BG нафта. Полезно инфо и малко дискусия по въпроса!
- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
Rumen написа:Вчера минах покрай ROMPETROL в Дружба. Бензиностанцията си изглеждаше съвсем завършена и въпреки, че на колонките нямаше кьорава кола вътре си изглеждаше доста оживено (хора някакви щъкаха насам-натам). Та да питам ако някой знае - това "кладенче" работи ли официално?
Румба, има цени на таблото вече, така че бензиностанцията работи, но няма Евро 5 нафта

-
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове,карам и едно дърто японско дизелче, направо е индикатор за скапана нафта, мнооого е чувствително.Та от септември насам правя някакви наблюдения.Служебните коли зареждаме само в OMV,та реших и японеца оттам да пие....и е.ати проблемите с палене и разход през студа.Почнах само от OPET да сипвам и разход и палене се нормализираха.Да не излезе реклама , това са емпирични наблюдения тази зима, нямам логични обяснения, пробал съм Rompetrol и не съм повтарял повече-10литра нафта за 70-80 километра , при това не беше много студено, Лукойл-през лятото пробвах-в общи линии доволен като разход на дълъг път, зимата не съм го пробал 

-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
Темата е доста добра и мога да кажа, че versace добре се е подготвил. За съжаление 98% от казаното е истина. Да кажем, че не съм капацитет, но имам допирни точки с тая работа. Истината е че откакто влязохме в евросъюза румънците дръпнаха много пред нас. Причината е гореспоменатата нафта. В последните 10-ина години при тях бяха открити огромни залежи от нафта, която е с едно от най-добрите качества в Европа. Не знам дали в ромпетрол карат румънска нафта, но ако е така, след време ще навлязат осезаемо на нашия пазар. Причината е една нафтата им наистина е много добра. Както казах versace се е подготвил добре lukoil държи монопола на нефтени продукти в BG. Не е тайна за никой, че и shell и omv карат нафтата си оттам. Сега се сещам за един познат който се радваше че зарежда само от omv и то от най-скъпата нафта. За негово съжаление или в последствие се оказа за негова радост колата му взе да се дави. Аз лично не знам как тази нафта действа на колите ни, но вече от ауспуха беше започнало да излиза нещо между кал и блатна вода. В последствие се оказа че е от "скъпата нафта", която сипва. Така, че ако се окаже с времето, че нафтата на ромпетрол е по-добра за съжаление ще пълним джобовете на румънците...
Върни се в “Дизелови агрегати”