Силов тунинг на 1,9TD AAZ - вече и реален резултат 126whp!!!
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Силов тунинг на 1,9TD AAZ - вече и реален резултат 126whp!!!
Аз карах около седмица с напомпено гориво, но не усетих да загрява.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
оффтопик: Аз пък не карах с напомпено гориво, даже карам леко и меко , но рано или късно стигаш до зъбното колело на коляновия вал
Добре, че го хванахме навреме - сега само ново "Зъбно", нов болт и гаааз..... интересното е че демфера не биеше.... та внимавайте 

- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Без кулър и то добър повече нафта само вреди.Колата загрява осезаемо пробвано е.Ако искаш истински резултати имама много неща които трябва да направиш.А в интерес на истината при увеличаване на горивото се вдига и леко буста на тубината без да се върти каквото и да е.
- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
Нормално е , все пак изгорелите газове са повече и те развъртат турбината все пак.Кулера е добра идея, особенно сега лятото.Преди ми умираше мотора в големи жеги, а сега е О.К.Зъбното колело трябва да се преправи като на ТДИ-то за да е здраво, иначе си е нормално да се скъса 

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Моята турбина е ABI тя може ли да се надува и как точно става това,може ли човек сам да го направи или си трябва специалист?
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Живот и здраве понеделник почвам да правя моя голф и ще пусна отделна тема какво точно трябва да се направи за да тръгне колата сравнително безопасно.
- tremendous
- Автомобил: Passat
- Двигател: AAZ
A на турбина garrett на ааз от къде се пипа да надува повече? От wastegate -a ли или само от помпата с повече нафта 

- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
tremendous написа:A на турбина garrett на ааз от къде се пипа да надува повече? От wastegate -a ли или само от помпата с повече нафта
на турбината се пипа wastegte-а за да надува повече, но трябва и да пипнеш малко помпата, защото само турбото ще вкарва повече въздух но като няма гориво кел файда
- tremendous
- Автомобил: Passat
- Двигател: AAZ
Lov4o написа:tremendous написа:A на турбина garrett на ааз от къде се пипа да надува повече? От wastegate -a ли или само от помпата с повече нафта
на турбината се пипа wastegte-а за да надува повече, но трябва и да пипнеш малко помпата, защото само турбото ще вкарва повече въздух но като няма гориво кел файда
Какво по-точно трябва да му се направи ако може да обясниш

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
don hose написа:Живот и здраве понеделник почвам да правя моя голф и ще пусна отделна тема какво точно трябва да се направи за да тръгне колата сравнително безопасно.
Колега кажи постигна ли нещо ?
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега всичко вече е сложено.Колата в момента е на около 0,8-0,9бара.С леко подадено гориво.Смея да твърдя че има доста добър ефект.Има още някои неща да донаправя.Трябва да махна фабрични ограничител който редуцира нафтата във оборотите след 2500.Само искам да добавя, че съм с права генерация без гърнета за тези които се притесняват че ще бучи казвам, че няма проблеми.Сега като дам гас след 2500 звучи като старо порше 

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
don hose написа:Да колега всичко вече е сложено.Колата в момента е на около 0,8-0,9бара.С леко подадено гориво.Смея да твърдя че има доста добър ефект.Има още някои неща да донаправя.Трябва да махна фабрични ограничител който редуцира нафтата във оборотите след 2500.Само искам да добавя, че съм с права генерация без гърнета за тези които се притесняват че ще бучи казвам, че няма проблеми.Сега като дам гас след 2500 звучи като старо порше
Колко повече гориво подаваш,защото знам че въздуха в турбото треа да влиза в пропорция с горивото.Мисълта ми е от първия път ли усети резултата защото е възможно да се пипне малко по добре.Пиши на ЛС колега.
- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
tremendous написа:A на турбина garrett на ааз от къде се пипа да надува повече? От wastegate -a ли или само от помпата с повече нафта
Натяга се гейта за да дигнеш надува, а трябва да осетиш надува още след 2000об.
Кажи каква ти е целта ?
don hose -ти с кой мотор си и кво му правиш ? на 0,8/0,9 се осеща разлика осезаемо ако преди е надувала до 0,7 само

- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
В момента карам на 1бар максимум.Имам подадено гориво само от LDA не съм развивал болта на помпата.За мен това е начина да не чупим мотора.Другата седмица ще махна ограничителя на помпата така че горивото да нараства пропорционално с оборотите и съответно с буста.Има още неща които трябва да се изпипат.
Аз съм с двигател JR.
За колегите които са с ккк14 турбини е нормално да имат налягане на 2000 оборота.
За Т2 на Гарет буста идва на около 2600-2800 оборота.
Аз съм с двигател JR.
За колегите които са с ккк14 турбини е нормално да имат налягане на 2000 оборота.
За Т2 на Гарет буста идва на около 2600-2800 оборота.
- shrekvt
- Автомобил:
- Двигател:
колеги аз имам голф 2 TDI JR мотора какво да бутна да тръгне още повече турбината мисля чее ккк14 с водно охлаждане мерси предварително
Върни се в “Дизелови агрегати”