BG нафта. Полезно инфо и малко дискусия по въпроса!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Сря 02 яну 2008 18:50

Според мен нафтата която произвежда румънската рафинерия е СУПЕР, друг е въпроса каква нафта предлагат в отделните бенз.РОМПЕТРОЛ в България. Аз зареждам от тяхната в Плевен и съм много доволен.

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пет 04 яну 2008 9:26

Rumen написа:Вчера минах покрай ROMPETROL в Дружба. Бензиностанцията си изглеждаше съвсем завършена и въпреки, че на колонките нямаше кьорава кола вътре си изглеждаше доста оживено (хора някакви щъкаха насам-натам). Та да питам ако някой знае - това "кладенче" работи ли официално?

Румба, има цени на таблото вече, така че бензиностанцията работи, но няма Евро 5 нафта :(

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 02 фев 2008 14:22

Пичове,карам и едно дърто японско дизелче, направо е индикатор за скапана нафта, мнооого е чувствително.Та от септември насам правя някакви наблюдения.Служебните коли зареждаме само в OMV,та реших и японеца оттам да пие....и е.ати проблемите с палене и разход през студа.Почнах само от OPET да сипвам и разход и палене се нормализираха.Да не излезе реклама , това са емпирични наблюдения тази зима, нямам логични обяснения, пробал съм Rompetrol и не съм повтарял повече-10литра нафта за 70-80 километра , при това не беше много студено, Лукойл-през лятото пробвах-в общи линии доволен като разход на дълъг път, зимата не съм го пробал :dontknow:

Потребителски аватар
erich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот erich » Нед 10 фев 2008 8:56

Е точно стария дизелов мотор не може да бъде никакъв индикатор за нафта.Такъв е новия ;)

Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boiko1 » Нед 10 фев 2008 9:53

...............аз на пасатора наливам на MJ Petrolium частна бензиностанция на бул.Илиенци" и съм много доволен и от към разход и от към палене..........

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Пон 11 фев 2008 8:53

Напоследък зареждам V-Power дизел(цариградско).Преди това само на ОМВ спринт/премиум, и мога да кажа, че V-powera е доста доста по-добър.Ако вървежа е еднакъв, то със сигурност шума/бученето при по-високи обороти е в полза на шелския дизел.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 11 фев 2008 9:49

WasteLand_TD написа:...

Странно, ти си един от малкото хора, които са доволни от ШЕЛ.

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пон 11 фев 2008 12:03

И аз съм много доволен от V-Power Diesel. Зареждам само на Казичене.

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Пон 11 фев 2008 14:11

При толкова хвалба на Шел, сега го надумках с v паур или там как се пише.... та ще видя! Иначе до сега съм бил малко скептичен.

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Пет 15 фев 2008 9:41

Ами минах около 300км. ами само името е паур, даже имам чувството че ми се увеличи разхода.Спирам с шела....

Потребителски аватар
zikko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zikko » Съб 16 фев 2008 18:32

Темата е доста добра и мога да кажа, че versace добре се е подготвил. За съжаление 98% от казаното е истина. Да кажем, че не съм капацитет, но имам допирни точки с тая работа. Истината е че откакто влязохме в евросъюза румънците дръпнаха много пред нас. Причината е гореспоменатата нафта. В последните 10-ина години при тях бяха открити огромни залежи от нафта, която е с едно от най-добрите качества в Европа. Не знам дали в ромпетрол карат румънска нафта, но ако е така, след време ще навлязат осезаемо на нашия пазар. Причината е една нафтата им наистина е много добра. Както казах versace се е подготвил добре lukoil държи монопола на нефтени продукти в BG. Не е тайна за никой, че и shell и omv карат нафтата си оттам. Сега се сещам за един познат който се радваше че зарежда само от omv и то от най-скъпата нафта. За негово съжаление или в последствие се оказа за негова радост колата му взе да се дави. Аз лично не знам как тази нафта действа на колите ни, но вече от ауспуха беше започнало да излиза нещо между кал и блатна вода. В последствие се оказа че е от "скъпата нафта", която сипва. Така, че ако се окаже с времето, че нафтата на ромпетрол е по-добра за съжаление ще пълним джобовете на румънците...

Потребителски аватар
Getoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Getoni » Съб 16 фев 2008 20:01

От 2 години от както направиха бензиностанцията на Ромпетрол в с.Сопот зареждам само там нафта и определено съм много доволен ,колата върви и разхода е нисък и определено горивата им са добри същото мога да кажа и за бензина и газта им.

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Съб 16 фев 2008 20:08

ОМВ и Лукойл,това са за мен най добрите,от Ромпетрол съм зареждал няколко пъти,но нямам добри впечатления.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 16 фев 2008 22:31

erich написа:Е точно стария дизелов мотор не може да бъде никакъв индикатор за нафта.Такъв е новия ;)

mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
B O B I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B O B I » Нед 17 фев 2008 16:42

Карам само с ОМВ спринт мн.доволен бях на почивка 1080км 49л
много по тих с мн. по мека работа на мотора до преди това карах алпин

Върни се в “Дизелови агрегати”