белег,бягай далеч от него.след правилното поставяне на ремъка ,трябва и настройка с ваг ком(важи за всяка смяна на ремък).

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 11 яну 2008 22:29

ifidik написа:(важи за всяка смяна на ремък).

Това леко ме учудва!? Като съм сменял моя ремък /преди доста километри/ със сигурност не е закачана колата на комп понеже майстора дето го прави просто не разполага с такъв,та малко ме съмнява тая работа !

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пет 11 яну 2008 22:38

не трябва да те съмнява!не говоря празни приказки,не че няма да върви и така.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 11 яну 2008 22:47

ifidik написа:тоя маистор ако ще ти вади дюзи да ти търси белег,бягай далеч от него.след правилното поставяне на ремъка ,трябва и настройка с ваг ком(важи за всяка смяна на ремък).

Аз съм още по-учуден.Къв ВагКом всеки път :screwy .
Като се сменя ремъка се гледа белязката на помпата,на вала.Освен това се сваля и капака на клапаните ,сваля се и вакуум помпата за сервото отдясно на двигателя и там се гледа още едно като вал с полумесец да е изравнено със средата на сечението на отвора.С една пластина се проверява разстоянието дали е еднакво,може и на око,както когато сменях моя ремък.Та дори и с един зъб да се промени настройката на помпата,не пали.Пробвах го лично от любопитство и загубих бас дори,защото бях казал че все пак ще запали,но няма да работи равномерно.Е да ,ама не,не пали.
И колата вече си има 9000 км след смяна на ремъка,без никакъв си VAG COM.

Последна промяна от propparo на Пет 11 яну 2008 23:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 11 яну 2008 22:51

е да ама динамиката на колата не е същата-нищо 4е не можеш да го усетиш добре
колегата Ifidik е прав :!:

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Съб 12 яну 2008 1:32

niks76 написа:е да ама динамиката на колата не е същата-нищо 4е не можеш да го усетиш добре
колегата Ifidik е прав :!:
Niks ще те помоля да обясниш по-подробно защо след всяка смяна на ремък, колата трябва да се закача на VAG-Com?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 12 яну 2008 1:39

разликата между стария и новия ремък е в дължината-стария е по разтеглен и ВИНАГИ бягат по няколко градуса от центровката :wink:

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Съб 12 яну 2008 17:26

Брейй това за ремъка и аз не го знаех. Някой да знае кой в София може да ми направи тази регулировка, защото сменях ремък скоро, ама нищо не е правено?

cezar81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cezar81 » Съб 12 яну 2008 18:02

The^Maniac написа:Брейй това за ремъка и аз не го знаех. Някой да знае кой в София може да ми направи тази регулировка, защото сменях ремък скоро, ама нищо не е правено?
братле аэ ходя само виктор на вакърената эад лукоила неэнам дали има комп но си энае равотата щте ти го кажат и други от саита,но эа сажаление не се эанимава с проблеми като моя

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Нед 13 яну 2008 10:45

cezar81 написа:
The^Maniac написа:Брейй това за ремъка и аз не го знаех. Някой да знае кой в София може да ми направи тази регулировка, защото сменях ремък скоро, ама нищо не е правено?
братле аэ ходя само виктор на вакърената эад лукоила неэнам дали има комп но си энае равотата щте ти го кажат и други от саита,но эа сажаление не се эанимава с проблеми като моя

Виктор има VAG-COM и знае какво да гледа с него, бе точно момче...

Върни се в “Дизелови агрегати”